• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamile kalinca cok mutlu olacagim sanmistim

Cok zor bir donemdesin ama gececegini ve bebgine kavusacagini dusun insallah hersey iyi olacak esine de kizamiyorum boyle bir surecte issiz olmasi sinirlerini bozmustur Allah yardimciniz olsun

Hicbir derdiniz olmadigini dusunun dersiniz calismayan esiniz anlayissiz patronlariniz o zaman bile sadece hpermezis ilk 16 hafta depresyon yapiyo zaten kendimden biliyorum su an ölsem gık demem bayila bayila takilirim azrailin pesine diyodum:KK66:

Sonradan hepsi geciyo diger sorunlariniza bisey diyemiyorum herkesin size anlayisli olmasi lazim
Hamilelik cok zor bisey kendinizi hic kotu hissetmeyin fazladan 3-4 ceviz yeseniz bile bebeginiz beslenir beslenmiyo diye uzulmeyin esinizlede konusarak anlatarak hatta rahatlaticakda bagira cagira aglayarak cozersiniz hepsi gecicek rahat olun
hay allah razi olsun.
O kadar iyi geldi ki yorumun.
Demekki boyle dusunen hisseden bir ben degilmisim. En azndan vicdan azabndn kurtuldm. Demissn ya azrail pesime takil derse takilirdim diye. Ben de dusundm bunu. Bu cocugu goremeden olecegm diyorm bazen. Boyle dusununce daha uzulp daha pisman oluyorm.
Sabir sabir sabir...

Cok zor bir donemdesin ama gececegini ve bebgine kavusacagini dusun insallah hersey iyi olacak esine de kizamiyorum boyle bir surecte issiz olmasi sinirlerini bozmustur Allah yardimciniz olsun
aynen oyle. Ben de ona kizamiyorm, kendime de kizamiyorum. Hic kimseye hic biseye kizamiyorum. Sabir etmeye calisiyorum

İlk 3 ay oluyor sonra bi rahatliyorsun hamile oldugunu bile unutuyorsun bu haftalarda boyle olur. Tek yapman gereken hep boyle olacak dusuncesini aklindan cikarmak
smdi buraya hep iyi yorumlar geldi herkes sagolsun.
Ama bu durumu hamileligi boyunca devam edenler de varmis. Bunu goz ardi edemiyorum iste :(

Bebekler bereketiyle gelir.
İnsallah.
Ben de tevekkule inanirim. Ama atanmadan cocuk yapmak istemedim. Nasilsa Allah rizkini verir diyerek.
Cnku onu da dusunmem gerekiyor.
Zaten benim korkularm madden degil, iyi olma haline hasret kaldim

Sakin... kolay bi durum değil buraya kendi kötü berbat tecrubelerımı yazmak istemiyorum ama beterin beteri var. Her şeyi bi kenara koyun kendinizi iyi hissettirecek şeyler yapın. Sonra vücut alışınca hamilelik muhteşem bu şey :)
ben de oyle dusunuyorum. Konu acarken bile haftalardr gunlerdr tereddutte kaldim. Evlat sahibi olmaya calisanlar, evladini kaubedenler var. Yaptgm nankorluk belki de.
Farkindayim
Sikayet etmek istemiyorum.
Ama aglayarak uyuyp uyaniyorum icimi dokmeye ihtiyacm vardi

Degil çünkü zor donemi bitiyor. İlk uç ay asabi yukari hepimiz ayni zorluklara yasiyoruz. Bir arkadaş ikinci uç aylik donem için balayi demis ya hani, çok doğru söylemiş. Senin karnina bakip bakip gururlanacagin donem yeni başlayacak. Biraz daha sabir. Baktin olmuyor profesyonel destek al mutlaka. Dediğim gibi hastanelerin gebelik danisma bölümleri, kurslari oluyor. Onlara katılmaya calis imkanin olursa.
ne yazkki ilk msjda da yazdgm gbi vakit sornm (erken ckp gec gelmek) ve izin sorunm var.
Ben de profesyonel destegi dusunmustm.
Durum daha kotulesirse bu yoldan ilerlemeye calisacgm.
Smdlk herkes bekle maksimum 1 ayin var diyor.
Sinavm da 1 ay sonra.
Su bir ayi sagsaglim atlatmaya odaklandim

Bi tek sen olurmusun hic
Ben 1 hafta hastanede yattim benim gibi birsuru vardi boyle ölecegini dusunen hatta ölmek isteyen
Emin ol gecicek en azindan suresi belli ben 16 hafta kustum 16-20 arasi azalarak bitti kusmalarim sonrasi daha rahat gecti
Seninde hepsi gecicek ya nedenini suresini bilmeseydin kusmalarinin depresyonunun en azindan sebep belli suresi belli bigun uyandiginda hersey duzelmis olucak ve sen cok leZzetli yemekler yiyerek bitiriceksin hamileligini az kalmis zaten 11 gecmis biraz daha dayan

2 hamileliğimde bahsettiğiniz gibi yesemde yemesemde defalarca kustum. Kilo alacağım yerde 4 kilo kadar verdim. Sonrasında serumla ayakta kalmaya başladım ve 5. Ayıma kadar bu şekilde geçirdim. Sonrası daha kolaydı. Umarım sizinki benimki kadar uzun sürmez.

Bi tek sen olurmusun hic
Ben 1 hafta hastanede yattim benim gibi birsuru vardi boyle ölecegini dusunen hatta ölmek isteyen
Emin ol gecicek en azindan suresi belli ben 16 hafta kustum 16-20 arasi azalarak bitti kusmalarim sonrasi daha rahat gecti
Seninde hepsi gecicek ya nedenini suresini bilmeseydin kusmalarinin depresyonunun en azindan sebep belli suresi belli bigun uyandiginda hersey duzelmis olucak ve sen cok leZzetli yemekler yiyerek bitiriceksin hamileligini az kalmis zaten 11 gecmis biraz daha dayan
beni de doktorum yatrmak istedi. Hemen evraklari hazrladi hemsireyi cagrdi.
İstemedim.
Bikac gunde toparlanamazsn dedi. Hakli.
Ama hastanede yatarsam en asagi 3gun ise gidemem. Calismadgmz gunler sisteme geciyor. Benm tam 12 ay calisms olmam lazm ki sinava girebliym su an 11ay calisms gozukuyorm. Sinav tam 1 ay sonra :(
İste boyle seyler de baski olusturdu.

Bir yaşında oğlum. ilk on beş haftam hamileliğin de işkence gibiydi. kimse evind3 yemek yapmasın demeye başlamıştım. kokulardan nefret ediyordum. sonra yirminci haftaya doğru birden değişti her şey. Bulantılar öğürmeler bitti gitti... Psikoljik olarak da çok kötüydü. herkesten nefret ettim. eşim dahil... şükür sonra geçti . geçecek emin ol. bitecek inşallah.

hamilelik süreci gerçekten zooor , Allahıma binlerce şükür hergün bulantım kusmam yok ama arada bir vuruyor dün akşam koltukta dudaklarım büzüşük midem çok bulanıyoooo yaaa diye ağlarken buldum kendimi sevgili kocacımda bana şebeklik yapacak ya aaaa karıcım hamile misin yoksa diye espiriler espiriler :) neyseki süt ısıttı azcık içtim uyumuş kalmışım. sizlere allah yardım etsin bacım hergün o mide bulantısı serum falan çok zor . ama hep bardağın olumlu tarafından bakmak lazım çocuk hasretiyle yananlar , hergün bu mide bulantıları azabını yaşamak için can atanları düşün.. herşey geçiyoda işte bazen sabrın sınırları zorlanıyor fazlasıyla insanız tahammül etmek zorlaşıyor. heleki mide bulantısı insanın bütün enerjisini yerle bir ediyor..

2 hamileliğimde bahsettiğiniz gibi yesemde yemesemde defalarca kustum. Kilo alacağım yerde 4 kilo kadar verdim. Sonrasında serumla ayakta kalmaya başladım ve 5. Ayıma kadar bu şekilde geçirdim. Sonrası daha kolaydı. Umarım sizinki benimki kadar uzun sürmez.
insallah olmaz.ben Evdeyken bir seklde dayanabiliyorum ama ders anlatirken zil calinca bi bakiyorum nefesim kesilmis. Kendimi ogr. Odasina zor atiyorum.
Bulantm basladgnda dinlenemezsem tansiyonum da dusuyor:(

hamilelik süreci gerçekten zooor , Allahıma binlerce şükür hergün bulantım kusmam yok ama arada bir vuruyor dün akşam koltukta dudaklarım büzüşük midem çok bulanıyoooo yaaa diye ağlarken buldum kendimi sevgili kocacımda bana şebeklik yapacak ya aaaa karıcım hamile misin yoksa diye espiriler espiriler :) neyseki süt ısıttı azcık içtim uyumuş kalmışım. sizlere allah yardım etsin bacım hergün o mide bulantısı serum falan çok zor . ama hep bardağın olumlu tarafından bakmak lazım çocuk hasretiyle yananlar , hergün bu mide bulantıları azabını yaşamak için can atanları düşün.. herşey geçiyoda işte bazen sabrın sınırları zorlanıyor fazlasıyla insanız tahammül etmek zorlaşıyor. heleki mide bulantısı insanın bütün enerjisini yerle bir ediyor..
cok dlgru.
Allah dermansiz dert vermez derler.
Ben nicin zorlaniyorm diye dusunuyorum.
Keske sakin ve huzurlu bir sekilde baslasaydim.
Hamilelik donemini cok ozluyorm diyenler var bana o kadar fantastik geliyor ki bu fikir.
Hayatimda bu kadar fiziken coktgm bi donem olmamisti. Nasil ozleyeblrm ki sasiriyorum

Inanciniz nesir bilmiyorum ama bol bol dua edin salavat cekin ve insirah suresi okuyun anlami da cok guzeldir
cantamda teshibim var her gun okula gidp gelmem 1 er saatimi aliyor o zaman tesbih cekiyorum. En azndan manen rahatliyor. İnsirah suresini bir kisi daha soylemisti ezbere bilmiyorum. Nasil bir suredir?
Sifa icin mi veya feraha erismek icn mi bir anlami var?

cantamda teshibim var her gun okula gidp gelmem 1 er saatimi aliyor o zaman tesbih cekiyorum. En azndan manen rahatliyor. İnsirah suresini bir kisi daha soylemisti ezbere bilmiyorum. Nasil bir suredir?
Sifa icin mi veya feraha erismek icn mi bir anlami var?
Bama her anlamda cok iyi gelir hayirli rizk veriri ve yukunu kolaylastirir zaten anlamida oyle biz sizden yuklerinizi almadik mi diye geciyor bol bol oku insallah duzelir hersey

smdi buraya hep iyi yorumlar geldi herkes sagolsun.
Ama bu durumu hamileligi boyunca devam edenler de varmis. Bunu goz ardi edemiyorum iste :(
Herkes ayni degil oyle olsa bile söyle dusun 9 ay cekeceksin sonra insallah kucagina bi alacaksin hepsi gececek

Hepsi gececek cnm ayni seyleri yasadim.hamile kalmak demek tabi kişiye gore degisir bulanti ogurme 9 ay izdirap demek.cok zor cok o bulanti varya oldirmez surundurur insani.16 haftada rahatlarsin insallah ben de ikinci ye 22 haftaligim cok berbatti kizim da iki yasinda birde onla ugrasiyorum ama az kaldi doguma.
Gelecek guzel gunkeri dusun bitecek bebek dogunca annw olynca hersey muhtesem olacak.saglign degerini cok iyi anliyorum doya doya yemek yicem dogumdan sonra.tv de yemek yiyenleri bile kiskaniyorum valla ah ah saglik gibisi yok Allah tum hamislerin yardimcisi olsun..

Back
X