- 16 Mayıs 2014
- 4.519
- 4.897
- 133
Burada konu annelerin görümceleriyle ilişkilerine dayanıyor bence. Gelin görümce arası iyi ise çocuklar halaya yakın oluyor. İki kız kardeş haliyle iyi muhabbette olduğundan çocuklar teyzeyi severken zorlanmıyor. Halalarım ve teyzelerim var hepsini severim ayırt etmem. Halayım ve teyzeyim. Teyze olduğum yeğenlerimle sık görüştüğümden bana yakındırlar. Hala olduğum yeğenlerimi nadir görürüm bu yüzden bana ısınmakta zorlanırlar. Keşke herkesin arası iyi olsa çocuklar hepimizin çocukları sonuçta.
Umarım iyi gelin görümce ilişkisi içinde olursunuz ve yeğenlerinizle keyifli vakitler geçirirsiniz.
Aynen katılıyorum hatta ben de böyle bir yorum yazacaktım. Gelin görümceyle iyiyse çocukları da iyi oluyor, kötüyse ağzıyla kuş tutsa hala yaranamaz. Ben de halayım, tahminim yeğenim beni hiç sevmiyordur halbuki benim onun için yaptığım fedakarlıkların yüzde birini teyzeleri yapmamıştır ama çocuk bunu bilmez anlamaz ki, onu suçlayamam asla... Babasının ailesini tanımayan bir çocuktu küçükken, anasının sayesinde.
Ben halamı da teyzemi de eşit severdim, çünki annemden bir kere bile halam hakkında kötü bir şey duymadım, duysaydım şahit olmasam bile muhakkak etkilenirdim. Çünki insan annesini herkesten önde tutar, o ne derse ona inanır çocukken, gözlemleme ve yargılama ihtiyacı hissetmez.
Yani bir çocuğun halasını ve hatta her hangi birini sevmesi annesiyle o kişi arasındaki iletişimle alakalıdır kesinlikle.