Hamile bayanlarrrr!!

Gelecekten bir diyetisyen

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2014
5
0
1
31
Merhaba sevgili anne adayları :) Size bir konuda ihtiyacım var. Ben diyetisyenlik 3. sınıfta okuyorum. Ve Pazartesi gününe yapmam gereken bir ödevim var. Ödev konum gebe bir hanım bulup ona bir kaç soru sormak. Maalesef çevremde hiç gebe olmadığından ben de bu siteye üye oldum. Lütfen yardımcı olun.

Sorular;
1) gebeliğinizin kaçıncı haftasındasınız?
2) kaçıncı gebeliğiniz?
3) gebelikten önce kaç kiloydunuz, şuan kaç kilosunuz?
4) boyunuz kaç?
5) tansiyon şeker kusma gibi herhangi bir sağlık sorununuz var mı?
6) diyet yapıyor musunuz?
7) doktor kontrolünde misiniz?
8) ilaç olarak aldığınız vitamin mineral takviyesi var mı, varsa hangileri?
9) sigara ve alkol kullanıyor musunuz, kullanıyorsanız gebelikte bıraktınız mı?
10) 1 günlük beslenmeniz nasıl,mesela bugün ne yediniz (porsiyon ölçüleriyle)?

1) 5
2) 1.
3) önce 63.5 suan 64.00
4) 163
5) Suan hafif bir bulantı var sadece
6) hayır
7) evet
8) sadece folic asit
9) öğrendiğim anda sigarayı bıraktım
10) malesef düzenli bir beslenme tarzım yok. kahvaltıda sadece tuzlu beyaz peynir ve domates yiyebiliyorum. acıkmaya baslayınca midemde yanma ve bulanma hissi basladığı için atıştırıyorum sürekli. poğaça vs. arada da yarım porsiyon kadar yemek yiyorum işte. ama bi düzen yok.

umarım yardımım dokunur

1.)29
2.) ilk
3:)66 - 78
4:)1,65
5:)şuan için yok ama ilk haftalarda kusma oldu malesef
6:)gebelik öncesi yediğim abur cubur yada faydası olmayacağını düşündüğüm keyfi gıdaları artık tüketmiyorum onun dışında yaptığım özel bi diyet yok
7:)evet
8:)decavit,kalsiyum ve magnezyum
9:)sigara kullanıyordum.gebe olduğumu öğrendiğim an bıraktım
10:) kahvaltıda 1 yumurta bir dilim peynir,bir yemek kaşığı tereyağ bi yemek kaşığı bal. 4-5 adet zeytin söğüş domates ve salatalık öğle yemeği 1 porsiyon balık kızartma bir porsiyon salata akşam mercimek çorbası 1 porsiyon salata porsiyon ve patates kızartması

1) gebeliğinizin kaçıncı haftasındasınız? 11
2) kaçıncı gebeliğiniz? İlk
3) gebelikten önce kaç kiloydunuz, şuan kaç kilosunuz? 83 kiloydum şimdi 79
4) boyunuz kaç? 164
5) tansiyon şeker kusma gibi herhangi bir sağlık sorununuz var mı? Aşırı bulantı-kusma
6) diyet yapıyor musunuz? Hayır
7) doktor kontrolünde misiniz? Evet
8) ilaç olarak aldığınız vitamin mineral takviyesi var mı, varsa hangileri? Folicasit
9) sigara ve alkol kullanıyor musunuz, kullanıyorsanız gebelikte bıraktınız mı? Kullanmiyorum
10) 1 günlük beslenmeniz nasıl,mesela bugün ne yediniz (porsiyon ölçüleriyle)?

1) gebeliğinizin kaçıncı haftasındasınız?10
2) kaçıncı gebeliğiniz?ilk
3) gebelikten önce kaç kiloydunuz, şuan kaç kilosunuz?69dum suan 71
4) boyunuz kaç?178
5) tansiyon şeker kusma gibi herhangi bir sağlık sorununuz var mı?hiçbiri yok hiç olmadı çok şükür
6) diyet yapıyor musunuz?hyr ne bulursam yiyorm.
7) doktor kontrolünde misiniz?evet
8) ilaç olarak aldığınız vitamin mineral takviyesi var mı, varsa hangileri?folikasit
9) sigara ve alkol kullanıyor musunuz, kullanıyorsanız gebelikte bıraktınız mı?kullanyrdm bıraktım
10) 1 günlük beslenmeniz nasıl,mesela bugün ne yediniz (porsiyon ölçüleriyle)?sabah iki pogca ara 1 ayva 1 mandalin oglen ekmek arası atıştırmalık bişeyler akşam 1 kase mercimek corbası yaprak sarma yogurt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…