akannehirne bu şimdi canım daha adet günün bile gelmemiş bu feveranlık ne,hiçbir belirti yok diyorsun.benim adetim hep geçerdi,1 ay 1,5 ay hamile olduğmu 2 ay sonra öğrenmiştim yani adetten önce belirti olması çok zor
illa gebelik var diye belirti olması gerekmez.. bir de idrarla yapılan gebelik testleri adet gecikmesi olmadan negatif çıkabilir. siz bi hafta sonra kanda baktırın o zaman emin olun
Bir gebelik oluştuğunda herhangi bir testin bu gebeliği saptayabilmesi için hCG adı verilen hormonun varlığı temel şarttır. hCG yalnızca gebelikte salgılanan bir hormondur ve salgılanabilmesi için döllenmiş yumurtanın blastokist aşamasına ulaşıp rahim içine yerleşmesi gerekir. Bu genelde yumurtlamayı takiben 6-10 gün içinde meydana gelen bir olaydır. Teorik olarak hCG döllenmeyi takip eden 9. gün civarında salgılanmaya başlar. Hormonun kanda yeterli düzeye ulaşıp idrarla da atılması için ek zamana gerek vardır.Çok erken dönemlerde hormon kanda yükselmeye başlamasına rağmen idrarl atılması gecikebilir
Gülüm üzme kendini bu kadar, o testlere de çok güvenme, onlar beni bi kere hamile olmadığım halde hamile çıkartmıştı kaydirigubbakcemile3
Çok sabırsızlanıyorsan bi kan testi yaptır, diğer türlü bekle bakalım bi günün gelsin önce.
Hayırlı bir bebeğin olur inşallah.
Allah yardımcınız olsun sizi anlıyorum benim ablam da aynı dertten müzdarip :çok üzgünüm: her ay adet olduktan sonra oturup ağlar benimle birlikte evlenenlerin çocukları koşturuyor ortada benim hala olmadı diye. Evleneli eylülün 17sinde 4yıl bitip 5.yıla girecek doktor onlarada tüp bebek diyor ama eşi çok sorumsuz bir yığın kredi borçları var. Üzülen hep ablam oluyor. İnanın yazdıklarınızı okuyunca ablamı gördüm bi an karşımda ve çok üzüldüm. Rabbim yardımcınız olsun tez vakitte iyi haberlerinizi almak umuduyla...
son dönemlerde gazetelerden takip ettiğim kadarıyla ssk tüp bebek masraflarının bir kısmını karşılıyormu. 4000 tl gibi olduğunu düşünürsek ssk lılar da %30 kadarını ödüyormuş. aslında çok ta büyük bir rakam sayılmaz. ümidini kaybetme. belkide hiç ihtiyacın bile kalmaz...