Doğuma Hazırlık Hamile bayanlar yardımm

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Turunc chemist

Cafuné 🙏
Pro Üye
22 Eylül 2022
6.691
20.670
278
Arkadaşlar genel bir soru sormak istiyorum bilen, fikri olanlar iletirse çok sevinirim.
Beta takibinizi nasıl yaptınız?
Keseyi beta kaçken ve kaçıncı hafta gördünüz?
Bebek kalp atışını beta ve kaç haftayken dinlediniz?
5.haftanın sonlarındayım belki 6.haftanın ilk günleri bilmiyorum. Beta cumartesi 3789 çıktı. Cuma doktora gittiğimde neleri görüp duyup öğrenebilirim. İlk kontrolüm olacak neleri sorup öğrenmeliyim?

Arkadaşlar genel bir soru sormak istiyorum bilen, fikri olanlar iletirse çok sevinirim.
Beta takibinizi nasıl yaptınız?
Keseyi beta kaçken ve kaçıncı hafta gördünüz?
Bebek kalp atışını beta ve kaç haftayken dinlediniz?
5.haftanın sonlarındayım belki 6.haftanın ilk günleri bilmiyorum. Beta cumartesi 3789 çıktı. Cuma doktora gittiğimde neleri görüp duyup öğrenebilirim. İlk kontrolüm olacak neleri sorup öğrenmeliyim?
Betam yaklasık 1.500 ken alttan muayenede keseyi görmüştüm 4+5 tim galiba bundan 10 gün sonrada kalp atısını duyduk

Şimdi giderseniz kese karından gözükür 3 bini geçmişsiniz. 10 gün sonraya ortalama kalp atışı dinlenir. Kese gözüktükten sonra beta takibi yapılmaz o yüzden kalp atışı için beta aralığı yoktur.

Sanırım ilk 4+5te karından gördüm değerimi ölçmedim ama önceki değerlere göre on bin küsura denk geliyor minicik görüldü. Kalp atışı için 8de gittim o hafta dinletmedi kalbi yorulmasın diye.

Şimdi giderseniz kese karından gözükür 3 bini geçmişsiniz. 10 gün sonraya ortalama kalp atışı dinlenir. Kese gözüktükten sonra beta takibi yapılmaz o yüzden kalp atışı için beta aralığı yoktur.
Bu siteye gelene kadar kimyasal gebelik olduğunu dahi bilmiyordum. Kimyasal riskinden korkuyorum. Yükselmesi dengesiz bir şekilde gidiyor

Bu siteye gelene kadar kimyasal gebelik olduğunu dahi bilmiyordum. Kimyasal riskinden korkuyorum. Yükselmesi dengesiz bir şekilde gidiyor
Hamilelik o kadar uzun bi süreç ki içindeki riskleri olasıklıkları araştırınca insan başıma acaba hangisi gelir diye düşünüp kafayı yer eğer kötüye odaklanırsa. Doğurana kadar rahatlayamazsınız. O yüzden olacak olumsuz birşeyin önüne naparsanız yapın geçilemeyeceği için iyi düşünün bari hamileliğinizi mutlu geçirin. Anne karnında stres altında olan bebekler doğunca bunun etkisini yaşayabiliyor.

Hamilelik o kadar uzun bi süreç ki içindeki riskleri olasıklıkları araştırınca insan başıma acaba hangisi gelir diye düşünüp kafayı yer eğer kötüye odaklanırsa. Doğurana kadar rahatlayamazsınız. O yüzden olacak olumsuz birşeyin önüne naparsanız yapın geçilemeyeceği için iyi düşünün bari hamileliğinizi mutlu geçirin. Anne karnında stres altında olan bebekler doğunca bunun etkisini yaşayabiliyor.
Haklısınız olabildiğince düşünmemeye aklıma getirmemeye çalışıyorum. Gayet güzel yükseliyor düşmüyor diyorum ama burda okudukça gidiyor kafam

Haklısınız olabildiğince düşünmemeye aklıma getirmemeye çalışıyorum. Gayet güzel yükseliyor düşmüyor diyorum ama burda okudukça gidiyor kafam
Şimdi kimyasala odaklısınız sonra ikili teste sonra bareket etmiyor yaşıyor mu diye daha sonra ya erken doğurursam diye böyle böyle gider o yüzden düşünmeyin doktor ne derse o

Kimyasal olmaz bence değeriniz cok yüksek cuma günü cok rahat keseyi görürsünüz
İnşallah göreceğim. Eşim ve ben şuan o kadar bağlıyız o kadar ona odaklandık ki. Çok erken ancak şuan eşim dahi zıbın bakıyor bakıp bakıp gözleri doluyor. Aksi bir durumda benden çok o yıkılır 🙏

Şimdi kimyasala odaklısınız sonra ikili teste sonra bareket etmiyor yaşıyor mu diye daha sonra ya erken doğurursam diye böyle böyle gider o yüzden düşünmeyin doktor ne derse o
Doktorla henüz hiç görüşemediğim için kafamda bir ton soru ve problem dolanıyor işte. Cumadan sonra rahatlayacağım sanırım

Kendini hic strese sokma bence kimyasalı bende gecirmistim bu hamileligimi 2 binler de öğrendim 2 gün de bir takip yaptım ve sonra doktora gittik 5+3 deymisim minicik kese gördü 10 gun sonra kalp atisi icin cagirmisti surecimiz uzun stres yapma tadini cikar 🤗🤗

Back
X