Hamile kalamamak evliliğimi çok yıprattı...

Herdaimgunes

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2011
682
263
303
İstanbul
5 senedir birlikteyiz. 2 senedir de evliyiz ilk 6 7 ayda maddi durumlardan dolayı düşünemedik. Sonra eşimde bende atanınca herşey düzeldi. Belki size saçma gelecek ama biz tanıştığımızdan beri bebek hayali kuran bir çiftiz. Cinsel hayatımız hep vardı ama korunuyorduk. Bazen kazalar oluyordu ama hiç hamile kalmamıştım. Aklımıza bir sorun olabileceği gelmemişti doğum kontrol prezervatif kombine korunmaydı. Evlendikten 7 ay sonra denemeye başladık. 2 ay olmayınca doktora gittik bize 1 yıl içinde olmazsa sorun vardır dedi bizde denemeye devam ettik korkmadık durumdan. Öyle böyle derken 1 yılda geçti hala olmadı. Bebek özlemi eşimide benide çok yordu ve yıprattı gitmediğim hastane doktor kalmadı. Stresten 80 kilo oldum en son bugün sabah gittiğim doktor alay etti boşuna uğraşma böyle doğuramazsın sende kim bilir ne hastalıklar vardır dedi haklı da işin kötüsü. Doğuştan diyabetliyim stresten fsh prolaktin ne varsa yükselmiş. Rahmimin şekli doğuştan bozuk ne yazıkki bu yüzden böbrek anomalimde var. Tekrar kan testi istedi bankodaki kızda benle ilgilenmedi muhabbete dalmıştı uyarınca saçma sapan davranınca bağırdım ne biçim hastanesiniz diyip çıktım yolda eşim aradı sinirden duramadım ağladım yol boyunca sanki biri boğazımı sıkmış gibi düğümlendi hala acıyor. O da beni böyle görmekten artık çok bıktı. İstersen boşanabilirz diyorum kabul etmiyor seninle çocuk yüzünden evlenmedim diyor ama çok istiyor biliyorum instagramda bebek videosu görünce gözleri parlıyor. Son bir aydır herşeye alınmaya kavga etmeye başladık. Ona bu kötülüğü nasıl yapabilirimki ömür boyu. Olmuyor işte belki hiç olmayacak umut verende yok zaten sanırım intiharın eşiğine doğru gidiyorum. Uzaktan baksanız imrenilen bir hayatım var. Çoğunun hayali olan iş ev herşey var. Diceksinizki olumlu bak güzel düşün ilk 1 sene aklımdan bile geçmemişti olumsuz şeyler acele bile etmiyoduk şehir şehir gezdik tozduk gün aşırı rutin ilişkimiz oluyordu. Yinede olmadı problem kocamda değil bende

Yani herşeyin bi tedavisi var. Düzgün bir dr bulup tedaviye başlayarak bebeğine 1 adım atmış olursun. Bu süreçte kavga ederek değil de birbirinize daha çok destek olursanız psikolojik olarakta artısı olur.

saglık problemleri olan siz degilde eşiniz olsaydı boşanırmısınız?
evet evde çocuk olsa güzel olur ama YARADAN sizin bunu cennete saklamış olabilir.
intihardan bahsetmişsiniz destek almalısınız
Boşanmazdım tabiki ama problem kendimde olunca ona haksızlık gibi geliyor ben diyabetimle yaşamayı öğrendim çocukluğumdan beri ama bu kadın doğumculara gittiğimden beri psikolojim yerle bir oldu yok kolun kesilir yok kör olursun yok çocuğun olsada sakat olur ben mi insan olana denk gelemedim bilmiyorum diyeceğim dünyanın parasını bayılıp doçentlere proflara gidiyorum yani umutlarımı aldılar sanki bundan sonra yaşasamda kötü şeyler gelirmiş başıma gibi konuşuyorşar sürekli

O seninle alay ederek konusan gerizekalı doktora bir daha gitme. Bende mesela cok zayıfım bana da kilo almamam gerektigi söylendi hos zaten istesemde alan biri degilim.istahim pek yoktur yemekte secerim.
Ama inan bunlar bos isler kilo milo Allah ol der ve olur illa kilolusun diye her hastalik var demek nasil bir saygısızlıktır ya ne alakasi var yani?
Dogustan diyabetli olabilirsin ama o da kontrol altındadır zaten glifor iciyor musun ac karnina?
Bence büyütme ve o kocana söyle o da gitsin doktora.

ilk önce kilo vermeye başla ve ardınan işinin ehli iyibir doktoru bul çözümsüz dert değil tıp ilerleri bizde 10 aydır deniyoruz ama yok arkadaşım 3 senedir deniyor sorun yok eşte ve onda ama boşanmayı düşünmediler canı ne zaman gelmek isterse gelir diyo,relax önemli ve kilona veda et derim başlangıç olarak

Himm ayrıca canimcim benim annem neredeyse 10 sene sonra beni dogurmus rahmi de egriymis dogustan doktor onu kisa bi ameliyatla duzeltmis bu 1
2.si rahmin ters ise bu spesifik birsey yani ,birinin gozu mavi digerinin ki kahverengi olayi ne kadar normalse oyleymis ve cocuk olmasina engel degilmis o sekilde hamile kalan varmis. Hatta çift rahimle bile 2 cocugu olan yengem var. Bunlari da bana kadin dogumcum söyledi .
Nerde yasiyorsun?
Sana doktor onercem. O gittiğin tras doktora gitme bidaha

O seninle alay ederek konusan gerizekalı doktora bir daha gitme. Bende mesela cok zayıfım bana da kilo almamam gerektigi söylendi hos zaten istesemde alan biri degilim.istahim pek yoktur yemekte secerim.
Ama inan bunlar bos isler kilo milo Allah ol der ve olur illa kilolusun diye her hastalik var demek nasil bir saygısızlıktır ya ne alakasi var yani?
Dogustan diyabetli olabilirsin ama o da kontrol altındadır zaten glifor iciyor musun ac karnina?
Bence büyütme ve o kocana söyle o da gitsin doktora.
Kilom obezlik derecesinde olsa haklı valla adam derim boyumda kısa değilki tamam aldm ama verebilirim kiloda almışın diyabetinde var öl daha iyi tavırları başladı. kan şekerim hep düzenlidir insülin kullanıyorum ben eşimde problem yok oda çok gitti

İstersen boşanabilirz diyorum
intiharın eşiğine doğru gidiyorum

sizin psikolojiniz bozulmuş. aşık olarak evlendiğiniz biriyle çocuk olmuyor diye ayrılmak ne demek?

tıp ilerledi, tüp bebek diye bir çare var, en kötü evlat edinirsiniz. bu meselelere girmeyeceğim.

çünkü şu an size umut aşılayacak “tıp ilerledi, ben bilmem kaç sene hamile kalamadım sonra birden oldu” hikayelerinden ziyade psikolojik desteğe ihtiyacınız var. hiç çocuğunuz olmayacaksa bile bunu kabullenip olgunlukla karşılayacağınız bir dereceye gelmeniz lazım.

ve stres yaparsanız olacağı varsa da olmaz inan ki. bu bir kocakarı cümlesi falan değil, bilimsel geçerliliği olan bir cümle. stres durumunda salınan hormondan dolayı vücuttaki üreme fonksiyonu olumsuz yönde etkilenir. bir rahatlayın lütfen.

geçenlerde izlediğim bir youtuber’ın hamilelik serüvenini paylaşmak istiyorum. 2,5 sene her şeyi denedikten sonra tatile gittiği zaman normal yolla hamile kalıyor

ama dediğim gibi, sizin şu an esas olarak ilerde hiç çocuğunuz olmayacak olsa bile olgunlukla karşılayabileceğiniz bir psikolojiye ihtiyacınız var. intihar düşünceleri, eşe boşanma teklifleri vs normal değil. gerekirse profesyonel yardım almaktan çekinmeyin

Stresten yukselen hormonun geri düşer kan alirken ben bir defa kan verdim prolaktinim yüksek cıktı. Doktor sen kan alirken heyecanlandin korktun galiba bir daha alalim dedi bende verdim normal çıktı bu da 3..

ilk önce kilo vermeye başla ve ardınan işinin ehli iyibir doktoru bul çözümsüz dert değil tıp ilerleri bizde 10 aydır deniyoruz ama yok arkadaşım 3 senedir deniyor sorun yok eşte ve onda ama boşanmayı düşünmediler canı ne zaman gelmek isterse gelir diyo,relax önemli ve kilona veda et derim başlangıç olarak
Boyum 178 hesaplayıcılarda 7 kilo fazlam gözüküyor gerçekten hamileliğe engel mi bilemiyorum benim teyzem 120 kiloyla 3 çocuk doğurdu peşpeşe

Kilom obezlik derecesinde olsa haklı valla adam derim boyumda kısa değilki tamam aldm ama verebilirim kiloda almışın diyabetinde var öl daha iyi tavırları başladı. kan şekerim hep düzenlidir insülin kullanıyorum ben eşimde problem yok oda çok gitti
Ya simdi kufur edicem banlancam bos yere olmayacak bu gittigin doktora..
Boy kac? Abartmasin yurusun gitsin diplomasini marketten alan cok doktor var ben docentine bile gittim yaziklar olsun ona
Benim babam 25 senedir seker hastasi insulin kullanmıyor. Glifor hap iciyor. Icki de iciyor ekmekte yiyor. Kilolu degil ama. Bira gobegi var birazcik
O zaman benim babamdw ölsün madem seker hastasi.
Ay salaga bak cok sinirlendim.

Boşanmazdım tabiki ama problem kendimde olunca ona haksızlık gibi geliyor ben diyabetimle yaşamayı öğrendim çocukluğumdan beri ama bu kadın doğumculara gittiğimden beri psikolojim yerle bir oldu yok kolun kesilir yok kör olursun yok çocuğun olsada sakat olur ben mi insan olana denk gelemedim bilmiyorum diyeceğim dünyanın parasını bayılıp doçentlere proflara gidiyorum yani umutlarımı aldılar sanki bundan sonra yaşasamda kötü şeyler gelirmiş başıma gibi konuşuyorşar sürekli
onlar doktorlar riskleri size söylemek zorundalar.
bizi her nekadar mutsuz etsede bebekden önce anne saglıgı yaşamı önemlidir.
teyzem diyabet hastası hamileligi 5.ayında sonlandı yaklaşık 1 yıl içinde tüm görme yetisini kaybetti.
15 yıl ama olarak yaşamını devam ettirip erken yaşta vefat etti.
kötü bir örnek mi evet.
bebek mi teyzem mi?teyzem önemliydi
ama bebek sevgisi ona bu ciddiyeti algılamasına engel oldu.
boşanmak yada ölmek hayatın devamını etkilemiyor.
bol bol dua edin Hakkınızda hayrlı olanı isteyin.

Bak bu halinden siyrilmalisin öncelikle. Sen ilk ya da tek değilsin. Senin gibi bebek için mücadele veren o kadar çok kadın var ki. Böyle yaparak amacına ulasmayi bir kenara bırak ondan gittikçe uzaklasiyorsun. Ben de senin gibiydim. Çok karamsarlığa kapildigim oldu ama pes etmedim. 17 ay sonunda öğrendim hamile olduğumu. Ne mı yaptım? Önce vücudumu tanıdım. Benim sorunum ne ve ne yaparsam bundan kurtulurum? Bende pco sendromu var. Tüylenme problemimden belliymis zaten ama ben ergenliğe girdiğimde annemin götürdüğü hiçbir doktor ilgilenip de bana bu teşhisi koymadı. Evlenene kadar böyle birşey olduğunu bile bilmiyordum. Kilo pconun en büyük dostu. Senin problemin ne tam olarak bilmiyorum ama ise kilo vererek başlamalısin. Evet kilolu olarak hamile kana insanlar da var ancak şans ya da başka birşey bilmiyorum. Hem kendini hem bebeğin için kilo vermek zorundasın. Hamile kaldığında bebeğinin daha sağlıklı olması için yapacaksın bunu. Daha sonra kendini iyi analiz et. Yumurtan mı büyumuyor? Büyüyor da catlamiyor mu? Hormonların mı düzensiz? Hepsi için çözümler var. Bitkisel kürlere yönel. Kendini hem fiziksel hem psikolojik olarak iyileştir. Baktın her şey normale döndü yine tutmadı, rahim filmi cektir. Ben rahim filmi çektirdiğim ay hamile kaldım. Hamile kalma şansını çok yükseltiyor. Ama tabi yumurtlama ve hormonlar normalse bu ihtimal var. Çözüm sende. Olmaz deme. Bir sürü olumlu örnek var bak.

Back
X