Börekler Hamayili börek(Resimli)

KarKralicesi

ATA BARIŞ (:
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2006
24.056
18.170
823
37
Enefs bir şey. Kızarttım bi ara cok agır oldu. Fırında hafifi oluyor...

Kıymalıda cok harika olucaktır. Ve cokda şık duruyor...

MALZEMELER:
3 yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı süt
İÇİNE:
Beyaz peynir
Kıyılmış maydanoz
1 yumurta akı

Yapılışı
Birinci yufkayı serin. Üzerine sıvıyağı ve süt karışımını sürün. Diğer iki yufkaya da aynı işlemi uygulayarak üstüste serin.
Yufkaların karşılıklı kenarlarını kapatarak kare şekline getirin.
Peynir kıyılmış maydanoz ve yumurta akını karıştırarak içi hazırlayın. Hazırladığınız içi kare haline gelen yufkanın her tarafına paylaştırın.
Karşılıklı köşeleri ortada birleştirerek zarf şekli verin.
Aşağıdaki gibi 12 üçgen parça oluşturacak şekilde kesin. Önce zarfın birleşim yerlerinden keserek 4 üçgen elde edin.Sonra üçgenleri ortadan ikiye kesin, oluşan üçgenleri de ortadan ikiye kesin. Umarım anlatabilimişimdir.
Böreklerinizi buzdolabı poşetlerine yerleştirip derin dondurucuda en az 6-7 saat bekletin.
Derin dondurucudan çıkarıp üzerlerine yumurta sarısı sürüp 170ºC'de ısıtılmış fırında pişirin.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşte resimleri... Üzerine susamda ekliyebilirsiniz. Olsada yesekkkkdelikafadulden

DSCF0041.JPG

DSCF0001.JPG

DSCF0003.JPG

DSCF0004.JPG

DSCF0006.JPG

larisacigim niye hemen firina atmiyoruz neden once buzluga atiyoruz ben onu anlamadim cok guzel gozukuyor aynen milfoy hamuru gibi kabarmislar nasil kabardilar onlar oyle ya elerine saglik ay gercek den burda her gordugumu yapiyorum veeeeee kilolar aliniyor ah kizlar ah kizlar

Kabarması için ve daha lezzetli olmasını saglıyor canlarım...

yerkenki muhteşemlikde cok güzel kızlar Şeniz

larisacımmm ben bu tarifi biliyorum ve çok sık yapıyorum ellerine sağlık nefis görünüyorlar aaayyyy kızzzz yiyesim geldi vallaha arkadaşlar harika bir börek ısrarla yapmanızı tavsiye ediyorum yapanlara da afiyet olsun

Goruntu mukemmel tadinin da bi o kadar guzel oldugundan eminim... olsada yesek:lepi:

ben kesmeyı beceremedım sanırım kafam karıstı senağlama
ınsallah bı dahakı sefere daha guzel yaparım pısıyor bakalım nası bı surprız beklıyor benıbenneyaptımki
tesekkurler tarıf ıcın daha ıyısını yapacanım ıns kararlıyıma.s

cokacimcoookofff ya yapilirmi bu bana 2gün önce nnemde yapariz diye yufkalari götürmüsdüm simdi evde yok ve canim acayip cekdi iyimicokacimcoook
ellerine emegine saglik

Vay anasini be ne guzel yapmissin kiz Larisa harikasin ellerine saglik degisik sekiler ne guzel denemem lazim

Back
X