Tatlı Tarifi Halleyli Pasta-Resimli

Ocean

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2007
8.283
1.848
723
39
hem hafif, hem de çok lezzetli olan bu tatlıyı mutlaka denemenizi öneririm...

10 adet halley
2 paket krem şanti
2 su bardağı süt
1 su bardağı ceviz
1 paket çikolata sosu
muz, kivi gibi meyveler
isteğe göre çikolata parçaları

Öncelikle krem şantileri hazırlayın. (2 paket çok gelebilir,1,5 paket kullanın.eğer servis edeceğiniz kişi sayısı çoksa 2 paket kullanın, halleylerin sayısını 16-18e çıkarın)
Halleyleri küçük küçük doğrayın.
Bütün malzemeleri yani meyveleri, çikolata parçalarını, cevizi krem şantinin içine ekleyin ve karışıtırın. Derin bi kasenin içine folyo ya da streç film serin ve karışımı içine aktarın.Buzdolabında 3-4 saat beklettikten sonra ters çevirerek çıkartın ve üstüne çikolata sosunu dökün.(sos sıcak dökülmemeli, soğuduktan sonra dökülmeli) isteğe göre üzerine hindistan cevizi serpebilirsiniz.
afiyet olsun..

Son düzenleme:

işte bu da fotosu:sm_cool:

alıntıdır..

Son düzenleme:
çokgüzel görünüyor bu pasta acaba normal ortası delikli kek kalıbındada yapılabilirmi??

Bunu denemezsen catlarim, daha öncede görmüstüm tarifini aklimdan cikmis, hatirlattigin iyi oldu, tesekkürler...

Siz hangi meyveleri kullaniyorsunuz ki? Ben kivide sevmem muzda, baska hangi meyve uygun olur fikri olan var mi?

Ben bu pastayı meyvesız yapıyorum tadı aynı magnum gıbı oluyor cıtır cıtır..Sadece santı ve halley bıskuvı kullanıyorum..Uzerıne de kendı hazırladıgım sosu dokuyorum ıstege baglı hındıstan cevızı..OCEAN paylasım ıcın tsk canım:)
Foto cekmıstım bulursam ben de eklerım ınsalah

[/IMG] iştee bende yaptıımm bilmem tadı nasıl oldu...

kendi hazırladığın sosun tarifini bizimle paylaşırsan çok seviniriz libyana:lepi:

bu arada ocean ve gülsu ellerinize sağlık ağzımın suları aktı. halleyi çok seven biri olarak. bu tarifide kaydettim. yakında kk yüzünden 100 kilo olursam saldıracam sizecokacimcoook

[/IMG] iştee bende yaptıımm bilmem tadı nasıl oldu...

ellerine sağlık canım.. çok güzel görünüyor..
eminim çok güzel olmuştur..

aman canım, kilo aldım diye gelip yakamıza yapışmakaydirigubbakcemile3
ben diyetteyim, yapmıyorum artık böyle şeyler, yoksa dayanamayıp yerim..
şimdi görünce de canım çekti ama derhal sayfayı kapamalıyım:a015:

canim halley denilen su ici krema gibi disi cukulatali bisküvi tarzi bisey dimi yuvarlak yuvarlak???
aldim denemek istiyorum meyvesiz yapicam bende bide sosunu cok merak etdim senin libyanacigim aydinlatirsan sevinirima.s.

canim halley denilen su ici krema gibi disi cukulatali bisküvi tarzi bisey dimi yuvarlak yuvarlak???
aldim denemek istiyorum meyvesiz yapicam bende bide sosunu cok merak etdim senin libyanacigim aydinlatirsan sevinirima.s.

evet canım..yuvarlak olanlardan..
içindeki de yumuşacık beyaz bir şey..(marshmellow deniyor sanırım)

of görünce canım çekti yine cokacimcoook
tam yaza uygun bir pasta, hafif ve de serin..

kizlar bendeyapmak istiyorum.ama azeri oldugum icin anlamadim halley-i.lutfen o biskuvinin resmini koyarmisiniz,burda ona benzer bulabileceyim bir sey belki bulurum,eger siz onun yerine hangi baska bir biskuvi kullanabileceyimi biliyorsaniz,yazarmisiniz?:Saruboceq:hamileyim,unsunmuyayim dimi sevaba girersiniz zemuszemus

Ve birde 1 paket cikolata sosu dedikde ne kadar sos nazarda ttulmus?cikolata sosu buhar vannasinda cikolatayi yagla eriterek yapdigimiz seye deniyor demi?

valla gecenelrde bende bunu yapıcem dıe halley aldım 10 lulardan
ama tarifi evde bulamadım die unuttum yedım halleylerı kaydirigubbakcemile3
saol cnm paylasımın ıcın barım bu haftasonu denıyım bende halleylerı yıyp bıtırmessem

tatlıları biriktiriyorum...
bu galiba ilk sırada...
bana halley oluyor... :))))))

ımmmm nefis valla çok güzel olmuş cnm çekti yaa tarif için teşekkürler cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…