• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

halasi nin nisanlima verdiği akıl

sindoom

Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2014
71
4
18
Şanlıurfa
Iyi geceler kızlar ben 10 Aydır nişanlıyım Ve nisanlimla nişanlanmadan 2 YILDA flört donemimiz oldu. 10 Aydır hiçbir hazırlık yapmadı nisanlim evlilikle alakali Aksam nisanlimla konuştuk halasi gelmiş istanbuldan dün kızını düğün suz dernek siz kuru bir nikâh la evlendirmiş nisanlima da demişki al bir yatak odası kıyın nikahı olsun bitsin benim kızım öğretmen ben hiçbişey istemedim huzurlu olsun yeter demiş. Nisanlimda bunu benim gözüme sokuyor.bende dedimki varsa Halanin başka kızı sana versin masrafsız yapın düğününüzü bedavaya gelmiş olur dedim iyimi ettim kötümu ettim bilmiyorum bi akıl verin haksızmiyim yeterince sabir gösterip beklemisim zaten benimde hayallerim var ama öle pahali hayaller değil.napim siz söyleyin :((((

Iyi geceler kızlar ben 10 Aydır nişanlıyım Ve nisanlimla nişanlanmadan 2 YILDA flört donemimiz oldu. 10 Aydır hiçbir hazırlık yapmadı nisanlim evlilikle alakali Aksam nisanlimla konuştuk halasi gelmiş istanbuldan dün kızını düğün suz dernek siz kuru bir nikâh la evlendirmiş nisanlima da demişki al bir yatak odası kıyın nikahı olsun bitsin benim kızım öğretmen ben hiçbişey istemedim huzurlu olsun yeter demiş. Nisanlimda bunu benim gözüme sokuyor.bende dedimki varsa Halanin başka kızı sana versin masrafsız yapın düğününüzü bedavaya gelmiş olur dedim iyimi ettim kötümu ettim bilmiyorum bi akıl verin haksızmiyim yeterince sabir gösterip beklemisim zaten benimde hayallerim var ama öle pahali hayaller değil.napim siz söyleyin :((((

Bence çok yerinde bir cevap vermişsiniz haha :27:

Halası kendi kızı düğünsüz derneksiz evlendi diye bozuntuya vermemeye çalışıyor galiba :ssz:

Cevap çok iyi gercekten çok güzel demişsiniz;)

Kusura bakmayın düşüncemi söylicem bence kötü etmişsiniz yani nişanlınızında kendine göre masrafı vardır illa şaşalı düğün olunca noluyoki milletin gözüne sokunca sonuçta gelinliğini giyceksin nikahını kıycaksın sade bi nikah törenide olur illa düğün şart değilki bu zamanda zaten düğün yapmak çok zor belki nişanlının sana söylemediği sıkıntılarıda vardır ayrıca evlilik yoluna adım atmışsınız zaten çok harcama yapmamanız gerekiyo tamam evlilik sadece bikere olur ama sade nikah töreniylede olur önemli olan gerçekten huzurdur düğün olmayınca evlenmiş sayılmıyomusunuz yani bana kalırsa nişanlının gönlünü al :)

Son düzenleme:
Bence çok yerinde bir cevap vermişsiniz haha :27:

Halası kendi kızı düğünsüz derneksiz evlendi diye bozuntuya vermemeye çalışıyor galiba :ssz:

Ya bide benim babam yok annem kendi imkanlarıyla çok çok güzel hazırlıklar yaptı bana Çeyiz olarak onun ailesi ona destek olmuyo ama bir o kararda kıymetlidirler. Millet zaten sorup duruyo ne zaman düğün diye ben herkesin lafını kaldırıp sabır gösterim bekliyom
Oda bana bunları söylüyo çok zoruma gitti ya

Agzina lafi yapistirmak buna denirr helal olsunn... :)))
Hiiiic orali bile olmayin tavirli gibide davranmayin sanki hicbirsey olmamis gibi..
Konustunuz ve orda kapandi konu :)))
Normal sekilde davranislariniza devam edin bir kulaginizdan girmis digerinden cikmis gibi..
Kolay mi oyle kiz almak halasida kuru bir nikaha vermeseymis alla alla..
Onun oyle oldu diye sizin de mi oyle olcak nisanlinizda pek rahatmis haaa..

Erkek arkadaşınızın yaptığı çok yanlış, sizi başka biriyle kıyaslaması. Ama şöyle de bir durum var, benim çevremdeki bir çok insan artık evlendirme dairelerinde evleniyorlar ve ardından ufak çaplı bir kokteyl yapıyorlar genelde, maddi durumları daha büyüğüne elverenler var ama artık orta halli ailelerin bile düğün/derken yapması çok zorlaştı. Maddi durumunuzu bilemem ama desteksiz bir şekilde çok şahşahlı şeyler istemenin içinde bulunduğumuz ekonomik durumda çok anlayışlı bir davranış olduğunu düşünmüyorum.

Ya bide benim babam yok annem kendi imkanlarıyla çok çok güzel hazırlıklar yaptı bana Çeyiz olarak onun ailesi ona destek olmuyo ama bir o kararda kıymetlidirler. Millet zaten sorup duruyo ne zaman düğün diye ben herkesin lafını kaldırıp sabır gösterim bekliyom
Oda bana bunları söylüyo çok zoruma gitti ya

Valla nişanlınız şimdiden pintilik etmeye başlamış.

Dese ki düğün yapalım ama çok şaşalı olmasın,abartırsak masrafa gireriz falan anlarım.

Ama sadece nikah kıyarak gelin olmak çok zoruna gider insanın.

Bizim oralarda en olmadı davul zurna çalarlar gelin çıkarken (maddi durumları olmayanlar)

Yani bir tek nikahla gelin giden görmedim ben hiç,ne o öyle kilise nikahı gibi
:19:

Kusura bakmayın düşüncemi söylicem bence kötü etmişsiniz yani nişanlınızında kendine göre masrafı vardır illa şaşalı düğün olunca noluyoki milletin gözüne sokunca sonuçta gelinliğini giyceksin nikahını kıycaksın sade bi nikah törenide olur illa düğün şart değilki bu zamanda zaten düğün yapmak çok zor belki nişanlının sana söylemediği sıkıntılarıda vardır ayrıca evlilik yoluna adım atmışsınız zaten çok harcama yapmamanız gerekiyo tamam evlilik sadece bikere olur ama sadenikah töreniylede olur önemli olan gerçekten huzurdur düğün olmayınca evlenmiş sayılmıyomusunuz yani bana kalırsa nişanlının gönlünü al :)

Çok güzel soyluyosun arkadaşım ama şunu da belirteyim doğuda yaşıyoruz biz bizde sade nikah davulsuz zurnasiz dullar evlenir. Oda bunu çok iyi biliyor ablası evlenirken enistesinin ailesi böle bi talepte bulunmuslardi kıyamet kopmistu.ablasina yapılmasını istemediği şeyi neden benim aileme yasatiyoki zaten bekliyorum.bizde uzun süre nişanlı kalmak ayıptır ancak amcaoglu nu bekler nişanlı olarak ben herkesi karşıma almisken bana bunu demesi dogrumu

Çok güzel soyluyosun arkadaşım ama şunu da belirteyim doğuda yaşıyoruz biz bizde sade nikah davulsuz zurnasiz dullar evlenir. Oda bunu çok iyi biliyor ablası evlenirken enistesinin ailesi böle bi talepte bulunmuslardi kıyamet kopmistu.ablasina yapılmasını istemediği şeyi neden benim aileme yasatiyoki zaten bekliyorum.bizde uzun süre nişanlı kalmak ayıptır ancak amcaoglu nu bekler nişanlı olarak ben herkesi karşıma almisken bana bunu demesi dogrumu

Ama adetlerinizi başta yazmamışsınız bizde ona göre yorum yapıyoruz baştan yazsanız sizde o zaman takibi kendi ablasına yapılması istemediği şeyi sizede yapmaması lazım bilmiyodum onu

Bir kac yorumu okudumda, cok iyi yapmissin agzina lafi yapistirmissin filan demisler.Bence hakli konumunda haksiz
duruma dusmussun.
Sen bu adamla omur boyu yasayacaksin evlenirsen, bu tarz laflar unutulur belki ama iz yapar.
Biz bayanlar kizdigimizda bir bes dakika susup dusunmemiz lazim bence. Bence nisanlina tatli dille
dugun hayallerini anlatsaydin daha iyi olurdu. Bunda haksizsin demiyorum, insan bir kez dugun yapiyor eminim
seninde hayalindir guzel bir dugunle evlenmek. Kuru bir nikah istemeyebilirsin, bende olsam bende istemezdim
ama guzel bir dille anlat bence arkadasim, nisanlini kizdirip eline ne gececek.

Erkek arkadaşınızın yaptığı çok yanlış, sizi başka biriyle kıyaslaması. Ama şöyle de bir durum var, benim çevremdeki bir çok insan artık evlendirme dairelerinde evleniyorlar ve ardından ufak çaplı bir kokteyl yapıyorlar genelde, maddi durumları daha büyüğüne elverenler var ama artık orta halli ailelerin bile düğün/derken yapması çok zorlaştı. Maddi durumunuzu bilemem ama desteksiz bir şekilde çok şahşahlı şeyler istemenin içinde bulunduğumuz ekonomik durumda çok anlayışlı bir davranış olduğunu düşünmüyorum.

İnaninki benimde maddi gücüm pek iyi değil bende mağaza da tezgahlarım öle çok masraflı bi düğün istemiyor um zaten kalite eşyada istemiyorum ben çok zor bi çocukluk geçirdim çocukluğumu yaşamadım desem yerinde olur hiçbişey istediğim gibi olmadı bari düğünüm istediğim gibi olsun çok şeymi istiyorum :((((

Bir kac yorumu okudumda, cok iyi yapmissin agzina lafi yapistirmissin filan demisler.Bence hakli konumunda haksiz
duruma dusmussun.
Sen bu adamla omur boyu yasayacaksin evlenirsen, bu tarz laflar unutulur belki ama iz yapar.
Biz bayanlar kizdigimizda bir bes dakika susup dusunmemiz lazim bence. Bence nisanlina tatli dille
dugun hayallerini anlatsaydin daha iyi olurdu. Bunda haksizsin demiyorum, insan bir kez dugun yapiyor eminim
seninde hayalindir guzel bir dugunle evlenmek. Kuru bir nikah istemeyebilirsin, bende olsam bende istemezdim
ama guzel bir dille anlat bence arkadasim, nisanlini kizdirip eline ne gececek.

Size katılıyorum erkek arkadaş sözlü nişanlı tartışmalarında bu tür şeylerin denmemesi lazım iz bırakabilir veya onunda ağrına gider gitmiştir sanıyorum zaten

Son düzenleme:
Ağzımdan biranda çıkiverdi işte ama çok kötü oldum kafamdan aşağı kaynar sular döküldü bole hayal etmemiştim :(

Anlıyorum canım bundan sonra nekadar sinirlensen bile düşünmeden bişeyi söyleme sonra senin içinde kötü olur üzülürsün başta kendine yakıştıramazsın uygun bi dille nişanlınla konuşursun yada mesaj atarsın

İNŞALLAH düzelir hersey dua edin ne olur kızlar herkes gibi benimde duaniza ihtiyacım var buraya yazınca rahatliyorum anlatacak kimsem yok aileme anlatmiyorum aralari bozulmasın diye ben barisirim ama onlar kırgın kalabilirler diye içimde tutuyorum iyiki varsiniz :)

İnaninki benimde maddi gücüm pek iyi değil bende mağaza da tezgahlarım öle çok masraflı bi düğün istemiyor um zaten kalite eşyada istemiyorum ben çok zor bi çocukluk geçirdim çocukluğumu yaşamadım desem yerinde olur hiçbişey istediğim gibi olmadı bari düğünüm istediğim gibi olsun çok şeymi istiyorum :((((

Yanlış anlamayın lütfen, çok şey istediğinizi iddia etmedim. Sadece bir orta yol bulunabileceği taraftarıyım. :) Ama erkeklere, hatta kişilere, bir şey inat ederek söylenirse, zorla yaptırılırsa ya da laf ederek belli edilmeye çalışılırsa güzel ve içten olacağını düşünmüyorum. Mesela "BENİ HİÇ DIŞARI ÇIKARMIYORSUN!" demek yerine bir erkeğe "sevgilim/aşkım/böcüğüm -artık nasıl hitap ediyorsanız birbirinize- geçenlerde çok güzel bir restoran gördüm seninle romantik bir akşam geçirmek istiyorum haftaya müsait bir günümüz için rezervasyon yapalım mı?" demenin daha çok işe yarayacağını düşünüyorum. (en azından benim için yarıyor.) Bence siz yukarıda bana ifade ettiğiniz gibi hislerinizi güzel bir şekilde ifade etmeyi de deneyin henüz denemediyseniz.

Ha hala anlamıyor ve diretiyorsa, o zaman odundur herhalde. Öylesiyle de -şanslıyım ki- hiç karşılaşmadm daha doğrusu sevgili olarak muhattap olmak zorunda kalmadım o zaman diyebileceğim bir şey yok.

Umarım nişanlınızla olan problemlerinizi çözer ve mutlu bir evliliğe adımınızı en güzel şekilde atarsınız. :)

"bi kuru nikah" benzetmenden belli birazcik gösterişli bi dugun istiyor olman.

ha isteyemez misin istersin tabi senin hayatın, senin hayallerin kimse karisamaz. ama halaya da laf soylemek sana dusmez. cunku kadincagiz bunu gelip sana soylememis. muhtemelen nisanlin ona danismis sıkıntısını o da çocuğu rahatlatmak icin soylemis, nisanlinin gelip sana anlatmasi ne kadar yanlis daha şimdiden kadına karşı onyargi olustu kafanda.

akıl var mantik var kadin bunu kotu niyetle söylese kendi kizini ayni şekilde evlendirir mi? o demek ki maddiyattan çok maneviyata deger veren biri. (annemde ayni fikirdedir, sen mutlu ol yeter nasil istersen der)

halayi hic karistirma, nisanlinla konus bu konuyu. asiriya kaçmadan orta yolu bulmaya calisin belli ki durumu biraz sıkışık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X