• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

halasi nin nisanlima verdiği akıl

Yalnız bu konu sahibi kızımız doğuda ,lstanbulda değil

bak ozaman iş değişir :27:
benm erkek kardeşimde memleketten bir kızla nişanlandı(doğu). kızın iğneden ipliğe her ihtiyacı karşıladı :27: şunun için para ver.. bunun için para gönder.. knt yok knt at.. telefonum yok telefon al.. doğum günüm geliyor kalın gümüş kordonlu saat al :27: kardeşim pes edip ayrılmak zorunda kaldı :ssz::ssz::ssz:

konu sahibesinde böyle biri olduğu ihtimali vermek istemiyorum

bak ozaman iş değişir :27:
benm erkek kardeşimde memleketten bir kızla nişanlandı(doğu). kızın iğneden ipliğe her ihtiyacı karşıladı :27: şunun için para ver.. bunun için para gönder.. knt yok knt at.. telefonum yok telefon al.. doğum günüm geliyor kalın gümüş kordonlu saat al :27: kardeşim pes edip ayrılmak zorunda kaldı :ssz::ssz::ssz:

konu sahibesinde böyle biri olduğu ihtimali vermek istemiyorum

asmu konu dışı oalcak ama,ayrıldı mı kardeşin sonunda,gözün aydın ;)

asmu konu dışı oalcak ama,ayrıldı mı kardeşin sonunda,gözün aydın ;)

saol ablam..rabbim kızıda daha iyi insanlarla karşılaştırsın :ssz:
geri ye kalan facebookta.
şerefsizlerin şerefsizce yaşadığı bu dünyada seninde bu modaya uyacağını bilmezdim (S)

S de kadeşimin baş harfi :60:

Iyide zaten anlayis, saygi yok ise çabalamanin anlami ne? Hatta daha büyük tablodan bakarsak evlenmenin anlami ne? Daha önce yazdigim gibi, neredeyse 1 sene olmus ve dügünün (ki bu en basit konu) nasil olacagina dair ortak fikir bile yok, yani dügünden sonraki hayatlari üzerinde fikirlerinin ortak oldugu ve ya paylasildigini pek düsünemiyorum. Asil sikinti burda basliyor bence.

Anlıyorum ama biz bu arkadaşları kendi çerçevemizden değerlendiriyoruz. Ben sadece o cümleye o cevap olmuş diyorum. Aslına bakarsak erkek tarafının kendi kızlarını evlendirme şekline bakarsak düğün konusunda ortak fikirleri var. Ayrıca 10 aylık süreçte her aşamada mı yan çizdi, ne biliyim sürekli ona gerek yok buna gerek yok mu dedi, bilmiyoruz. Ben sadece tutup da "Bak halam böyle diyor ne dersin" diye cümle kuran adama o cevabın cuk oturduğunu söylüyorum. Sadece konu sahibinin anlattıklarından evlilikleri ile ilgili olmaz yürümez tahmini yapamam.

Bir de ben çabala savaş falan demedim aslında. O cevap yanlış olmuş anlayışlı olmalısın diyen arkadaşa anlayış karşılıklı olur. Anlayışsız cümleye de bazen anlayışsız cevaplar verilebilir demek istedim.

Kıza diyorlarda sen ne yaptın diye , sanki istanbuldada iş bulup çalışacak ,sanırım elinde mesleğide yok e nişanlısıda ucuzdan ve para harcamadan işi bitirmek istiyor o da 1 yıl sonra evlensin kızın asgari istegi olsun içinde kalmasın ömür boyu onun özentisini yaşar
eeee doğudaki adamların hepsi zengin ve nişanlısın her talebini karşılaycak durumda mı yani??
doğudayım dedi ,aşiret oğluyla evleniyorum demedi...

Kıza diyorlarda sen ne yaptın diye , sanki istanbuldada iş bulup çalışacak ,sanırım elinde mesleğide yok e nişanlısıda ucuzdan ve para harcamadan işi bitirmek istiyor o da 1 yıl sonra evlensin kızın asgari istegi olsun içinde kalmasın ömür boyu onun özentisini yaşar

tabiki kıza sorular sen yaptın diye :26: ben düğünde 5 kuruş harcamazsam, hangi vicdanın arkasına saklanıp düğünüm böyle olsun eşyam şöyle olsun derim:31:

q abla çok güzel dedi. nişanı kız tarafı yapar. salondamı yaptı. evdemi yaptı.. üstüne düşeni madditı düşünmeden yaptımı..

Son düzenleme:

onu bilmiyoruz işte,adamın parası mı yok gerçekten yoksa cimrilik mi yapıyor belli değil..belki halasına sıkıntısını anlattı o da,bak benim kız da böyle evlendi çok sıkma kendini istedikten sonra olur falan dedi...ne var bunda???
ayrıca nişanlılık fazla uzatılmazmış sadece amcaoğlu beklenirmiş öyle dedi konu sahibi..yani hem ;bir an önce evlenelim hem de herşey tam olsun diyor...

Talihsiz bir cümle olmuş bence

O cümle benim de hoşuma gitmedi. Dul olmak aşağılanacak bir durum mu ki?
Dul da olsa ilk defa evlenecek olsa her bayanın düğün dernek yapmaya hakkı vardır.
------------------------

Konu sahibinin nişanlısına verdiği cevabı ben yerinde buldum zaten yorum yazmıştım. Ama yorumları okudukça şaşkınlığım arttı.
Konu sahibi babasız birisi herşey için mücadele etmiş ve düğünüm bari hayal ettiğim gibi olsun diyen birisi. Hakkıdır da.
Nişanlısı olacak paşazade durumu yoksa bunu söyleyecek. Böyle o öyle dedi bu böyle yapmış diye ayak oyunları yapmayacak. Hayatını paylaşacağı kişiye dürüst davranmalı. Yapamayacaksa beklesinler para biriktirsinler. Çiftler arasında gurur olmamalı.

Konu sahibi arkadaşım senin burada hatan (ki yaptıysan hata olmaz) nişanlına hayallerinden isteklerinden dürüstçe bahsedeceksin ki inkar etmeye hakkı olmasın. Onun neden istemediğini açıkça sor.

Benim düğün yapma fikri yoktu. Nikah yaparız sonra eğlenmeye gideriz diyordum eşim beni sebepleriyle ikna etti. Ama eşya konusunda da durumumuz belli olduğu için herşeyin ucuzuna kaçtım lüks hiçbir şey istemedim. Huzurumu herşeyin üstünde tutarım. Paylaşımlar esastır.
Düğün konusunda tam tersi olsaydı çok itici bulurdum.

Son düzenleme:
Konu sahibi gelseydi sorardık bu delikanlı parasız mı ? Yoksa pinti mi? Ailevi durumu nasıl kendi aileside kızlarını bu şekilde mi evlendirdi?
onu bilmiyoruz işte,adamın parası mı yok gerçekten yoksa cimrilik mi yapıyor belli değil..belki halasına sıkıntısını anlattı o da,bak benim kız da böyle evlendi çok sıkma kendini istedikten sonra olur falan dedi...ne var bunda???
ayrıca nişanlılık fazla uzatılmazmış sadece amcaoğlu beklenirmiş öyle dedi konu sahibi..yani hem ;bir an önce evlenelim hem de herşey tam olsun diyor...

Valla herkesin hayali beklentisi farkli
Hala kizi az seyle evlenmis bana ne
Benim isteklerimden cok cok cok daha fazlasiyla evlenen de var
Niye iyileri ornek gostermezler de az olan herseyi ornek gosterirler anlamam
Hala kizini da allah mesut etsin beni de ama ona olan bana da olsun bana olan ona da olsun denir mi sacmalik
Bana esim bir toplu igne bile aldirmadi hayir ben yapicam herseyi dedi yapti ne az dedim be cok dedim senin gonlunden ne gecerse onu yap dedim
Altin ne istersin dedi sunu dedim yapti esya ne istersin dedi bunu dedim yapti
Allah razi olsun yapmayada bilirdi
Hersey butceye gore anlasip konusmaya gore
Ama cakallik bambaska bir konu bence konusahibinin nisanlisi da pek bi cakalmis
Konu sahibi ile guzelce konusan durum bu dugunu nikahi soyle mi yapsak diyen bir nisanli mi var ki kiz da duzgunce istegini anlatsin
Zart diye hala kizim bunu yapti derse alacagi cevap da bu olur kusura bakmasin bence
Tatli dil de karsiliklidir
Adam lafi saysin saysin ben de aman verecegim cevabin usturubuna dikkat edeyim yok oyle bi bolluk

hala kızı bu şekilde istemiş olabilir ya da maddi durum yoktur yapamamıştır.bu yüzden "cahil" mi olunuyor çok komik cidden:):)
herkesin her zaman istedikleri olmayabilir hayat şartları sebebi ile...
ayrıca hayatta 1 kez olacak diye ne kadra kesin konuşuyorsunuz,hayat bu ,kimin kaç kere evleneceği nasıl eveleneceği belli olmaz..
tabii ki herkes hayalini gerçeğe dönüştürmek ister ama şartlar çerçevesinde..olmuyuorsa ne yapsın??mesela 1000 tl ye de gelinlik var 100.000 tl ye de..100000 alamadım diye hayalkırıklığı yaşamalıyım :):)

halasının karışmaya ne hakkı var, sorsanız bir kuruş faydası yoktur. ama işine geldiği gibi konuşur. o yüzden cahil üstüne vazife olmayan şeyleri konuştuğu için. herkes onun kızı gibi evlenmek zorunda değil.
evet hayat bu kimse bilemez kaç kez evleneceğini ama herkes ilk düğününde 1 kez evlenecek gibi hayal kurar, sonrası kısmet. kimi gördünüz siz bu düğünümde şu gelinliği giyeyim ikinci düğünümde şu gelinliği giyeyim diyeni.. az çok konu sahibi arkadaşımız nişanlısının maddi durumunu biliyordur elbette.
kalkıpta durumu yokken 100.000 tl lik gelinlik istemez, kimse aptal değil.
bu arada bana laf yetiştirmek yerine, fikrinizi ayrıca konu sahibine belirtin olur mu.

Dugunu abartirsiniz borc bataginda kalirsiniz. Sevismeyi abartirsiniz vajinismus olursunuz. Hey Allah'im..

Son düzenleme:
İki tarafın yaptığıda yanlış.
Ne o başkasının yaptığını görmeli ne siz öyle bir cevap vermelisiniz? Durumunuz neyse ona göre eşya alıp duruma göre düğün yada nikah yaparsınız. Benim ailemde eşimin aileside çokçok iyi durumda değildi ama bana bence herşeyin lüksü yapıldı. Benim ailem beyaz eşya mutfağı ve yatak odasını hazırladı mobilya tül ve halıları erkek tarafı aldı.
herkes yapabildiğini yapsın. nişanlılık döneminde birbirinizi kırmayın Allah'ın emrini para yüzünden perişan etmeyin. Nişanlınız size başkasını kıyaslamasın sizde kötü söz söylemeyin ne istediğinizi biliyosunuzdur. neyin lazım olduğunu biliyosunuzdur ona göre çıkarın listenizi neyi kim alabilir bakın..

Canım bir çok konuda sana katılırım burda da haklı olduğun yönler var ama evlilik karşılıklı anlayış ve iyi niyetle yürür. Yani kadın nasıl ki ama bak falancanın kızı böyle evleniyor ben de böyle düğün istiyorum derse anlamsızdır, erkeğin de tutup da işte halam böyle dedi, halamın kızı böyle evlendi demesi anlamsız. O öyle saçmalarsa konu sahibinin lafı da cuk oturmuş bence. Mantıklı, bilinçli bir erkek durumumuz budur, sade bir nikah mı olsa der, öyle başkasının aklı ile de değil müstakbel eşiyle ortak karar vermeye çalışırcasına. Ha tabi mantıklı bir erkek de ablasının düğün zamanı karşı tarafa "Aaa yok öyle olmaz, düğün dernek olsun" diyorsa bu cesareti varsa kendi de yapacak bence. Başka şartlarda, başka medeniyetlerde haklısın ama burda bence konu ahibinin lafı tam da cuk oturmuş.

Anlıyorum senin çizmeye çalıştığın bir tablo var. Çok güzel ve olması gereken br tablo. Ama erkek tarafı o tabloya oturmazsa kız tarafını da zorla o tabloya oturtmanın anlamı yok. Anlayış ve özveri karşılıklı olması gereken şeyler.

Bende zaten fedakarlıkların karşılıklı olması gerektiğini, tek taraflı bir yere kadar olacağını belirttim. Erkek tarafının tavrından da hoşlanmadığımı belirttim zaten , gelipte halasının söylediği lafı aynen nişanlısına aktarması da çirkin diye. Herşeye rağmen, ben o çirkin sözü kusura bakmayın ama kendime yakıştıramam bir bayan olarak. Bence saygı sınırlarını fazlaca aşmış bir söz. Hiç bir şartta bu seviyesiz sözü bir bayan yakıştıramam.

Bir de zaten iki kişi arasında anladığım kadarıyla iletişim sorunu var. 10 ay olmuş nişan olalı, daha hiç konuşulmamış sanırım düğün dernek işleri. Ortak karar almak için ortak konuşmak gerek. İlla da erkek açacak konuyu diye de bir adet yok. İki nişanlı oturur konuşur. İnşallah gönüllerine göre olur herşey.

Enseste kaymış cevabını hoş değil iki kuzen...

Yüz göz olmakda iyi değildir.

Ama düğün istiyorsanız isteyin lakin cevap verirken kendi saygınlığınızı koruyun ki ileride sizin de canınız sıkılmasın.

Böyle bir şeyi sevdiğim adama söylesem ayrılık sebebimiz olurdu.Nişanlınız karakter sahibi biriyse bu söylediğiniz sözün altında kalacağını sanmıyorum şimdi sineye çekse ileride bir gün mutlaka bunu gündeme getirir ve acısını çıkartır.Cidden çok ağır olmuş. Haklı dahi olsanız sarf ettiğiniz bu sözlerle haksız duruma düşmüşsünüz. Nişanlınıza uygun bir şekilde söyleyebilirdiniz. Mesela kardeşini hatırlatabilirdiniz onda bunları yaşadınız aynı şeyi bana mı yaşatacaksın vs. Ya da ne bileyim ben düğünü istiyorum hayallerim bunlar vs. sizi gerçekten seven biri sizin hayallerinizi de kulak arkası etmez. Ama yine de çok ağır olmuş söylediğiniz. Yaşınız kaç bilmiyorum ama böyle düşüncesizce bir şey söylediğinize göre daha gençsiniz. Gençliğinize veriyorum. Ama çok üzgünüm nişanlınızla ileride bir yuva kurduğunuzda gerek nişanlınız gerek ailesi tarafından bu söylediğiniz sözün diyetini ödersiniz bir şekilde evlilik hayatınız boyunca ısıtıp ısıtıp önünüze konur bu söyledikleriniz.

çok yerinde ve güzel cvp vermişsin nişanlına
hala hanım karışmasın herşeye

Bende zaten fedakarlıkların karşılıklı olması gerektiğini, tek taraflı bir yere kadar olacağını belirttim. Erkek tarafının tavrından da hoşlanmadığımı belirttim zaten , gelipte halasının söylediği lafı aynen nişanlısına aktarması da çirkin diye. Herşeye rağmen, ben o çirkin sözü kusura bakmayın ama kendime yakıştıramam bir bayan olarak. Bence saygı sınırlarını fazlaca aşmış bir söz. Hiç bir şartta bu seviyesiz sözü bir bayan yakıştıramam.

Bir de zaten iki kişi arasında anladığım kadarıyla iletişim sorunu var. 10 ay olmuş nişan olalı, daha hiç konuşulmamış sanırım düğün dernek işleri. Ortak karar almak için ortak konuşmak gerek. İlla da erkek açacak konuyu diye de bir adet yok. İki nişanlı oturur konuşur. İnşallah gönüllerine göre olur herşey.

Valla eşim gelip bana işte falanca şöyle böyle dese, "ben de böyleyim paşam onunla evlenseydiniz o zaman" diyebilirim. Seviyeyi sevdiğim insan düşürürse ben de düşürürüm. Allah'tan öyle cümlelere sarfedecek biri değil. Ben seviyeyi düşüren insanların asaletten falan anladığını düşünmüyorum. Yani bazen ancak o cümlelerden anlıyorlar. Yoksa mantıklı bir şekilde "bu söylediklerin beni kırdı" cümlesinin çoğu insanın bir kulağından girip ötekiden çıkacağını düşünüyorum.

Back
X