Hamile kalamayanlar ve düşük yapanlar

dingindeniz

Yeni bir hayat kurdum
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2013
2.216
2.253
83
Polyester satın alabileceğiniz en tehlikeli kumaştır. Polyester naylon ve plastikten elde edilir. Derinin hava almasını önler. Polyester ve naylon kumaşlar gribal enfeksiyonlara davetiye çıkarmakla birlikte, çeşitli cilt hastalıklarına ve kadın hastalıklarına sebep olabilir. Hayvanlar üzerinde yapılan bir araştırma, polyester iç çamaşırlarının sperm sayısı ve hareketliliğinde düşüşlere sebep olduğunu göstermiştir. Benzer çalışmalar insanlar ve fareler üzerinde de yapılmıştır. Polyester sentetik yapısı itibariyle, çok güçlü bir elektrostatik potansiyel üretir. Yapılan bir diğer araştırmada hamileliği normal devam eden 5 ile 7 arasında köpeğe %100 polyester kıyafetler giydirilmiştir. Ve araştırmanın ilk ayı içerisinde bu köpeklerden ikisinin elektrostatik enerjilerinin aşırı artması sonucu progesteron oranlarında aşırı düşüş nedeniyle ani düşük yaptıkları görülmüştür.
(sadehayat.com dan alıntıdır)
Lütfen özellikle pedlere dikkat edin bayanlar naylon bazıları markalı olanların bile. Özellikle bu yazıda dikkatimi çeken şey birçoğumuzun başına gelen, polyester ve naylon karışımlı giyince olan elektriklenme problemi düşüğe bile sebep oluyormuş. Eşinizin ve kendinizin iç çamaşırlarınıza da dikkat edin pamuklu giyin. Yazının paylaşmadığım diğer kısmında bahsedilen bir şey daha vardı sünnete uygun giyinmenin sağlıklı olduğu. Ekseriyetle yün, pamuk ipek giyinmenin tavsiye edildiği..
Faydalı gördüğüm için paylaşmak istedim olur da birisine faydalı olur.

5f53d71f-0226-4507-a395-c19d1db5849c.webp

tiroidinizin sağlıklı çalışması için beynin TSH üretmesi, bunun tiroid bezini uyararak T4 ve T3 üretilmesi ve sonrasında hücrelerin metabolik hızlarının aktive edilmesi için 10 besin maddesi gerekiyor:
PROTEİN
MAGNEZYUM
B12
ÇİNKO
İYOT
B2
C VİTAMİNİ
SELENYUM
D VİTAMİNİ
A VİTAMİNİ
Eğer size hipotiroid teşhisi konulursa ve doktorunuz size, sizi Synthroid veya tiroid ilaçlarından biriyle tedavi edeceğiz derse doktorunuzla bir konuşma yapmanız gerekir. Doktorunuza bu 10 besine bakılmasını önermelisiniz. Eğer bu besinlerin eksikliği olup olmadığına bakılmazsa size verilecek ilaç başlangıçta iyi gelebilir ama zamanla bu besin yetersizlikleri devam ederse tiroidiniz iyileşemez. Sorunun nedeni veya kaynağı tedavi edilmemiş olur, metabolizma düşüklüğünün asıl nedeni ortadan kaldırılmamış olur. Sadece yapay hormonlarla sorun maskelenmiş olur.
Bazı kişiler tiroid hormonunun biyolojik olarak benzerini, mesela Armour hormonu aldıklarını ve bunun kabul edilebilir olduğunu söyleyecektir. Armour sizin doğal tiroid hormonunuz gibidir, Synthroid'den farklıdır ancak ben yine de herhangi bir tiroid ilacı önermiyorum, biyolojik olarak benzer veya değil. Doktorunuzun bu besin eksiklikleri parametrelerini değerlendirip öyle karar verilmesi gerekir. Çoğunlukla bana gelen hastalar daha önceden ilaca başlatılmış oluyorlar. Biz bu besin eksikliklerini tamamladıkça aldıkları ilaç çok güçlü olmakta ve aslında hipertiroid durumu ortaya çıkmakta. Yani aşırı terleme, endişe, geçe kabusları, uykusuzluk ve sıcak basmaları gibi semptomlar ortaya çıkmakta. O nedenle eğer tiroid ilacı kullanmaktayken besin eksiklikleriniz giderilirse bu belirtiler ortaya çıkabilir ve ilacınızın dozunun ayarlanması gerekebilir.
Buradan çıkarılacak mesaj; eğer hipotiroidizm teşhisi konulursa doktorunuzun bu besinlerin düzeyini kontrol etmesini ve tiroidin az çalışmasının bundan kaynaklanıp kaynaklanmadığının belirlenmesini isteyin."
Dr. Peter Osborne
woto.com sitesinden alıntıdır

Back