Halılarını Yıkama Firmalarına Veren Var mı?Nepal ve Milas Halılarınız İçin...

Saruboceq

İki Kız Annesi :)
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2007
12.358
218
208
İsviçre
Merhaba,
Halılarınızı yıkama firmalarına verdinizmi ve memnun kaldınız mı sonuçlardan?
Özellikle Nepal ve Milas halısı gibi kök boyası ile boyanan halılar için soruyorum.
Ben dün ilk defa gönderdim 3 senelik halılarımı ama bugün sağdan soldan olur olmadık şeyler duyuyorum.Ve pişman olmaktan korkuyorum geldikleri zaman halılarım..
Bu konuda tecrübelerinizi bekliyorum.

ben varım canım :)

bende ipek halılarımı verirken çok tedirgin oldum bide adamın yanında fiş kalmamıştı düşün belge bile yoktu elimde ama verdiğim yer çok güvenilir..

halılarım geldi anında açtım bir tanesini çook şükürki boya karışımı olmamış..

yalnız hazır yeri gelmişken söylemeden edemiycem arkadaşlar halılarınız için servet vermeyin alın normal bi halı geçin çook zor ipek halıyla uğraşmak ne lekesi çıkar ne bakımı biter..

Bu tÜr halıları sıradan halı yıkamacılara vermemelıydın onlar ıÇın kuru temızleme halı temızleyenlere vermelıydın
bence hemen sor nasıl yıkayacaklarmıŞ

Benım bı heybem vardı kÖk boyalı yıkandı ve renkler bırbırıne ĞırmıŞtı

Bu tÜr halıları sıradan halı yıkamacılara vermemelİydİn onlar İÇİn kuru temİzleme halı temİzleyenlere vermelİydİn

kuru temzileme halıları bin beter ediyo ve hiiç temiz olmuyor..
ben yıkkatım anneminde halıları el halısı ve kıymetlidir ondada bi sorun yaşamadık..
iş ki halıları nemliyken sarmasınlar onun haricinde havuz sistemiyle yıkarlarsa ve garanti verirlerse bi sorun olmaz..
ben garanti istemiştim en ufak problemde adam alıcaktı bize aynı halılardan..
bulabilse tabi:)

Yolladik..
sonuc : super temiz yikamislar.. mis gibi olmus..

bende el dokuması olan halımı yıkamaya verdim ve sonuç mükemmel.renkler falan birbirine karışmamış

vallahi bir garibim şu günlerde diye şarkı söyleyesim var:kedi:
eşim dua et de tek bir karıma olmasın öyle serersin diyorakannehir

Bu tÜr halıları sıradan halı yıkamacılara vermemelİydİn onlar İÇİn kuru temİzleme halı temİzleyenlere vermelİydİn
canım aslında temsana gönderecektim kuru temizleme için ama estelin dediği gibi çok beter yapıyormuş halıları yıkamaya göre.
sordum sormaz olurmuyum.arap sabunu ile yıkıyorlarmşş

öfff canım yaaa..
bende dedim halılarıma bir şey olurmu diye.günde 3000m2 halı yıkıyoruz biz hiç ama hiç şikayet almadık dedi.
zaten verdiğim yer samsunun 1 numaralı yeri.
pahalı yıkıyorlar ama parası hiç önemli değil.yeterki halılarım bozulmasın

Yolladik..
sonuc : super temiz yikamislar.. mis gibi olmus..
mis gibi..
güle güle kullan canım

bende el dokuması olan halımı yıkamaya verdim ve sonuç mükemmel.renkler falan birbirine karışmamış
ohhh..mis..

güveniyosan hiiç dert etme canım bende tedirgin olmuştum güzel çıktı..

biz darbazdan almıştık halıları ordaki satıcı arap sabunu el halısına yaramaz sık kullanırsanız eritir demişti..ama ipekse seninkiler tabi bunu ipek için demişti..

halılar gelince haber vermeyi unutma ohh mis gibi tertemiz halıyı sermenin keyfi başka oluyo :)

m2 sini kaça yıkattın canım bana 5 lira demişlerdi..ama bütün evin halılarını verince bayada indirim yapmışlardı..

canım ipek değil benimkiler.
milas halım,nepalim birde koyunlu yün halım var.
nepalin m2sini 6 ya yıkıyorlar,milasın 5iyün halınında 4e.
aslında daha ucuz yerlerde buldum ama güvenemedim.
bu arada nemli sarmama olayını söyliycem yarın sağol aklıma getirdin.
salı temizliğim var sanırım salı yada çar gelir.yazarım mutlaka..

ben el halılarımı istanbulda 7 tl yıkayıyorum
3 yıldır 3 kez verdim çok memnun kaldım fakat
püsküller biraz tülerdi en son verdikten sonra
püskülleri kestirsemmi diyorum ama
o zamanda halılın özelliği kaçacak of ya bilmiyorum

kızlar şimdi günlüğe yazarken aklıma geldi haber vermek vallahi.:kedi:
halılarım dün akşam geldi.
milas halılarımda bir şey yok,ama :kedi:nepallerde ince bordo şeritler vardı onlar yayılma yapmış dağılma gibi yani.kırmızılaştırmış çerçevelerin olduğu kısmı.
eşimde söylendi halının geneli krem olduğu için çok belli.alt kattaki yenge dediki sen halını bildiğin için anlıyosun yoksa o kadarda belli değil dedi ama belli ya:gitme:
nepal halılarınızı vermeyni kızlar yıkamaya..vallahi..
içim gitti kaldıki 2006 yılında kaç para verip almıştım ben onları.çalışıp almıştım.
sağlık olsun ne diyeyim..

evleneceğimiz sene beni çok uyarmıştılar, nepal halı almamam için. temizlemesi çok sorun oluyormuş.
yıkama ile pek alakalı değil heralde böcüğüm. sağlık olsun.

evleneceğimiz sene beni çok uyarmıştılar, nepal halı almamam için. temizlemesi çok sorun oluyormuş.
yıkama ile pek alakalı değil heralde böcüğüm. sağlık olsun.

canım aslında silindimi pırıl pırıl oluyor.hacı şakir ile siliyordu bizim yardımcımız onu tertemiz oluyordu.işte bana battı sanırım:gitme:
başıma gelecek varya..
sağlık olsun ne diyelim canımakannehir

bence pek belli olmuyor böcüğüm. çok çok az. ya da ben göremiyorum.

sile sile, o dağılan yerler düzelebilir bence. takma kafana. söylemesen anlaşılmaz bile.

canım güle güle kirlet öncelikle ama bak gerçekten söylüyorum belli değil..

zaten el halılarının genelde çizgileri çok belirgin değildirki..

hiç üzülme canım temizliklerinin keyfini çıkar mis gibi..

sağol canım.ama belli.makinede yansımadan sanırım daha silik çıkmış.
haftaya kadın geldiğinde sağlam sildiricem umarım braz daha azalır.
teşekkür ederim.öpüyorum.

markette görmüştüm bi süre önce renk dağılmasını temizlemek için kalem şeklinde bi deterjan gibi bişey vardı..

istersen onu araştır canım..

tabi halıların uygunsa kullanmaya bi darbede ben vurmıyyım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…