Halamın oglu!!

smuwiLa

Guru
Pro Üye
3 Ekim 2010
11.499
3.811
448
Söze nerden ve nasıl baslayacagımı bilemiyorum lafı uzatmadan direkt gireyim en iyisi. Bizim bir sirketimiz var büro mobilyaları üzerine basında babam var sonra birde halamın oglu calısıyor burada ortagımız falan degil sadece calısan. Ben halamın oglundan nefret edicek boyuta geldim artık. Uzun bir süredir KK' ya giremiyorum şirkete geliyorum simdilik isi ögrenmeye calısıyorum bir yandan da ehliyet almak icin sürücü kursuna gidiyorum. Nefretimin sebebi ise bir isler ceviriyor olabileceginden süpheleniyorum.. Burada yaptıgı hic birsey yok yaptıgı oturdugu yerden para kazanmak! Kendisi mali müsavir ama meslegini yapmıyor! Burada ayak islerine bakıp, müdür sıfatıyla geciniyor. Yaptıgı tek sey malzeme almaya gidiyor, fatura yatıyor vs.

Ve 2000 lira maas alıyor bu parayı kesinlikle haketmedigini düsünüyorum. Bundan 5 yıl önce babama laptop aldırmıstı hic ihtiyac yokken sonra ben üni.' ye basladım ve babam' dan bana laptopu vermesini istedim babam söylemis olacak ki ona, o bozuk demis babam da o kadar rahat bana laptop' un bozuldugunu söylüyor ki, yalnız evdeki bilgisayar bozulsa söylemedigi kalmaz halbuki. Sonradan ögrendik ki, laptop' u evine götürmüs suan esi internette takılıyor! Babamaa bunu da söyledik dedigi sey '' olsun kullansın''

Onu esine verince burda bilgisayarsız kaldı 2-3 ay icinde buraya bir masaüstü bilgisayar aldırdı. Hatta suan ben o pc' den yazıyorum söyle bir inceledigim de icinde hic birsey yok yaptıgı tek sey haber sitelerini gezmek! bildiginiz eglencesine yani.

Gene bundan 5 yıl önce bizim sirketin icinde arkadası ve kendine sirket kurdular. Arkadasıyla bütün gün bizim isyerindeydiler. İnternet üzerinden birseyler pazarlıyorlardı kira vermek yok, yemek derdi yok, hepsi belesti satıstan babama komisyon vermek te yok.! Saf babamı birileri uyandırmıs halamın ogluna baska bir yere cıkın dedi. Halamın oglu neyi tercih etti biliyor musunuz? Sirketi kapatıp babamın yanında calısmaya devam etmeyi!

3 yıl icinde evlendi, evini aldı, kredisini de ödedi bir de arabasını aldı esi calısmıyor bir tane de bebekleri var. Birsey daha ögrendim gene bir site acmıs baska birinin ofis mobilyalarını pazarlıyormus biz sadece koltuk yapıyoruz masa, dolap yok. Babama senin koltuklarını da koyarız diyerek site' yi babama kurdutmus yani babamın cebinden cıkıyor parası. Öyle satıs falan yapmıyor ama yaptıgı zaman, babama komisyon falan vermiyor yine. Bunları birlestirince isin icinde bir is oldugunu düsünüyorum. Hatta malzemecilerimizden komisyon alıyormus birilerinden duydum bunu, babamın haberi yok bundan söylesem böyle birseyin olduguna asla inanmaz zaten elimde kesin bir bilgi de yok. Bizim koltuklarımız icin karsı taraf ( müsteri) fiyat istiyormus koltugun fiyatı, 1500 ise halamın oglu olacak kisi 1600 deyip farkı cebine indiriyormus babam karsı tarafla baglantı kurmadıgından, bilmiyor tabiki bu durumu. Sürekli babamın sırtından geciniyor ve ben sadece izliyorum!

Madem bunları biliyorsun babanla paylaş
ispatlayabilirsen delil koy ortaya
bence Susma!

Son düzenleme:
babanın yanında halanın oğlunu bilmediği bir numaradan arattır ve fiyat sordur..bilgi iste...varsa yamukluk çıkar meydana o zaman

Madem babanızı bu kadar düşünüyorsunuz bence bir an evvel işi öğrenip başına geçin.Sonuçta sizin babanızın yeri ondan daha yetkili olursunuz.O zaman babanız da sizin sözlerinize daha itibar eder.Şimdi yaparsanız sanki dağdan gelmiş bağdakini kovuyor konumuna düşersiniz.

halanın oğkunun yüzüne söyle bunları,bildiklerini

babana anlat sonuçta yalan söyleyecek halin yok

ama anladığım kadarıyla ço iyi niyetli baban...

babanın yanında halanın oğlunu bilmediği bir numaradan arattır ve fiyat sordur..bilgi iste...varsa yamukluk çıkar meydana o zaman

Babam halamın ogluna acayip güveniyor. Hatta üni' yi babam okutmus babamın yanına dersi olmadıgı günler geliyormus ne kadar para verdim ona ben baktım dedi birine bizzat kendi kulaklarımla duydum. Kendi meslegini yapmamasının sebebi risk almak, sorumluluk almak istememesi burda cok rahat ne diye sıkıntı ceksin ki. Babam da üni. mezunu baska bir yere girse 3000-4000 lira maas alır diyordu biz hep karsı cıktık ailecek ama babam her zaman bizim karsımızda durdu.

halanın oğkunun yüzüne söyle bunları,bildiklerini

babana anlat sonuçta yalan söyleyecek halin yok

ama anladığım kadarıyla ço iyi niyetli baban...

Aynen öyle o kadar iyi niyetli ki. Mesela calısanlardan biri cırak olarak girmis, isi burda ögrenmisti babası yoktu babam evlendirdi, evinin eksiklerini falan tamamladı sonra o adam babama en büyük kazıgı attı. İsten cıkmıstı gecen gün babamı aradı esiyle bosanıyorlarmıs, babam' dan onu tekrar ise almasını istedi babam da gel bir görüselim dedi. Biz karsı cıktık iyi cocuk, calıskan cocuk o falan dedi. Halamın oglu ile konustu bunu halamın oglu karsı cıktı babam da bu konuyu kapattı.

Suan tek düsüncem o bir an evvel ehliyet almam lazım cevremizi tanımam lazım onun gitmesi gereken yerlere benim gitmem lazım ki onu saf dısı bırakayım..

Durum eğer anlattığınız gibiyse, kararlı olup işi en iyi bilen olacaksınız ki halanızın oğlunu ekarde edebilesinizz.

Onun yaptığı işlerin on katını yapacak seviyeye gelmelisiniz ve şirketinize katkınızı artırmalısınız.. Böylece kendinize güveniniz gelecek ve işinize sahip çıkacaksınız.

Babanız da görecektir elbette, hayatta en büyük güç bilgidir ve bir tek bilginin bileği bükülemez...

İsyerine hic bir katkısı yok!
Bir is olur, baglayamaz..
Müsterilerle dik dik konusur agzı laf yapmaz.
Muhasebeden sorumlu eleman var, malzemelerle ilgilenen elemanımız da var.
Onun yaptıgı seyleri herkes yapar. Atla arabaya deri almaya git, faturaları yatır, cilalanıcak malzemeleri götür, getir vs.vs..

Cok dogru söylediniz isi en kısa zaman da ögrenmem lazım..
Babamı o kadar güzel tavlıyor ki sasırıyorum zamanın da babam, bir kere arabalarını istemisti babası, kusura bakma benim arabam kıymetlidir demisti babama. Babam onlar isteyince hep verdi ve vermeye devam ediyor. Halamın oglu arabayı alıyor, gezip geliyor kaza yapıyor faturası babama patlıyor. Enistem' de, oglu da aynıdır al birini vur ötekine.

oh ne güzelmiş ya dayamışlar sırtlarını babana sülük gibi kan emiyolar. insanların bu yüzsüzlüğü ve arsızlığı beni hasta ediyor. anladığım kadarıyla sen güçlü bi kızsın sadece acele etme, adımlarını sağlam at, eminim saf dışı bırakacaksın onu.

Son düzenleme:

Babamın kullanılmasına dayanamıyorum..
Acele etmiycem, en uygun zamanı bekliyorum biraz da olsa harekete gecebilmem icin bir an önce ehliyetimi almam lazım.. Babam zamanın da kızım, gel yavas yavas ögreteyim sana araba kullanmayı dedigin de tamam diyordum ama hic bir girisim de bulunmuyordum. Simdi babam zamanın da biraz hevesli olsaydın simdi sürmeyi ögrenmis olacaktın diyor.

canım bence de bir an önce konuş babanla, böyle olmaz, muhtemelen iyi niyetini sonuna kadar suistimal ediyor. ama kimsenin hakkı kimsede kalmaz merak etme yine de.

canım bence de bir an önce konuş babanla, böyle olmaz, muhtemelen iyi niyetini sonuna kadar suistimal ediyor. ama kimsenin hakkı kimsede kalmaz merak etme yine de.

İnsallah en yakın zaman da babam gercekleri ögrenir. Elimde delil olmadıgından suan istesem de birsey yapamıyorum..

babanız iyi niyetliyse siz halanızın oğluna hafiften laf söyleyin yaptığı şeyler konusunda imalı konuşun düşünüp korkacaktır belki hatta gözünüz hep üzerinde olsun o da bunu hissetsin

İşi öğrenin ve şirketteki etkinliğini azaltmaya bakın. Yavaş yavaş saf dışı kalsın...

Ben ögrendikce o saf dısı kalmıs olucak yavas yavas hakimiyeti elime alınca ona bir gerek kalmıycak sabırla o günleri bekliyorum.

Bir an önce işi öğrenip halanızın oğlunu yavaş yavaş ordan uzaklaştırmaya bakın.Siz ne söylerseniz söyleyin babanız inanmayacaktır,kendi ailemden biliyorum.Ağabeyimin hanımı,annem yokken bir sürü laf söyler,anneme de canım cicim konuşur.Söylediklerini anneme anlatırım bana inanmaz ve kötü ben olurum.Babanız,kuzeninize güvenmiş bir kere,siz ne söylerseniz söyleyin inanmayacaktır,yanlış düşündüğünüzü söyleyecektir.En güzeli kendi çabalarınızla kuzeninizi oradan uzaklaştırmanız olacaktır,bunun içinde bir an önce işin başına geçmeniz gerekmektedir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…