• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

halasi nin nisanlima verdiği akıl

Çok güzel soyluyosun arkadaşım ama şunu da belirteyim doğuda yaşıyoruz biz bizde sade nikah davulsuz zurnasiz dullar evlenir. Oda bunu çok iyi biliyor ablası evlenirken enistesinin ailesi böle bi talepte bulunmuslardi kıyamet kopmistu.ablasina yapılmasını istemediği şeyi neden benim aileme yasatiyoki zaten bekliyorum.bizde uzun süre nişanlı kalmak ayıptır ancak amcaoglu nu bekler nişanlı olarak ben herkesi karşıma almisken bana bunu demesi dogrumu

canim hala da ayni yerde yasamiyor mu? halanin kizi dul mu?

kadin demek ki görmüş geçirmiş ileri goruslu biri herseye herkese kulagini tikamis millet konusucak diye düşünmeden gönlünün istedigince evlendirmis kızını. pasalar gibi de okutmus ogretmem yapmis kizini bence halaya gereksiz yükleniyorsun.

hem senin cevren bilmiyor mu dul olmadigini..nolur bu kadar takmayin su elalem ne der diye.

sen kendin davullu zurnali dugun istiyorsan o ayri ama milletin gönlünü hos edeceksiniz diye sıkıntıya girmek cok çağdışı.

nikah olmasa da mütevazı bi yerde masrafsiz bir düğün olabilir acik havada mesela.

Iyi geceler kızlar ben 10 Aydır nişanlıyım Ve nisanlimla nişanlanmadan 2 YILDA flört donemimiz oldu. 10 Aydır hiçbir hazırlık yapmadı nisanlim evlilikle alakali Aksam nisanlimla konuştuk halasi gelmiş istanbuldan dün kızını düğün suz dernek siz kuru bir nikâh la evlendirmiş nisanlima da demişki al bir yatak odası kıyın nikahı olsun bitsin benim kızım öğretmen ben hiçbişey istemedim huzurlu olsun yeter demiş. Nisanlimda bunu benim gözüme sokuyor.bende dedimki varsa Halanin başka kızı sana versin masrafsız yapın düğününüzü bedavaya gelmiş olur dedim iyimi ettim kötümu ettim bilmiyorum bi akıl verin haksızmiyim yeterince sabir gösterip beklemisim zaten benimde hayallerim var ama öle pahali hayaller değil.napim siz söyleyin :((((

gerekeni söylemişsin zaten
:34::34::34::34:
ama kendi isteklerin olarak yansıtma
aile ve kültürünüz gereği olduğuna dem vur
şimşek çekmeye gerek yok
:34:

Iyi geceler kızlar ben 10 Aydır nişanlıyım Ve nisanlimla nişanlanmadan 2 YILDA flört donemimiz oldu. 10 Aydır hiçbir hazırlık yapmadı nisanlim evlilikle alakali Aksam nisanlimla konuştuk halasi gelmiş istanbuldan dün kızını düğün suz dernek siz kuru bir nikâh la evlendirmiş nisanlima da demişki al bir yatak odası kıyın nikahı olsun bitsin benim kızım öğretmen ben hiçbişey istemedim huzurlu olsun yeter demiş. Nisanlimda bunu benim gözüme sokuyor.bende dedimki varsa Halanin başka kızı sana versin masrafsız yapın düğününüzü bedavaya gelmiş olur dedim iyimi ettim kötümu ettim bilmiyorum bi akıl verin haksızmiyim yeterince sabir gösterip beklemisim zaten benimde hayallerim var ama öle pahali hayaller değil.napim siz söyleyin :((((

Bence halaya takılma.Herkes kendince kendi görüşünü benimseyip söyleyebilir.Problem nişanlında senin.Halasının söylediğini tasdik ediyor ve işine geliyor ki,halası üzerinden sana bu düşünceyi yansıtıyor.
10 aydır hazırlık yapmamış adam,asıl sorun burda hala da değil.Yatak odasıyla evlilik oluyorsa,yemekleri de yatağın altına koyar,pişirirken de güneş ışığı kullanırsınız.Çamaşırlarıda nişanlın elde yıkar.Yatak odaısnda oturur kalkarsınız.

Nişanlın her duyduğundan bu kadar etkileniyor mu ?
Yoksa sadece işine gelen şeylerde mi böyle oluyor
Ben olsam bunu düşünürdüm

İnaninki benimde maddi gücüm pek iyi değil bende mağaza da tezgahlarım öle çok masraflı bi düğün istemiyor um zaten kalite eşyada istemiyorum ben çok zor bi çocukluk geçirdim çocukluğumu yaşamadım desem yerinde olur hiçbişey istediğim gibi olmadı bari düğünüm istediğim gibi olsun çok şeymi istiyorum :((((

, Bazi yorumlara sasiyorum valla. Darilirmis, niye öyle demissin, nikah yetermis.
Her kiz istemezmi bir dügün. Ciraganda dügün isteyende yok, kücük bir dügün
Yapamayanda evlenmesin kardesim, onu derim ben.

Halası masraf yapmadan evlendirdiği için kendini doğrulatmaya çalışıyor.
Kız tarafı olarak bir sürü altın takı istememek ayrı, sade bir yatak odasıyla kız evlendirmek ayrı şeyler. Söyle nişanlın önce bunun ayırdına varsın.
Düğün dernek istemek en doğal hakkın.
Ayrıca güzel cevap vermişsin. Zaten iki tarafta yapabildiği kadar yapsın. Sonuçta kendi çocukları için yapıyorlar.

Bize erkek tarafı ne istediğimizi sorduğunda annem biz ekstra bir şey istemiyoruz. Ne takarsanız sonuçta çocukların işine yarayacak dedi.

Nişanlınında işine geliyor demek ki masraf yapmadan evlenmek bence sen ailenle hareket et baban bunlar olacak desin arkanda ailen niye üzülüyorsun kesinlikle nişanlınla hareket etme

madem ki seni aptal yerine koymak istiyor devreye ailen girer sende masumu oynarsın dersin ki benim elim kolum bağlı ben aileme bağlıyım onlar ne istiyorsa o olacak aileme saygısızlık yapamam ,kızım aklını çalıştır
o çakalsa sende kuyruğu ol
ancak ,bu şekilde olur hakkın olanı almak ne yapcan adam bundan anlıyorsa bu oyunları yapacaksın bazen dürüstlük yapıp kayıp ettirir
ama bunları ve halasını diline dolaması oyunlarada gerek yok inan kim çok harcatırsa daha değerli oluyor hem içinde kalmaz sana ne halsından ve kızından
dürüst ve kişilik bir delikanlı bunlardan söz etmez çok ayıp etmiş , evliliğin yükünü kaldıramıyacaksa ne diye evleniyor? Yarın bunaldığında evden mi kaçacak,? Zamane erkekleri hiç bir çaba emek göstermeden hedefe varmak istiyor ,dediğim gibi sen öyle hareket et

Son düzenleme:
Çok güzel soyluyosun arkadaşım ama şunu da belirteyim doğuda yaşıyoruz biz bizde sade nikah davulsuz zurnasiz dullar evlenir. Oda bunu çok iyi biliyor ablası evlenirken enistesinin ailesi böle bi talepte bulunmuslardi kıyamet kopmistu.ablasina yapılmasını istemediği şeyi neden benim aileme yasatiyoki zaten bekliyorum.bizde uzun süre nişanlı kalmak ayıptır ancak amcaoglu nu bekler nişanlı olarak ben herkesi karşıma almisken bana bunu demesi dogrumu

:43::43::43::43::43::43::43::43:

Çok iyi demişsin arkadaşım ağzına sağlık. Sakın ama sakın taviz verme. Eşimde bana nikah yapalım ardından insanları yemeğe götürelim demişti birde gelinlik kiralık mı olsun satılık mı olsun mevzusu olmuştu, ben dul karı değilim düğünde istiyorum gelinliğide. Zorlanırım diyorsan bu yıl evlenmemiz şart değil bekleriz para biriktirirsin demiştim. Ailesi hep eskileri kullanayım istedi, herşeyin yenisini aldırdım. Ablasının düğünü olmamış her fırsatta benim düğünümde olmadı bende yapamadım edemedim dedi durdu, düğün günü rezillik çıkardı. Ele karışmak çok zor, eğer nişanlın şimdiden milletin lafını sana yedirmeye çalışıyorsa uzak dur derim arkadaşım.

Masraf olmasın diye bir seyleri yapmamak ortak karar olur, yapılabilir de. Ama senin nisanlın biraz takma akıl galiba, dıs kapının dıs mandalını bile dinleyen cinsten, bir de gelmiş sana diyor utanmadan. Baska seye kızmazdım ama buna kızardım ben herhalde yerinde olsam.

Valla bana sorarsanız KÖTÜ etmişsiniz, ne kadar çirkin ve saygısızca bir söz bu böyle. Burada size, "ohh yapıştırmışsın cevabı", "ohh iyi demişsin" diyenler sanırım bekar. Evlilikler böyle, laf yapıştırarak, ağzını lafla kapatarak yada lafı gediğine koymakla yürütülmüyor maalesef. Anlayış, saygı ve sevgi ile yürütülüyor. Bir kere evleniyorum, hayallerimde ki düğün olsun diye diretiyorsunuz, evlendikten sonra borçlar yüzünden birbirinizi yiyorsunuz. O sizin hayallerinize göre yapılan düğün sizin evliliğinizin de hayalerinizde ki gibi olacağının garantisi değil üzgünüm. Sevmek fedakarlıktır, seviyorum ama... diye kurduğunuz cümlelerin hiç bir anlamı yok. Tabi ki karşılıklı olmalı fedakarlıklar, tek taraflı zaten bir yere kadar gider.

Siz düğün hayalleri kurarken ,nişanlınızın maddi durumunu düşünmeye fırsatınız olmuyor galiba. Hayat öyle pembe panjurlu ev, bahçesinden koşan çocuklar kadar toz pembe değil. Halası da kötü birşey söylememiş bana göre, "boşuna masraf yapmayın" demek istemiş ama bunu ifadesi biraz kabaca olmuş. Belki de tarzı budur. Nişanlınızın da gelip aynen size aktarması da ayrıca kaba bir davranış zaten.

siz çok iyi cevap vermişsiniz haketmiş yani..
çünkü eminim ki durumum yok yapamıyorum dese sizde bunu bilseniz zaten çok birşey istemezsiniz bu şekilde yapılması yanlış olmuş..
bide arkadaşım evlenmeden önce insan herşeyi istiyor normal olarak ama inan bana evlendikten sonra bunu neden almışım ki bi alt modelide bana yetermiş vb. şeyler düşünmeye başlıyor insan çünkü evlendikten sonra anlıyoruz ki evdeki huzur mutluluk hiç birşeye değişilmiyor..

umarım bi ömür mutlu olursunuz..

bence önemli olan nişanlının maddi durumu.yani gerçekten sizin istekleriniz karşılacayak maddi durumda değilse ayıp ediyorsunuz..para bu belli yere kadar borç taksit falan yapılır da bi yerden sonra güç yetmez yani...
bu durumda halaya katılırım,maddi durum yoksa istekler yapılamaz öenmli olan evlilikte mutluluktur,iberaber çalışır yaparsınız ilerde ne ihtiyaç varsa...
bi nikah gerekli eşyalar yeterli olabilir duruma göre..

Ağzına sağlık az bile demişsin bana kalırsa canım herkesi kendi kızları gibi görmesin millet çok istiyorsa öyle kız bulsunlar bunlar he oh ne ala mualla :19:

Talihsiz bir cümle olmuş bence

bir de herkes isteyeceksin tabiş en doğal hakkın falan yazmış ya;bu olay kv veya görümce ağzından yazılsaydı vay o gelinin haline :60:
"gelin hanım hem hemen evlenmek istiyor hem de herşey tamam olsun istiyor,ama bizim maddi durum da o kadra iyi değil..bi yatak odası alalım bi nikah yapalım dedik gelin demediğini bırakmadı"...:1::1:

bide şu acıdan bakmak lazım..
siz gelin tarafı olarak neler yaptınız.. mesela eşyaların nekadarı almayı üstlendiniz.. takı vs bukadar bukadar getirin diye direttinizmi..
düğün dernek tabiki olacak şeyler. ama maddi olarak zorladıysanız halası o yüzdende demiş olabilir :31:

Son düzenleme:
Açıkçası ilk evliliğim ve oynamayı sevmediğimden sade bi nikah tercih ettim ( Dul da olsam çalgı seviyosam çaldırırım )
Bu yüzden dullar davulsuz zurnasız evlenir cümlesini garipsedim
Bir de mantıklı düşünmeye çalışarak düğüne harcayacağım parayı ev peşinatıma eklerim dedim, pişman değilim
Hemen hemen her şeyi yarı yarıya üstlenmeme rağmen benim şöyle hayallerim var karşılamıyosan git başkasının kızını al demedim

Tamam kızmakta haklısınız ama cevabınız biraz ağır olmuş
Sanki en önemli şey eşya ve düğün gibi bir çırpıda silebiliyosunuz hayat arkadaşınız olacak kişiyi
Hala, amca ya da komşu her zaman birşeyler der, asıl olan sizin ikinizin ne düşündüğü nasıl sırtlandığıdır hayatı

Back
X