Hamamböcüğ problemi.

bogurtlenkusu

Çay' bırak o day'mın.
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2013
4.845
8.803
248
Evet. Malesef apartmanı bastılar. Her yaz basıyolar düzenli olarak.
Nefret ediyorum, aşırı iğreniyorum aşırı korkuyorum. En hassas olduğum konu.

Geçen sene bi ilaccı bulmuştuk gelip jel ilaçlama yapıyolardı. Kenarlara dolapların belli yerlerine vs sürüyolardı. İlk 14 gün den sonra bî daha eve yaklaşmama garantisi veriyolardı 1 yıllık kağıt imzalamışlardı garanti için vs.
Orayı tekrar bulamadık bu sene.
Sadece öldürme değil yani koruma da sağlanıyordu. Gerçekten de 1 sene tekrar görmemiştik.

Bu sene başka bi yere ilaçlattık, garanti filan konuşulmadı. Bunlar da jel ilaçlama yaptı ama yok. Demin yine banyoda gördüm bi tane. Ölüydü ama olsun. Eve girmemesi gerekirdi.
Uyuyamıyorum şu an diken üstünde oturuyorum.

İstanbulda var mı bi garantili ilaççı kurbanınız olayım ya.

En korktugum bocek. Ay bi de hem cok atik bi hayvan hem de ucuyo tez vakitte kurtulursunuz ins

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

valla ben geçen sene evde karafatma gördüm 1 tane belediyeyi ayağa kaldırdım... ertesi gün koca bir ilaçlama kamyonu kapımın önündeydi. o günden beri böcekten eser yok...sende belediyeyi arasan

Hamam böceği genelde tuvaletten falan geliyo

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Benim de tarifi imkansız hamamböceği fobim var. Hani fareden, yilandan asla korkmam ama bu bir baska.
O sebeple evde hep önlem alirim.
Fakat arasira disaridan uçup gelen, ya da tirmanip gelenlere engel olamiyorsunuz maalesef.
Onemli olan gelenlerin ilacin etkisiyle olmesi ve urememesi, oraya buraya yumurtalarini birakmamasi.
Cunku o yumurtalar zibilyon tane ve ilac falan etki etmiyor. Malum özel kutularinin icinde
Eskiden bazidon diye ayran gibi bir ilac vardi ama insan olumlerine sebep oldugu icin yasaklandi.
Simdi parmak kadar tupun icinde adini hatirlamadigim bir krem var. 2 sene once annemin evine kullandim. Hala bocekten eser yok.
Yazın arada tek tük ucup gelirler. Ben çığlık atinca geri kaciyolar
Sakasiz gelenler de ertesi gun ölmüş oluyo dolap altinda.

Siz sadece evinizi mi ilaçlatıyorsunuz eğer sadece evinizi ilaçlatıyorsanız böcekler her sene tekrar çıkabilir apartmanı komple ilaçlatmanız gerek kesin çözüm için aynı zamanda komşularınızında evlerini ilaçlatması gerek eğer bütün apartman komple ilaçlanırsa kesin çözüm alırsınız.

Ucan hamambocegi mii 😳😳
Firlayip kacmalari yetmiyor bide ucanida mi varmis bunlarin..

Bekar evimde cok vardi. Gul gibi gecinip gidiyoduk. arastirmalarima gore evde gazete bulundurmamak gerekiyormus. Bir de insana zarar vermiyor. Yiyecege bulasirsa o zaman zararliymis.

Bekar evimde cok vardi. Gul gibi gecinip gidiyoduk. arastirmalarima gore evde gazete bulundurmamak gerekiyormus. Bir de insana zarar vermiyor. Yiyecege bulasirsa o zaman zararliymis.

Canım zarar vermesede onun görüntüsü yeter ben eve giremem çıkana kadar ayy uyuyamam valla üstüme falan çıkar ağzıma burnuma girer diye kötü oldum bakkk söyleynce bile

Ben tarım ilacı alıyorum Karaköy'den adı Titan
Pamuklara döküp sokak kapısının pervaz aralarına, dolap arkalarına, mutfak tezgahının altına, banyo penceresinin pervazına aklıma gelen her kuytu köşeye koyuyorum, bunu bahar başladığı zaman her sene yaparım, böcekler ortaya çıkmadan. Çünkü geldikleri zaman öldürmeyi içim almıyor =(( Bu işlemi yaparken sabahtan yapıp, bütün pencereleri açık bırakarak evi terk ediyorum, çünkü saf tarım ilacı inanılmaz kokuyor. Bu arada sokak kapıma yakın yerlere de tesisat borularının arasına falan atıyorum ilaçlı pamuk. Ama tabi çok dikkatli olmak lazım, çok iyi havalandırmadan evde uyumuyorum

Geç kalmışsınız sanki. Mart nisan aylarında sadece evinizin değil tüm binanın, asansör boşluklarına, depolara kadar ilaçlanması lazım. Ve bunun her sene tekrarlaması lazım. Bu böcekler enteresan, ta dinozorlar çağından beri hiç mutasyona uğramamış tek canlı türü. Kafası kopsa bir hafta yaşıyor. Yani sağlam mücadele lazım sizden daha güçlüler. Nisan sonu gibi yumurta bırakıyorlar, geç ilaçlayınca böcekler gelmiyor ya da ölüyor ama yumurtalar bi sonraki yıl istila ediyor. Bizim binaya her yıl gelen ziraat mühendisi bir ilaçlamacı amcamız var. Ondan öğrendim bunları. Biz unutsak o arar bak mart geldi ne zaman geleyim diye. Takip eden bir firma bulun kendinize bence.

Yok gelmiyor canim. Rahat ol. Insandan uzak duruyorlar. Kac yilimi verdim ben onlara.

Onlar bizden korkuyo biz onlardanda gerçi onların korkması daha normal bakıyo karşısında devasa boyutlarda hareket eden bişey sen baya tecrübelisin bu konuda kanka kanka takışmışsınız :))

"kurbanınız oluyim yaa" bayıldım samimiyetine canım benim

eski evlerde malesef böyle böceklerle sık sık karsılasıyoruz, bende lojmanda otururken illallah etmiştim o böceklerden.. ama evi komple camasır suyuyla bol bol silince gelmiyorlar denediniz mi?

Ya yok ben her silmemde çamaşır suyuyla silerim hep hiç bi etkisi olmuyo. :/

Onlar bizden korkuyo biz onlardanda gerçi onların korkması daha normal bakıyo karşısında devasa boyutlarda hareket eden bişey sen baya tecrübelisin bu konuda kanka kanka takışmışsınız :))

Ya allah kahretmeye
Ben uçanları bilmiyodum bizimkiler eski tip genelde.
Hay geberesiceler ya sen kim uçmak ne.

Aslında biz nisan başında ilaçlattık daireyi. Hem gaz ilaçlama üstüne bikaç gün sonra da jel ilaçlama yaptırdık.
Apartmana komşular yanaşmadı o zaman yarısı yabancı arap suriyeli vs. İkna edemedik hala uğraşıyoruz.
Ama grçen sene o garanti veren adamlar verdiğinde de aynı durum vardı. Gelmemişlerdi.

Yok gelmiyor canim. Rahat ol. Insandan uzak duruyorlar. Kac yilimi verdim ben onlara.

He çok gelmiyolar.
Bu ikinci sene geldikleri. İlkinde ben uyurken elime çıkmıştı bu sene de kahvaltı ediyoduk sabah, sırtımdan tırmanıp boynuma çıktı da fark ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…