İlk gebeliğimde hamile olduğumu kan testi sonrası öğrendiğim andan itibaren çok huzursuzluk ve endişe kapladı ruhumu ve çok karamsardım gerçekten, merdiven çıktım bir şey oldu mu, bir şey kaldırdım, ani hareket ettim, stres oldum, sinirlendim ne oldu acaba, salata yedim temiz miydi..pizzanın sosisi bir şey yaptı mı.. mayonezli mesela dip sos yedim bozuk muydu, balık yedim zehirlendim mi..duman soludum eyvah...gece uyuyamadım ne olacak şimdi.. şeklinde resmen bir baykuş gibi gezdim, yedim bitirdim kendimi
Gerçekten bana göre gebelik esnasında, öncesinde ve sonrasında fiziksel zorlamalar, yediklerimiz, yorgunluklar veya rahatsızlıklardan çok çok daha önemli bana göre sağlıklı bir psikoloji...Çünkü anne rahminde fiziksel etmenlerin zararlı etkilerine karşı gerçekten çok korumalı bir sistem içerisinde barınıyor bebek ilk günden itibaren, dolayısıyla kaçınılmaz olarak annenin dolaşımı ile gelen kandaki stres, üzüntü, heyecan vs gibi duyguların yükselttiği hormonlar, enzimler bu sistemde yer alan bebeğe ulaşıyor, bunların da etkilerini Allah biliyor. Dolayısıyla en önemlisi pozitif düşünmek, mutlu olmak her şeye rağmen...
Sonra bu tecrübelerle etrafımdaki gebeleri gözlemledim.. herkes rahat, kimsenin bu detayları düşündüğü filan yok ve herkes de gayet sağlıkla gebeliklerini sürdürüyor..ama gebelikte yükselen hormonlardan mıdır nedir bazen insanın elinde olmuyor. Ancak abartmamak lazım gerçekten, sadece gereken tedbirleri gerektiği kadar almak gerekiyor ve gerisini de önce Allah'a sonra da bu işin uzmanlarına bırakmak en doğrusu...
Rabbim herkese sağlıklı gebelikler, sağlıklı ve mutlu bir ruh hali nasip etsin inşallah...