• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Halasını teyzesinden çok seven yok mu?

Burada konu annelerin görümceleriyle ilişkilerine dayanıyor bence. Gelin görümce arası iyi ise çocuklar halaya yakın oluyor. İki kız kardeş haliyle iyi muhabbette olduğundan çocuklar teyzeyi severken zorlanmıyor. Halalarım ve teyzelerim var hepsini severim ayırt etmem. Halayım ve teyzeyim. Teyze olduğum yeğenlerimle sık görüştüğümden bana yakındırlar. Hala olduğum yeğenlerimi nadir görürüm bu yüzden bana ısınmakta zorlanırlar. Keşke herkesin arası iyi olsa çocuklar hepimizin çocukları sonuçta.
Umarım iyi gelin görümce ilişkisi içinde olursunuz ve yeğenlerinizle keyifli vakitler geçirirsiniz.

Aynen katılıyorum hatta ben de böyle bir yorum yazacaktım. Gelin görümceyle iyiyse çocukları da iyi oluyor, kötüyse ağzıyla kuş tutsa hala yaranamaz. Ben de halayım, tahminim yeğenim beni hiç sevmiyordur halbuki benim onun için yaptığım fedakarlıkların yüzde birini teyzeleri yapmamıştır ama çocuk bunu bilmez anlamaz ki, onu suçlayamam asla... Babasının ailesini tanımayan bir çocuktu küçükken, anasının sayesinde.
Ben halamı da teyzemi de eşit severdim, çünki annemden bir kere bile halam hakkında kötü bir şey duymadım, duysaydım şahit olmasam bile muhakkak etkilenirdim. Çünki insan annesini herkesten önde tutar, o ne derse ona inanır çocukken, gözlemleme ve yargılama ihtiyacı hissetmez.
Yani bir çocuğun halasını ve hatta her hangi birini sevmesi annesiyle o kişi arasındaki iletişimle alakalıdır kesinlikle.

Sen biraz on yargılı gibisin yani madem kadın uzakta ondan ne bekliyorsun belki yan yana gelince her sey daha farklı olacak
Benim kendime karşı hiçbir beklentim Yok, aramasın sormasın, ben ararım her zaman. Bunlar sıkıntı değil.
Mesela bi insan nişanlıyken annemin yemeklerini öve öve bitiremiyorsa, evlendiği zamanda "ben kimsenin elinden bişey yemem" deyip annemlerle giderken yanına kendi yemeğini götürüyorsa ne düşünürsünüz ? Şahit olduğum şeyleri söylüyorum bu arada
Bana nişanlıyken "ben geniş aile çok severim " derken, evlendikten sonra kalabalıktan hoşlanmayıp aile ziyaretlerine engel oluyorsa mesela .. abimle iletişimlerimizi kısıtlıyorsa ?? Oysaki nişanlıyken kendisi aratırdı. Herşey neden değişti? Tüm tavırları hareketleri.. hamilelik tripleri mi acaba :KK43: bakın ben bunlara benzeyen hiç bi hareketine tepki vermedim. Uzaktayım karışmayayım ayda yılda bi görmekle yorumlayamam dedim. Ama kafama takılıyor. . Abimin beni aramasını bile kısıtlıyor. Bende abime "hamile o, beni arayacağına eşinin yanında ol" diyorum şakaya vuruyorum .. ama içime atıyorum . Böyle olmamalıydı ..
canım abim .. keşke seninle aile dostu olabilseydik :KK43:

Bu aslinda bir sorun degil kafama takilan bir konu. Benim üç erkek kardeşim var .Yani ben sadece hala olabiliyorum ama o kadar isterdim ki bir Kızkardeşim olsun ve bununla birlikte teyze olayım (benim hala çook mesafelidir teyzemse bir tanedir ama yaş farkımız çok hep ozenmisimdir teyzesi genç olup aralarından su sizmayanlara) ama maalesef ben teyze olamayacağım .Teyze olmak istememin sebebi ise herkes teyzesini seviyor ben daha bugüne kadar Teyzemi hala mi sorusuna hala diyen görmedim ama ilerde olurda yigenim olursa böyle hayalimdeki teyze profili(genç ,beraber sinemaya gidilen ,yatiya kalmaya gidilen ,hala mi teyze mi denilince hiç kuşkusuz seni secen) olmak isterdim .Yani var mı böyle halasını çok sevip o Birtanedir on teyzem olsa o etmez diyen ?
Aynı durumdayız ama teyzelerimi severim 1 halamıda çok severim yaşı bayağı var olmasına rağmen şuan hamileyim kızımda benim gibi tek hala olacak yavrucanım

bende sadece hala oldum ama kuzucuklarımın sadece halası var yengemin kardeşi yok tamamen sizin yakınlığınızla alakalı olduğunu düşünüyorum

Her şey sizde bitiyor.
Teyzem yok, 2 halam var.
Ama olmayan teyzemi seçerim sorunuza.

Bebeğim var, hem hala hem teyzesi var.
Ve eminim ki çocuğum da teyzesini seçecek çünkü...
Gözlemliyorum, halaları sadece sevmeye odaklı bebeğimi ama ablam bütün işlerini hiç yük görmeden yapıyor.
Halbuki halaların da çocukları var, en iyi bebek bakımını onlar bilirken; benim bebeğimin altını yamuk yumuk öğrenmeye çalışarak teyzesi değiştiriyor.
Ona yeni şeyler öğretmeye, gelişimine destek olmaya özen gösteriyor, herhangi bir şey yapmadan bana danışıp izin istiyor.
Sürekli makaleler okuyup benimle paylaşıyor, elinden geldiğince faydalı olmayı amaç edinmiş durumda.
Ağladığında 'al annesi' demek yerine, aklına gelebilecek sakinleştirme yöntemlerini deniyor ve başa çıkamadığında bana önerimi soruyor.
Çünkü çocuk sevmek sadece agu bugu yapıp, oturduğun yerden karışmak değildir.
Teyze annesi yarısı demişler, halalar da isterse böyle olabilir.
Ama iş sadece sevmeyle sınırlı kalır, ilgi olmazsa; sırf gelinden çekiniyoruz ayağına sorumluluktan kaçınılırsa, o çocuk da elbette bunu anlar, hisseder.
Ve büyüdüğünde sevilemeyecek yaşa geldiğinde halalarla ilişkisi biter.
Yani çocukla kuracağınız ilişki sizin elinizde, anılarında olmayan sadece aile görüşmelerinde olan bir insanı da baş tacı yapamaz kimze.

Benim kendime karşı hiçbir beklentim Yok, aramasın sormasın, ben ararım her zaman. Bunlar sıkıntı değil.
Mesela bi insan nişanlıyken annemin yemeklerini öve öve bitiremiyorsa, evlendiği zamanda "ben kimsenin elinden bişey yemem" deyip annemlerle giderken yanına kendi yemeğini götürüyorsa ne düşünürsünüz ? Şahit olduğum şeyleri söylüyorum bu arada
Bana nişanlıyken "ben geniş aile çok severim " derken, evlendikten sonra kalabalıktan hoşlanmayıp aile ziyaretlerine engel oluyorsa mesela .. abimle iletişimlerimizi kısıtlıyorsa ?? Oysaki nişanlıyken kendisi aratırdı. Herşey neden değişti? Tüm tavırları hareketleri.. hamilelik tripleri mi acaba :KK43: bakın ben bunlara benzeyen hiç bi hareketine tepki vermedim. Uzaktayım karışmayayım ayda yılda bi görmekle yorumlayamam dedim. Ama kafama takılıyor. . Abimin beni aramasını bile kısıtlıyor. Bende abime "hamile o, beni arayacağına eşinin yanında ol" diyorum şakaya vuruyorum .. ama içime atıyorum . Böyle olmamalıydı ..
canım abim .. keşke seninle aile dostu olabilseydik :KK43:
Anladım eğer durum buysa resmen köprüyü geçene kadar yapmış ve cok ayıp etmiş belki de dediğiniz gibi hamileliktendir umarım düzelir

Hem halayım hem teyze kardeşimin eşiyle aram iyiyse kuzucuğu 2 katı severim kötüyse biraz ister istemez mesafe oluyor ama tyze olunca anneye kızsan bile can oluyor yani bnde öyle görümcemle tatsız olduk mu o da kızlarıma karşı soğuktur

Ben teyzelerimi sevmem, halalarimlada mesafeliyimdir. Teyzeninde halaninda kendi elinde sevdirmek. Ben teyzeyim yigenlerim beni cok sever, 0'ayrı:))

Benim teyzem yok ama halami çok seviyordum rahmetli oldu.etrafimda da halasını çok seven insanlar var.ben de hiç teyzesiyle halasını ayıran görmedim.niye birini daha çok sevsinki insan.annemin lafidir: ''onlar çocuklarına kendi taraflarini sevdirmeye çalışan annelerin çocukları,,

bende hem hala, hem teyzeyim....4 tane de yeğenim var...kurban olurum onların herbirine...erkek kardeşimin çocukları onlarda kaldığım geceler sabaha kadar uyutmazlar...sevgililerini ilk bana anlatırlar...kıyafet seçerken bensiz almazlar....önemli kararlarını bana danışmadan vermezler...kuzularım onlar benim...

Back
X