Hamile değilmişim

bebegem

BEBEĞİMİ VER RABBİM
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2009
900
6
96
İstanbul
kızlar elim ayağım titriyor moralim çok bozukk....

şuan ağlamaktan yoruldum....adetime daha 8 gün var bende meraktan ölücem artık dedim..

gittim eczaneden gebelik testi aldım......sonuç negatif...

burda okudum gebeliğine 1 hafta kala test yapmış benim gibi hamile çıkmış

bende 8 gün kala yaptım sonuç negatifff negatifffffffffffff

doktor buda tutmazsa gel tüp bebek demişti....

çok moralim bozuk kızlar ya çok tarif edemem sizlere ben ben ben......

işte tutmadı test yalan söylemiyorya...tüp bebek yapmaya gücümüzmü var sanki

canım ya regl dönemine daha 8 gün varmış nasıl belli etsin ..bekle bi normal regl döneminden 4 gün geçsin ancak idrar testinde çıkar ..daha erken test için ancak kan testiyle belli olur o şimdi ..yoksa benmi dedigini yanlış anladım ..

Bana da biraz erken bakmışsın gibi geldi. Tabi uzman değilim biraz araştır istersen.

8 gün varmış regline erken yapmışsın testi....ağlama kendini yıpratma daha regli gününe var

bence de çok erken yapmışsınız testi.reglinize 8 gün var daha belli olmaz ki.bekleyin regliniz geçsin bi öle yapın

yoo doğru adetime 1 hafta var

ama bende hiç belirti yoktu ne bel ağrısı ne kasık hiç biri yoktu....

bende meraklanıcağıma gidip bir gebelik testi alayım dedim...

burdan bir arkadaşta yapmış ve gebe olduğunu anlamış adetine daha 1 hafta kala ama ben

negatif sonuç aldım ne gatif...

tüp bebeğe gelince para biriktirirm evet ama artık yoruldum tutucakmı tutmayacakmı diye çabalamaktan

Bana da biraz erken bakmışsın gibi geldi. Tabi uzman değilim biraz araştır istersen.

8 gün varmış regline erken yapmışsın testi....ağlama kendini yıpratma daha regli gününe var

bence de çok erken yapmışsınız testi.reglinize 8 gün var daha belli olmaz ki.bekleyin regliniz geçsin bi öle yapın

evet erken ama hamile olunca çıkarmış hcg nin yüksek değerde olmasından..

Biraz soğukkanlı olmaya çalış canım. Sabret Allaha tevekkül et. Ayrıca dediğim gibi biraz araştır testin prospektüsünü falan oku iyice.

Bir gebelik oluştuğunda herhangi bir testin bu gebeliği saptayabilmesi için hCG adı verilen hormonun varlığı temel şarttır. hCG yalnızca gebelikte salgılanan bir hormondur ve salgılanabilmesi için döllenmiş yumurtanın blastokist aşamasına ulaşıp rahim içine yerleşmesi gerekir. Bu genelde yumurtlamayı takiben 6-10 gün içinde meydana gelen bir olaydır. Teorik olarak hCG döllenmeyi takip eden 9. gün civarında salgılanmaya başlar. Hormonun kanda yeterli düzeye ulaşıp idrarla da atılması için ek zamana gerek vardır. Çok erken dönemlerde hormon kanda yükselmeye başlamasına rağmen idrarl atılması gecikebilir

ya ozaman hemen panik yapma lütfen herkesin ki farklı olabilr belki o arkadaşın son regl tarihini bilmiyordur ne bilim herkeste bir belirti olacak diye bi kaide yok genelde olur ama sen bi telaş yapma sakin ol eger degilsen bile bu kadar yıpratma kendini ..lütfen üzme canını ..

Eczanelerde ya da evlerde hazır test kitleri yardımıyla uygulanan idrarda gebelik testlerinin güvenilirliği üretici firma tarafından her ne kadar % 99 olarak belirtilse de yapılan çalışmalar özellikle adet gecikmesinin 10 günden daha az olduğu durumlarda hata oranının % 50”lerde olabileceğini göstermektedir (“Hata” genellikle testin hassasiyetinin düşük olması nedeniyle varolan bir gebeliği saptayamaması şeklinde olmaktadır. Ancak tam tersi de mümkündür).

canım herkesin bünyesi farklı oluyor herkesin belirtisi olucak diye şart yok...bak kk dan bi arkadaşın hiç belirtisi olmadı....sen kendini çok erken bırakmışsın bekle regli gününü

Yani adet gecikmesinden 10 gün sonra test edin diyorlar daha senin adetin gecikmemiş bile.

evet erken ama hamile olunca çıkarmış hcg nin yüksek değerde olmasından..

hayır idrar testinde gebeligin görünebilmesi için en az bi üç gün gecikme şart seninde öteki mesajda yazdıgın gibi gebelik hormonu olan hcg nin idrarda görünmesi geç oluyor ama kanda dersen tamam ama idrarda şimdi görünmez ...

bazı kadınlarda embryo rahime daha çok yerleşirmiş ve adetten öncede yapsa pozitif çıkabilirmiş...

belki şuan bir umudum kaldı belki benimki rahime geç yerleşiyordurda test negatif çıkmıştır.....

sonuçta rahime yerleşicek ve vücud hormon salgılamaya başlıcak ...ve buda yumurtlamadan en en erken 8 yada 9 günde olurmuş

ama inanın hiç ümidim yok

gebelik testinde gebeliğin saptanabilmesi için embryonun rahim içine yerleşmiş olması gerekir. Bu nedenle test en erken yumurtlamadan sonraki 8-9. günde saptanabilir. Ancak yumurtlamanın geç olması, embryonun beklenenden daha geç yerleşmesi gibi nedenler ile bu dönemde yapılan idrar testi genelde negatif çıkar. Bu dönemde yapılan gebelik testinin negatif çıkması hatalı negatif anlamına gelmez ve hamile olmadığınızı göstermez. En akılcı ve ekonomik yaklaşım adet kanamasını beklemek eğer gecikme olursa test yapmaktır.

2001 Ekim ayında JAMA dergisinde yayınlanan geniş kapsamlı bir araştırmada adet gecikmesinin olduğu günde yapılan idrarda gebelik testinin duyarlılığının %90 olduğu saptanmıştır (JAMA. 2001;286-1759-1761). Geriye kalan %10 olguda daha henüz embryo rahime bile yerleşmemiştir. Yine aynı çalışmaya göre bu testlerin duyarlılığı en fazla adet gecikmesinden 1 hafta sonra olmakta ve %97'ye kadar çıkmaktadır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…