Hamile kalamama sebepleri

Koredizisever

Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2021
474
327
23
29
Arkadaslar uzun tutmayarak özet geçeyim. Dongum düzenli doktor alttan muayene ile kist ve benzeri şeyler yok dedi kan testi yaptirmadim . Ovulasyonla catlamayi gördüm hatta bu ay iki kere . Tüp tıkanıklığı dışında hamile kalamama sebepleri başka neler olabilir . Bu aya mahsus olmak üzere 10 gün gecikti ama hamilelik yok (soğan kürü kullandım ) folik asitte kullanmıştım bu ay gecikmeyle birlikte bıraktım. Bir de rantudil ilaç kullanıyorum düzenli ama doktora üç beş defa sordum gebeliğe engel teşkil etmez dedi . Sizce sebep ne olabilir ? Hamile kalamama için

Eşiniz sperm yesti yaptırdımı? Eğer eşinizde de bi sorun yoksa tüpleriniz tıkalı olduğu için hamilelik olmayabilir bence

ben neredeyse 1 sene boyunca sebepsiz infertilite kelimesini duydum. eşimin sperm değerleri normaldi. daha sonra tüp bebek tedavisi için gittiğim acıbadem hastanesinde amh değerimin düşük olduğu saptandı. farklı bir hastanede rahim filmi ve ofis histereskopi yapılmıştı ancak herhangi birşey olmadığı söylendi. geçen ay rahmimde doğuştan anormal bir görüntü olduğunu öğrendim doktor bebek için yeterli yer olmadığını söyledi cerrahi işlemle rahmimde yer açıldı. şimdi transferimi bekliyorum. özetle; adetin 2. günü yapılan hormon testlerin nasıl? amh değerin nedir? pco var mı? rahminde şekil bozukluğu var mı? şekere direncin var mı? kilon nasıl? yoğun stres altında mısın? bunların hepsi ne yazık ki bizleri olumsuz etkiliyor

bir de tek tüpün mü tıkalı, ikisi de mi tıkalı?
Tup tıkanıklığı hakkında şuan bilgim yok doktor testleri ver esinde test versin sıkıntı yoksa rahim filmini öyle çekelim dedi . Ama biz hastaneden öylece çıktık. Buay biraz ümidim vardi folik asit rahmi hazırlar sen önce bunu bi kullan demişti doktor bir de bu ay 10 günlük bi gecikme var insan tabi hevesleniyor ama test az önce negatif çıkınca baya bi üzüldüm zaten sörf tek çizgi görmeyeyim diye erteliyordum korkunun ecele pek Bi faydası olmuyor maalesef

Testleri yaptirmadim işte ama ovu testinde kırmızı çizgiyi gördüm hemde bu ay iki kere bi döngü ortasında bi adete 2 gün kala , pco yok dedi işte kilom ideal stres altında değilim aslında yani tek stres kendim .. rahim filmi çekilmedi henüz aslında hicbisey yapılmadı tek alttan muayene de pco yok dendi

Regl olduğunuzda muhakkak hormonlarınıza baktırın. Ayrıca arkadaşın da dediği gibi insülin direncinize baktırın. Eşinizde test versin en azından içiniz rahat eder. Rahimin durumu ve tüpler içinde rahim filmi çektirin.. Yani birinden biri sebep oluyor işte hamile kalmamanıza. Ne kadar süredir deniyorsunuz ?

Bizde 2 yıl gebelik bir türlü olmadı. Eşimin sperm testi normaldi. Benim döngüm düzenliydi. Hsg çekindim hiçbir sorun yoktu. Yumurta takibi yaptık doktorumla olgun yumurtalar olmasına rağmen bir türlü döllenme gerçekleşmedi. 2 doktora gittim ikiside açıklanamayan infertilite dediler. Daha beklemek istemediğimiz için tüp bebek düşünmeye başladık. Tüp bebek doktoru aradığım ay rabbim nasip etti. Demem o ki bazen her şey yolunda gibi görünse de olmuyor. Her seyin zamanı varmış demekki. Rabbim daha fazla bekletmesin sizi de inşallah

Aminn insallah

Bazen bı sebep olmayabiliyor. Sebepsiz kısırlık deniyor. Benim sebepsiz kısırlıkti ama esimde sperm DNA hasarı çok yüksek çıktı. Esinizin sperm tahlilleri normal çıksa bile hasarlı olabilir.

Valla bu ay işte ovulasyonla falan takip ettim profesyonel anlamda öncesinde de uygulama kullandım yumurtlama tarihleri için üç ay toplam bi 6 7 ay olmuştur

Merhaba şuan 11 günlük gecikme soz konusu kabızlık ve bel ağrısı eşlik ediyor hafif de kasık ağrısı tuvalet ihtiyacında agri biraz daha artıyor polikistik olabilir mi en son doktor yok demişti ama bu süreçte (ne yazikki sazan gibi atlayarak ) dongum düzenli iken soğan kürü yaptım bazen soğan kürü pko da yapıyormuş sizin bilginiz var mı

Bence doktora gidip genel kontrollerini yaptır. Bende gitmemek için diremistim ama doktora gittim en son. Hsg çekcez tüpler için dedi. Biraz masraflı ama değer yaptırmaya. Rahim yolu kapalıymış açıldı o. Bide şunu söyleyebilirim ki ovulasyon testine göre uyumlu olmuyo yumurtlama. Belli bir olgunluğa gelmiyo mesela gününü doğru hesaplaman gerekli. Doktorum bana şey dedi mesela yumurtalardan biri catlayinca diğerleri işlevini kaybediyomus. Ondan doktor kontrolü ile takvim oluşturarak deneyebilirsin. En yakın zamanda duaların gerçek olur inşallah

Siz doktora ne kadar sonra gittiniz testte koyulasmayi da siliklesmeyi de gördüm bu yumurtlama anlamına gelmiyor mu yani yumurtaların kalitesi önemli o zaman dediğinizi doğru anladıysam

Benim 7 ay tiroid yüksekligi nedeniyle olmamıştı.

Hiç duymadım soğan kürünün pco yaptığını. Siz iyice bi baktırın kendinize tahlil , rahim filmi vs.

Siz doktora ne kadar sonra gittiniz testte koyulasmayi da siliklesmeyi de gördüm bu yumurtlama anlamına gelmiyor mu yani yumurtaların kalitesi önemli o zaman dediğinizi doğru anladıysam
Şöyle söylüyim 6 ay falan doktora gitmedim. Bu 6 ay içinde son 2 ay ovulasyon testi aldım adetin ilk gününden 10.gun testte çift çizgiyi gördüm hep 2 gün sürüyordu sonra siliklesiyodu. Sonra doktora gitmeye karar verdim . Evlikte 1 yıl dolmadigi için hastaneler pek ilgilenmiyor. Özele gittim hsg falan çekildi ve orda doktor hem klomen veriyo yumurtalarin gelişsin diye bazen çatlama iğnesi falan yapiliyo ve ilişki takvimi yapıyor sana . Benim evde yaptığım zaman çıkan cift çizgiden 1 hafta falan sonra ilişki takvimi yapıyor . Kontrollerde yumurtan ne kadar büyüdü ne zaman çatlar bunları gördüğü için ona göre takvim yapıp bilgi veriyor sana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…