Hamile ilken ORUÇ tutulur mu?

kızlar kızmayın ama iyi ki sizlerin doktoru değilim :/

Bunu kendinize ve bebeginize neden yapıyorsunuz anlamıyorum.

16 saat aç , susuz hak mı o bebege ve gıdaya en çok ıhtıyac duydugu donemde anne adayına?

yapmayın etmeyin ya.

ben çok Yen'i hamileyim Ramazan da oruç tutsam olur mu kızlar???
İlk aylarda baş dönmesi olur mide bulantısı olur oruç tutman çok zor. İbadet eziyet değildir Allah kolaylık yolunu sunmuştur sonra kazasını tutarsın olur biter

Hamile olunca da oruç farzdır ama tutmama şansı vardır durum düzelince kazasını etmemiz gerekir

kızlar bende 8,5 hamileyim tutmak istiyorum ama pek mümkün değil gibi. ne yapmalıyım sizce
Tutma Tabiki Allah Rıza'sı için Allah bize kolaylık sağlamış niye zorlaştırmaya çalışıyorsunuz ki günah değil mi o yavrucak be yapıcak sen oruç tutarsan. Allah nasip eder seneye kazasını tutarsın

Yedikten sonra pert olmasam tutarim ama fena oluyorum 5 ayima giricem ramazanda
5. Aya girmiyoruz canim 5. Ayi bitiriyoruz:) ben sormadim ama bu sene borclanicam muhtemelen kis doneminde olsa denerdim ama yaz doneminde hic gozum yemiyor acikcasi acliktan filan degil gunde 3 litre su icmem lazim iftarla sahur arasina 3 litre nasil sikistirayim:) dinimiz buna izin veriyor kastirmanin alemi yok

kızlar doktorumla görüştüm.doktorum tutmama izin vermedi maalesef. bebişin için sen çok önemlisin. özellikle su tüketimi için . o yüzden tutma dedi. inşallah doğumdan sonra borçlarımızı tutarız❤♡❤♡❤♡❤

Ben kac aylik oldugumuzu bir türlü anlayamadım Nasıl oluyor bu iş? Su ay isini bi bizim tarafa yaz beybi
nisankralicesi kac haftaliksin ?

İyi aksamlar hanımlar ben de 10+2 haftalık hamileyim tutmak istiyorum ama çok acikiyorum gün içinde dayanamıyorum artı 2 yıl önce de sağlıksız bir gebelik geçirmiş ve düşük yapmıştım o yüzden cesaret edemiyorum nasipse seneye ya da çocuk biraz büyüyünce kazasını tutmayı düşünüyorum inşallah...Rabbim hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin ,bi an önce kucagimiza almayı nasip etsin inşallah

kızlar bende 8,5 hamileyim tutmak istiyorum ama pek mümkün değil gibi. ne yapmalıyım sizce
Bende aynı 8 ayım bitmek üzere. Ben denemeyi düşünüyorum. İlk çocuk başka bi işimde yok yatarım belki öyle geçer. Sende istersen 1-2 gün dene zaten çok kötü olursan 2.gün deneme bile bence:)

Bende 5. Ayima giriyorm tutmak istiyorm ama cok aciktigim icin kendimede guvenemiyorm. Ac kalip yemegi gec yedigimde karin agrisindan duramiyorum. Nasil olcak blmiyorum. 1 gun bari tutsak diyorm. Dr a sorcam haftaya bende
Bende 5 ve 6. Aylarda olsam kendme güvenemeyeblrdm gerçktn o aylar çok iştahlydım baya zor olurdu. Ama 7 ve 8 de o iştah kalmadı bende :)) sadece su belki sıkıntı olablr:)) kolaylıkla tutablrz inşaAllah

Bende 5 ve 6. Aylarda olsam kendme güvenemeyeblrdm gerçktn o aylar çok iştahlydım baya zor olurdu. Ama 7 ve 8 de o iştah kalmadı bende :)) sadece su belki sıkıntı olablr:)) kolaylıkla tutablrz inşaAllah
Iste beeennnnnnn kiz inan 3 saatte yemezsem elim ayağım titriyor 19 hafta bitiyor .

ilk 3 ayda çocuğun ihtiyacı olan her şey bulunduğu ortamda var. yani sen afrika'da açlık çeken bir kadın olsaydın çocuğun şayet hayatta kalabilecek genlere sahipse 3 ay boyunca senin beslenmenden etkilenmeyecekti. bu 3 ayın sonunda çocuk yerini sağlamlaştırırsa hayatta kalma ihtimali çok artacak ve annenin beslenmesiyle kendi ihtiyaçlarını takviye etmeye başlayacak. şayet sen gene yetersiz beslenen bir anne adayıysan zayıflayacaksın, kemiklerin incelecek ve dişlerin dökülecek, olduğundan çok daha yaşlı gözükeceksin. modern tıp anne adaylarına sunduğu imkanlarla bu eksiklikleri ve kötülükleri yaşamamanı sağlayacak.
yani aslında teknik olarak tutabilirsin. çocuğa hiç bir şey olmaz allah'ın izniyle.
ha ben olsam tutmam orası ayrı konu.
bu arada herkesin de şimdiden ramazanını kutlar, kolaylıklar dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…