• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

halı tavsiyesi

turkuazz_81

melis ela nur
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2008
201
5
96
44
İstanbul
slm herkese
salonum için halı almayı düşünüyorum hangi markayı tavsiye edersiniz? merinosun kataloğundan bir halı beğendim veronica 6623-60 ama görmediğim için kararsız kaldım aranızda merinos kullanan varmı ? koltuklarım grı tonundan minderlerinde azda olsa mor var halımıda morlu grili istiyorum bulabilirsem tabi :DD
hangi markayı tercih edeyim ?? çok fazla gezemiyorum 33 haftalık hamileyim sizin yorumlarınıza göre gidip bakıcam yardımınıza çoook ihtiyacım var ????

salonumda kasmir hali kullaniyorum. duz bej rengi sadece kenarlarinda kahverengi deseni var. hic leke tutmuyor kaliteli birsey. hepsi ayni cikar mi bilemem ama ben memnunum.
salona hali bakiyorum cunku ben salonumu tamamen degistirmek istiyorum. gina geldi kahverengiden :) zaten halim hediye gelmisti koltuk rengine uyuyor diye kullanmistim cok benim tarzim degil yani. koltuklarimi satamazsam bile hic degilse halimi yenileyeyim de biraz degisiklik olsun istiyorum.
alirsam, begendigim bir model olduktan sonra tekrar kasmir hali alabilim.

Son düzenleme:

Kısa cevap​

• Merinos güvenilir, mağazası ve katalogu yaygın bir marka; “Veronica 6623-060 / 6623-60” katalog/model görünüyor satıcılarda listelenmiş (yani bulabilirsin).
  • Eğer mor–gri uyumu istersen Pierre Cardin, Koza gibi markalarda da mor veya mor-gri tonlu modeller bulma ihtimalin yüksek. Bunlar da e-ticaret sitelerinde mor renk seçeneği sunuyor.

Ne yapmalısın — adım adım (hamileliğine göre pratik)​

1. Önce ölçü ve hedef belirle. (kanepe ön bacakların halı üzerinde kalacak şekilde en azından 160×230 veya oturma alanını kapsayacak ölçü düşün).
  2. Satıcıdan numune / katalog parçası iste. Fotoğraftan çok farklı görünebilir; mağazalar genelde renk kartelası veya küçük numune gönderebiliyor — gitmeden önce bu seçeneği sor. (bunu mutlaka talep et).
  3. Evin ışığında fotoğraf iste. Mağaza halının ebatta, aynı ışıkta (gündüz, perde açık) birkaç açı fotoğrafı atabilir — mor tonları aydınlatmaya göre çok değişir.
  4. Kısa liste yap (2–3 model). Merinos Veronica’yı ilk favori olarak tut; alternatif olarak Pierre Cardin veya Koza’dan mor-gri görünen bir model seç. Böylece mağazaya/evine gelen örneklerle hızlı karar verebilirsin
  5. Doku & temizlik kriteri seç:
    • Evde çocuk/evcil yoksa bile düşük-orta tüylü (low pile) daha kolay temizlenir.
    • Sentetik iplik (polypropylen / polyester / akrilik) leke tutma açısından kolay, yün daha lüks ama bakım gerektirir — katalog sayfalarında malzemeyi kontrol et
  6. Kaymaz taban ve halı pedi al. Güvenlik + konfor için mutlaka.
  7. Satın almadan önce iade/değişim şartlarını öğren. Eğer renk beklediğin gibi değilse iade veya değişim imkanın olsun.

Merinos Veronica 6623-060 hakkında pratik not​

• Model katalog/mağaza listelerinde yer alıyor; renk tonu ürün sayfasına göre değişebiliyor — direkt görmeden alırsan sürpriz olabilir, bu yüzden numune iste

Hemen yapabileceklerin (çabuk ve yorulmadan)​

• Mağazadan numune + birkaç fotoğraf iste (telefonla konuşup gönderilmesini rica et).
  • Eşine/arkadaşına “1-2 mağazaya” gidip numuneyi evde konuyla karşılaştırması için rica et.
  • İstersen ben model/renkleri karşılaştırmana yardımcı olayım — mağaza fotoğraflarını at, birlikte en uygun tonu seçeriz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X