• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamıle hamıle kv görumce cıldırttılar benı lutfen yardım :((

cnm eğer kesinlikle istemiyosan ki sana katılıyorum. zorla olmaz bu işler. istesen kimse demeden koyardın zaten . ayrıca kv tarafının (genel erkek ailesi için söylüyorum) bu şekilde diretmesine de sinir oluyorum. benim teyzem iki torununa da kendi ismini koydurttu zorla düşünebiliyormusun.

sakın taviz verme özellikle eşine. tatlılıkla köprüyü geçene kadar eşinle iyi geçin. eşlerin arası kötüyken koca daha gıcıklık yapıyor. eşinin senin yanında olmasını sağla o sana yeter. gerisi hikaye. kv ile de muhatap olma bence. iş inada binerse eşin saf değiştirebilir.

evet cnm dusunebılıyomusun.daha nısanımda kadın basladı kp ismi olcak dıye.dur bı daha dugun yok cocuk yok oglanmı olacak..ewlendıgımde ewımde mevlut okuttu kv, ne dıye dua ettı bagıra bagıra bılıomusun, h......im gelsin allahım bıze bi h.... ver dıye.hep oglan ıstyıyodu zaten ,allahım da oglan verdı duaları kabul oldu ama o ismi koymıcam yani.bitti.
eşimede haksızlık ettım zaten dun gece barısmak ıcın adım attı ben gene dırdır yaptım :50: be salak kafa adam senı dınlıyo zaten sende bı guzel yaglayıp ballasana dımı...normalde yaparımda:52: smdı hamılelıkten sinirlerimi atamıyorum..:50:

canım bu tarz insanların huyu hiç değişmiyor karışmaya konuşmaya devam edecek bende çok yaşadım benzerlerini. özellikle isim konusunu eşimin babasının adı olsun diye biz isim çok geç belirledik çünkü eşim hiç istemiyordu konuşmayı isim konusunu bende direkt soramıyordum babanın adı mı olacak diye bu korkuyla 9 ay geçirdim sadece kendime ve bebeğime zararı oldu. kv her kim sorsa ismini eşinin ismini olacak diyordu birşeyde diyemiyordum eşimde demiyordu en son net konuştum istemiyorum diye göümce elti yeğen herkes aynı şeyi söytlüyordu doğumdan bir gün sonra eşi ancak susturabildi herkesi .çok biliyorsanız kendiniz koyun diye.sakın kendini üzme kendine yaparsın sende onların yanında bebeğinin ismiyle hitap et örnek erenim şu kadar kilo bu kadar uzunlukta gibi.. anlasınlar cevapta verme sen cevap veredikçe sinir olurlar en iyi cevaptır duymamazlıktan gelmek. görümcenin karışmalarınada kulaklarını kapa çünkü bebek doğunca kat ve kat fazlası yaşanıyor maalesef. eşin ablasının sorduklarını söylediklerini sana iletmesin ondan rica et bence sende onunla konuşmalarına dikkat etme çünkü bu dönemde insan bazen başka konuşmaları bile yanlış anlayabiliyor.bebeğin için sakin ve rahat ol o hissediyor.benim bebeğime burnu küçük gibi biraz down sendromu olabilir demişlerdi ama daha zamanı değil 19. haftada net belli olur dedi doktorum çok şükür bir şey çıkmadı kv bana o süreçte giydiğim pantolon torununun burnuna geliyormuş ve burnu basık olacakmış çocuğun uzun elbise giy bunları giyme deişti :))) 18 haftalık bebeğin burnunum tam nereye geldiğini bilecek kadar uzman kadın doğumcu :34: yazdıklarını okuyunca kendim geldi aklıma bizde profa gidiyorduk herkese dert olmuştu görümce sürekli kendi doktorunu öneriyordu o da çok iyi diye hatta doğuma benim doktorum çok yüksek bi fiyat istedi görüce ve kv o doktora git filan dediler ben inat ettim gitmedim halbuki onlar böyle üstüme gelmeseydi ona gidecektim şimdide inadımın borcunu ödüyorum hehehe :9:

hahah canım kv 10numaraymıs ,bende bı sorayım benımkının burnu nerdedır acaba:1::1: gorumce konusunda saten esım bana ıletmıyor konusulanları.whatsuptan yazışıyolar.aksamları telefon öttümü benım tuyler dıken dıken oluyor gene ne yazcak bu kadında benı delırtcek dıye bılıyomusun.:50: okdr takmışım yani..sonra konusmaları bıtınce alıyorum telefonu dayanamıyorum cnku okumassam bılmem lazım yanı.o cok farklı bı duygu kendımı tutamıyorum okuyorum sonrada baslıyo terane nıe karıstı ona soranmı var nıye anlatıyo bılmem ne dıye.esımde o karısmıo dıo sadece kendı yasadıklarını söyluyo dıyo.anlasamıyoruz ıste:50:

niye susarsınız anlamam ki e şimdide sus o zaman tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok kendin ağla dur

işte canım telefonda esıme soyle kv. bana soyleseydı susmazdım tabıkı.cınsıyetı ıcın erkek dıyo doktor ama kesın deıl dedık buyuk ıhtımalle dedık.kv ılk soyledıgıı h.......im geliyooooo.:50: bende esıme onceden demıstım bak cınsıyetı kesın olmadan soyleme annen herkese soyler bıde h...... dıye baslar benım sınırlerım bozulur dıye.oda tamam dedı bı sure soylemedık.doktor her ultrasonda erkek dıınce artık kesın gıbı gordu heralde eşimde soyledı ama kesın deıl dedı. yanı kadın bana telde veya yuzume soylese ben susmam ne suscam:19:

Ya anlamıyorum bu insanlar padişah soyundan mı herkes adının torununa koyulmasını istiyor?
Ben kocama da dedim dünyadaki en beğendiğim isim babanın adı olsa bile koymam oğlum başkasının adıyla değil kendi adıyla yaşayacak diye. Bu durumda erkekler ailelerini isim konusuna nasıl karıştırabiliyor? Açıkça söyleyip kapatacak olayı, bence bu durumda erkeklerin aileleriyle konuşması gerek. Hele kaynana falan nedir ki dış kapının dış mandalları anne babaların yakasını bıraksın artık herkes çocuğuna istediği ismi koysun. En nefret ettiğim saçma sapan geleneklerden biridir bu isim konusu.

ayyynennn.bıde bıyerde okudum boyle dedelerın ısmını verınce cocukların kaderlerı huylarıda benzıyomus...allahhhhh korusun benm kpde ıckısı kumarı fln varmıs zamanında :50::50: ki bıde işin komedısı ne bılıyomusun? kp benım hıc etlıye sutluye karısmaz mulayım bı adamdır. bı kere bıle benım ısmını koyun demedı demezde. ama kv cıldırıyo h... olcak dıye ya sanane kadın adam kendı ıstemıyo sen nıye bu kdr dıretıosun. ha bı de gorsenız kocasını bı kasık suda bogar elınden gelse,araları hıc yoktur.cok buyuk bı askları baglılıkları olsa anlıcammmm:52:

Al benden de o kadar,hayır yani ille baba dede ismi konacaksa neden benim babam dedem değilde kocamın babası dedesi, ben kimsesiz miyim, bak bu soğukta sürüne sürüne işe geliyorum tansiyonum 9larda gidiyo işyeri ısınmıyo ayaklarım buz olmuş kabanla oturuyorum gece yatmak dert kalkmak dert gecede 10 kere tuvalete kalk ilk zamanların sıkıntılarını zaten anlatmaya gerek yok 2 a domates salatalıkla beslendim Allah bebeklerimizin yokluğunu göstermesin tabiki ama ben bu kadar sıkıntı çekicem birileri emrivaki yapacak çok pis çirkinleşirim önümü alamazlar

cok haklısın bende dedım benım babamın ısmını koyalım ozmn benmkı dede deılmı dedım (blöf yaptım tabıkı)
ve esıme bunuda soyledım oldu canım dedım bıkere dedım bebege dedım annesı babası ortak ısım koyarlar tamam ama dedım öncelik annenın dedım.9ay boyunca karnında tasıyosun ıstedıgını yıyıp ıcemıosun ,hareketlerın hep kısıtlı, bulantısı sancısı hatta dogumu hıc soylemıyorum. sıze bısey olmuyo kıcını devırıp yatıosun ohh ne ala dedım..hıc sesını cıkarmadı hak verıyo canım allahtan:52:

Maalesef ki insanlar her şeyi üzerine vazife etmeye bayılıyorlar. Bundan 10 yıl önce kızıma doğum yaptım. Normalde özel hastanedeydi doktorum doğumu da o doktorda yaptım. Ama çalıştığım için o dönemde doğum izni için devlet hastanesinden rapor almak durumundaydım ve devlet hastanesine de gittim rapor alabilmek için. Evet bende özel doktora gitmeme rağmen devlet hastanesine gittiğimde testlerimi orada yaptırdım. Abimin eşi sürekli özele gitti ve testlerini de orada yaptırdı. Bir gün olsun ben devlet hastanesinmde bedava yaptırdım sen neden parayla özelde yaptırıyorsun diye bir kelime söylemedim aklımdan bile geçmedi herkesin kendi tercihi nerede isterse orada yaptırır banane. İsim konusuna gelince kayınvalidenizi arayıp anne sen eşime benim için söz verdi demişsin ama ben böyle bir söz verdiğimi hatırlamıyorum demelisin.

varya bana sorsan gorumcen nerde dogum yaptı ozelmı devletmi, bılmıyorum.esım bıle bılmıyo bılıomusun. benım aklıma bıle gelmedı sen ozelemı gıttın testlerını nerde yaptrdın dogumu kaca yaptrdın..ya ben sana bunları sormuyorum sen nıye soyleyıp duruyosun.bıkere soylese gene bişey demıcem ısıtıp ısıtıp önumuze koyuyo.sızın rapor ıslerınz fln varmıs mesela, bende o işlerde yok,e doktorumdan memnunum o yuzden testımı onun yapıp degerlendırmesını ıstyorum yanlışmı ya bu dusunce??devlette yaptrınca baska doktor bakmıyormu soncta?(tamda bılmedıgım seyler) hayır bıde şunu demesı cok canımı sıktı.testlerı ben bedava yaptrdım dıyor, heryerde aynı testı yapıolar zaten onemlı olan doktorunun ıyı olması ultrasonda olumsuz bısey varsa gorebılmesı tarzı konusuyo.ulan senın gıttıgn butun dktrlarda ıyıde benımkı mı kötü?bu cumleden bu anlam cıkıyo yanı.benı o delırttı.

ne sinir bir durum ya bu kv kp isim olayı 9 ay biz taşiyoruz yavrularimizi ne demek kv kp ismi koymak bizim hiçmi sevdigimiz begendigimiz isim yok

ne sinir bir durum ya bu kv kp isim olayı 9 ay biz taşiyoruz yavrularimizi ne demek kv kp ismi koymak bizim hiçmi sevdigimiz begendigimiz isim yok

aynen cnm.tamamen geri kfalılık baska hıcbısey deil.benım eşimin tarafında yasadıkları yerde bu adet gibi bişey,herkese babanne dede ısmı verılmış,sulalenın butun genclerı aynı ısımlerı tasıyor:1: sulalenın dıger gelınlerıde hamıle benım gıbı , kızları olcakmış ve kayınvalıdenın ısmını koycaklarmış:50: yazık ya dedim olamaz boyle bısey..ben gercı esımın memleketlısı fln deılım kulturler cok farklı dier gelınler aynı koylerden alınmış ondan sesleri cıkmıyo heralde.ben onların köylusu deılım adetlerını yapmak zorunda deılım.:ssz:

Al benden de o kadar,hayır yani ille baba dede ismi konacaksa neden benim babam dedem değilde kocamın babası dedesi, ben kimsesiz miyim, bak bu soğukta sürüne sürüne işe geliyorum tansiyonum 9larda gidiyo işyeri ısınmıyo ayaklarım buz olmuş kabanla oturuyorum gece yatmak dert kalkmak dert gecede 10 kere tuvalete kalk ilk zamanların sıkıntılarını zaten anlatmaya gerek yok 2 a domates salatalıkla beslendim Allah bebeklerimizin yokluğunu göstermesin tabiki ama ben bu kadar sıkıntı çekicem birileri emrivaki yapacak çok pis çirkinleşirim önümü alamazlar

Allah sabır versin canım gerçekten hamilelik kolay değil, dokuz ay karnımda büyüttüğüm, her sıkıntıya katlandığım daha sonra Allah izin verirse hep yanında olacağım evladımın bile adını koyamayacaksam ne anladım bu işten. Dediğin gibi dedeyse eğer bizim babalarımız da dede. Neden onlar bişey demiyor da erkek aileleri karışıyor?
Benimkiler karışmadı ve karışamaz çünkü eşim kimseye o hakkı vermez açıkcası ben de eşşek başı değilim burada. Birde kaynanalar sevmediği kocalarının adını koydurmak için baskı yapmıyolar mı deli oluyorum. Allah cahil insanlardan korusun. Eğer dedesi ninesi çocuğumu adıyla sevecekse hiç sevmesin.

kayınvalideniz oğlunuzun ismine karar verip söylediği zaman hep sessiz mi kaldınız?
eğer sessiz kaldıysanız en büyük yanlışınız burda,eşiniz müdahale edemiyorsa ki,
eşiniz biz babamın ismini koymayacağız diyemiyorsa annesine söylediği zaman
siz açık açık o ismi koymayı düşünmüyorum deyiverin.babanızı da ortaya atabilirsiniz.
diğer dedesine ayıp olur diye.yani dediğim gibi eğer susuyorsanız bir an önce açık açık
koymayacağınızı söyleyin,sakın doğana kadar beklemeyin,insanları daha zor ikna edersiniz
bide bakmışsınız ki ismi o H... ile başlayan isim olmuş :37:

ay okurken şiştim:1::1::1:
ne meraklılar gelinin hayatına burun sokmaya yahu
yok bebegin ismi
yok dr
sizene diye çıglık atasım geldi ya:27::27:

kayınvalideniz oğlunuzun ismine karar verip söylediği zaman hep sessiz mi kaldınız?
eğer sessiz kaldıysanız en büyük yanlışınız burda,eşiniz müdahale edemiyorsa ki,
eşiniz biz babamın ismini koymayacağız diyemiyorsa annesine söylediği zaman
siz açık açık o ismi koymayı düşünmüyorum deyiverin.babanızı da ortaya atabilirsiniz.
diğer dedesine ayıp olur diye.yani dediğim gibi eğer susuyorsanız bir an önce açık açık
koymayacağınızı söyleyin,sakın doğana kadar beklemeyin,insanları daha zor ikna edersiniz
bide bakmışsınız ki ismi o H... ile başlayan isim olmuş :37:

yok canım ben susmuyorum , kv nişanlılıgımdan berı bunu soluyodu ama ortada ne dugun daha ne de cocuk vardı. hem belkıde kızım olacaktı? o yuzden polemıge girmek ıcın cok erken dıye dusundum. bebek erkek deyınce telde esımle konusuyorlardı, ozmn basladı h.... geliyo giye çığrınmaya, ordada esımle telde oldukları ıcın ben mudahele edemedım ayrıca esımde annesıne anne belkı babamn ısmını koymıcaz ne bılıosun dedı zaten:51:

eşim zaten telefonda dedı anne o ismi koymıcaz belki ne bılıosun dedı, eger bunun uzerıne hala kadın h.... demeye dvm ederse icabına bakıcam:ssz:

ama bu cümlede bile belki koyabiliriz anlamı çıkıyor.
eşinizle konuşun direk konusu geçince eşin annesine koymayacağınızı söylesin

ama bu cümlede bile belki koyabiliriz anlamı çıkıyor.
eşinizle konuşun direk konusu geçince eşin annesine koymayacağınızı söylesin

evet işte hatta konumdada yazdım, kesın bı dılle koymıcaz demedıgı ıcın eşim, ben delirdim:50:
bu aksam konusucam detaylı zaten..kendı hatamıda kabul edıp gerekırse ozur dılıcem (asırı tepki verdigim icin)
o da bıdaha kendısıne bu konu acıldıgı zaman kesın bı dılle belirtsin:19:

öncelikle sana hayırlı doğumlar diliyorum benim konuyla alakalı değil ama sana birşey sormak istiyorum gördüğüme göre 12 haftalık gebesin ve cinsiyeti belli oldu demişsin bende 7 haftalık gebeyim 12. haftada belli oluyormu merak ettim .teşekkürler

canım cok saol haklısın, esım Allahtan benı dınlıyor..bıde su gorumcemı takmamayı bı becersem tam olacak.. cnm su an kafamdaki Eren. kısa öz söylemesi hoş bi isim..anlamıda guzel.. önerilerede acıgım bu arada:34: tam kesınlesmedı cnku..

bu kv. ne kadar meraklılar ya kocalarının imini koymaya çok var bunlarda :34::34: arıca böyle konular duydukça kv. ve kp.i daha çok seviyorum eşim 9 kardeş hiç bir torununa karışmadılar herkes istediğini koydu :16::16: beni küçük oğlumun ismide eren güzel isim bence büyük oğlumda emre ...

öncelikle sana hayırlı doğumlar diliyorum benim konuyla alakalı değil ama sana birşey sormak istiyorum gördüğüme göre 12 haftalık gebesin ve cinsiyeti belli oldu demişsin bende 7 haftalık gebeyim 12. haftada belli oluyormu merak ettim .teşekkürler

canım şöyle söyliyim.bıyerde okumustum,eger doktorun ıyıyse ve bebegın erkekse 9.haftada bıle gorebılıyolarmıs.ama genelde soylemıyorlar erkenden gorseler bıle.benım doktorum 10. haftada erkege benzıyo dedı.11.haftada gene erkek bence dedı.20gun sonra kesın cınsıyet tespıtı ıcın tekrar gidicez, dedgım gıbı erkegın cınsıyetı daha cbk bellı oldugu ıcın erken görülebiliyor.benım bı arkdsımada 11. haftasında erkek dedı doktoru oglu oldu.tabı sonradan yanılan doktorlarda var.ama ıkıdır bıze erkek dıyor doktorum , doktoruma guvenıyorum yanılırsada önemlı deıl kız erkek hıc farketmez zaten:34:

Back
X