• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamile kalinca cok mutlu olacagim sanmistim

Hamilelik duygusallığın var.Bir de anladığım kadarıyla iş yoğunluğu seni bunaltıyor.Hepsi geçer canım sen tadını çıkarmaya bak.Annen bir müddet yanına gelse belki rahatlatırdı seni.
canim annem de rahatsz ya ona bisey yaptiramam iyice rahatsz olurum. Ama kiz kardesmn elindrn geliyor onu cagrdm o yuzden. Atama bekliyor o su an bosta.kalabldgi kadar kalsin insallah bi an once toplarm da kendi isimi kendim yapablrm.
Yemek yapmayi bile cok ozledm

Geçen İşyerine bir kadın geldi hamile 40.haftada, uzatma raporunu getirmiş hırsından ağladı neden doğmuyo bu çocuk bıktım çirkinim kocamanım diye, sonra sizin başınızı şişirdım mizmizlandim diye ağladı bir posta da, sevdik sarıldık pışpışladık bu hafta doğuracak heralde artık :nazar:

Ayyy vallahi aynı psikoloji bendeki de :KK53: durumlar vahim :KK48:

Dogal olarak bana cok destek olan o adam gitti huysuz ve kavga arayan biri geldi. Aramiz bozuluyor. Bunu gorunce cok uzuluyorum.

Ben dogal karsilamadim acikcasi. Esinin durumunu gore gore bi şekilde davranmamali. Kendini dizginlesin bi zahmet. Bencillik derim ben buna. Burada yazdiklarini aynen ona söyle bence.

Hamilelikten dolayi olaylardan fazlaca etkileniyosun sadece.ben hamile kaldim 2 ay gecti esim motor kazasi yapti ve calisamadigi icin ise girmek zorunda kaldim. Bende senin gibi hamilelik boyunca kusanlardanim esi gidene kadar pestilim cikiyordu sabah 8 aksam 7 calistim. Hamilelik boyunca hic yuzum gulmedi diye bilirim. Hepsi gecti cok sukur kizim simdi 1 yasinda hepsi geciyor inan bana. Allah saglikli bir sekilde kucagina almayi nasip etsin inşallah

Takvimimden gorebileceginiz gibi 11 haftalik hamileyim.
4 yillik evliyim.
Madden manen planlanan istenen bir gebelikti. İlk cocugmz olacak insallah.
Hamilelil bolumunde de bi baslgm vardi beni orda takilanlar bilir.

Gelelim soruna,
hamile kaldgm andan beri hayat benim icn cok zorlasti.
Son 2 ayin bir bucuk ayi hastanelerde gecti. Tansiyonum dusuyor ve bayilabilen biri degilim. Hayatmda hic bayilmadim. Ama hemsire arkadasimla konustmda buralara dustuyse bayilman normal olurdu diyor. O, bu sebeple bu kadar kotu hissettgmi dusunuyor.
Hiperemezis diyor kendi doktorum. Yani gebeliktr gorulen bulantinin cok siddetli olma hali. Surekli seruma ihtiyac duyma durumu. Cnku su icemiyorm. Yiyemiyorm. İstifra etsem de etmesem de hep oguruyorum.

Bu isin sadece gebelikle ilgili boyutu.
Bu surecte is yukum komtrol edemedegm bir boyuta cikti.
Aksine bebegi yapmak icin en hafif calistgm donemi secmstk. Ders programim hafifti. Ama gorevlendrme cikti. Su an her sabah 7de evden ckp aksam 6da variyorum.
Cok merhametsiz kisilerle calisiyorum. Rapor almak gbi bir durumum yok.1 ay sonra adaylgmn kalkmasi icn sinava girecegm tam is gunlermn dolmus olmasi gerekiyor.(bu durumu da hamile kaldktan sonra ogrendm bu arada)

Esim bir kac hafta once calistgi is yeri iflas etttgi icin isten ayrildi....

Dogal olarak bana cok destek olan o adam gitti huysuz ve kavga arayan biri geldi. Aramiz bozuluyor. Bunu gorunce cok uzuluyorum.

Ailemden uzakta zorunlu hizmetteym.
Kiz kardesm birkac gun once geldi yardmci olmak amaciyla. KV asla boyle seylere karismaz hic beklemedm de. Kendisi toruna bile sevinmedi.

Cok uzun yazdm ama durumu anlayin diye.
Ben artk depresyona girdgmi dusunuyorm. Gulumsemeyi unuttum.
Bebegime sevinemiyorum. Sadece ve sadece aglamak istiyorum.sanki hamile kaldktan sonra her sey ters gitmeye basladi. Artk hic biseyin kontrolu bende degil.cok mutsuz ve caresiz hissediyorum....

Canim sanki konuyu ben acmisim gibi hissettim bir an. O kadar istedigimiz halde 2 yil ugrastiktan sonra tedavi surecine baslamak uzereyken kendiliginden hamile kaldim. Cok istenen arzu edilen bir bebek. Ama bulantilarimin baslamasiyla her sey butun hayatimiz tepe taklak oldu. Esim isten ayrildi. Ev kredimiz de var ustelik. Benim istemedigim uzak bir yere tayinim cikti. Tasinmak zorunda kaldik ve o kadar bulantilarim vardi ki bunlara uzulecek halim bile yoktu. Ben hastaneye dusecek kadar olmadim ama yatalak gibi oldum.24 saat midem bulandi. Gece elimde posetle yatiyordum. Uyanip uyanip kusuyordum. Ders programim eski okulumda yogun degildi cok sukur. Esim bir sure is bulamadi. Bu sefer onun da psikolojisi bozuldu. Surekli felaket senaryolarina basladi. Ic savas cikacak deprem olacak kuresel isinma olacak kriz olcak catisma olcak gibi. Beni de cok etkiledi. Psikolojim yerle bir oldu. Yeni eve tasindik. Yeni okuluma basladim. Bir ara is buldu. Ordan da cikti. Bulantilarim gectigi icin artik olaylara daha cok uzulmeye basladim. Butun gece agla agla. Uyanip uyanip agladim.
Su an 6 aylik olduk. Bulantilarim cok hafifledi. Butun yemekleri yiyebiliyorum. Yemek yapabiliyorum. Hafif ev islerini yapiyorum. Esim pazartesi insallah yeni isine baslayacak. Yeni okulumda ogrenci seviyeleri dusuk olsa da arkadas ortamim cok guzel. Bu okula gelince ders programim biraz yogundu simdi hafiflettiler. Mahallemiz bos oldugu icin biraz kotu markete falan uzak ama evimiz cok guzel.
En onemlisi de test ve ultrasonlara gore oglumuz saglikli. Dogana kadar belli olmaz ama simdilik bir engeli kusuru yok gozukuyor. O yuzden Allaha cok sukrediyorum. Hareketlerini hissetmek paha bicilemez.
Her sey cok guzel olacak uzulmeyin. Cok zor biliyorum ama bol bol sabir sukur ve dua. Bunlar da bizim imtihanimiz. Her insanin hayatinda bazi kotu donemler oluyor ve geciyor. Sizin yasadginiz zorluklar da gececek insallah. Yavrunuzu kucaginiza saglikla almaniz dilegiyle.

Yapmaaa, hayatının en güzel dönemindesin. Bunu fark ettiğinde geriye dönüşün olmayacak. Anlıyorum sıkıntılı günlerdesin ama geçecek az daha sabır. Bebişin dünyaya geldiğinde herşey yoluna girecek inan. Şimdi tek düşüncen onun sağlıklı olması. Enerjini düşürme cnm... Eşine birşey diyemeyeceğim. Konuş tatlı tatlı, ---babası bebişimiz ve ben seni mutlu görmek istiyoruz, seni seviyoruz gibi... Bebekle konuşsun mesela şarkı söylesin... En güzel zamanlar... Allah kurtarsın ikinizi de sağ salim...
Mutluluklar...

tüm olumsuzlukları boşver. hamileliğinin tadını çıkarmaya bak.çok kişi tanıyorum bulantı yüzünden haftalarca hastanede yatan.tuzlu kraker,elma ve peynir bulantını biraz hafifletebilir.sakin ve güçlü olmaya çalış.

Hamilelikten dolayi olaylardan fazlaca etkileniyosun sadece.ben hamile kaldim 2 ay gecti esim motor kazasi yapti ve calisamadigi icin ise girmek zorunda kaldim. Bende senin gibi hamilelik boyunca kusanlardanim esi gidene kadar pestilim cikiyordu sabah 8 aksam 7 calistim. Hamilelik boyunca hic yuzum gulmedi diye bilirim. Hepsi gecti cok sukur kizim simdi 1 yasinda hepsi geciyor inan bana. Allah saglikli bir sekilde kucagina almayi nasip etsin inşallah
allah bagislasin evladinizi.
Siz de cok zor zamanlar gecirmissinz yine de ozluyor musunuz hamilelik doneminizi?
Bana hep arayacaksn bu donemleri diyorlar. Ben sadece bebegmi ozleyecegmi dusunuyorm insan her gun agladgi donemi neden arar ki

Canim sanki konuyu ben acmisim gibi hissettim bir an. O kadar istedigimiz halde 2 yil ugrastiktan sonra tedavi surecine baslamak uzereyken kendiliginden hamile kaldim. Cok istenen arzu edilen bir bebek. Ama bulantilarimin baslamasiyla her sey butun hayatimiz tepe taklak oldu. Esim isten ayrildi. Ev kredimiz de var ustelik. Benim istemedigim uzak bir yere tayinim cikti. Tasinmak zorunda kaldik ve o kadar bulantilarim vardi ki bunlara uzulecek halim bile yoktu. Ben hastaneye dusecek kadar olmadim ama yatalak gibi oldum.24 saat midem bulandi. Gece elimde posetle yatiyordum. Uyanip uyanip kusuyordum. Ders programim eski okulumda yogun degildi cok sukur. Esim bir sure is bulamadi. Bu sefer onun da psikolojisi bozuldu. Surekli felaket senaryolarina basladi. Ic savas cikacak deprem olacak kuresel isinma olacak kriz olcak catisma olcak gibi. Beni de cok etkiledi. Psikolojim yerle bir oldu. Yeni eve tasindik. Yeni okuluma basladim. Bir ara is buldu. Ordan da cikti. Bulantilarim gectigi icin artik olaylara daha cok uzulmeye basladim. Butun gece agla agla. Uyanip uyanip agladim.
Su an 6 aylik olduk. Bulantilarim cok hafifledi. Butun yemekleri yiyebiliyorum. Yemek yapabiliyorum. Hafif ev islerini yapiyorum. Esim pazartesi insallah yeni isine baslayacak. Yeni okulumda ogrenci seviyeleri dusuk olsa da arkadas ortamim cok guzel. Bu okula gelince ders programim biraz yogundu simdi hafiflettiler. Mahallemiz bos oldugu icin biraz kotu markete falan uzak ama evimiz cok guzel.
En onemlisi de test ve ultrasonlara gore oglumuz saglikli. Dogana kadar belli olmaz ama simdilik bir engeli kusuru yok gozukuyor. O yuzden Allaha cok sukrediyorum. Hareketlerini hissetmek paha bicilemez.
Her sey cok guzel olacak uzulmeyin. Cok zor biliyorum ama bol bol sabir sukur ve dua. Bunlar da bizim imtihanimiz. Her insanin hayatinda bazi kotu donemler oluyor ve geciyor. Sizin yasadginiz zorluklar da gececek insallah. Yavrunuzu kucaginiza saglikla almaniz dilegiyle.
gercekten cok benzermis...
Bunlari benmle paylastgn icn tesekkur ederm sevgili meslektasim.
Ne guzel 26.haftana erismissin.
Ben de gunleri sayiyorum.
Rabbim bi kolaylik versn diye dua ediyorum.
Baska ne yapablrm ki

Ben dogal karsilamadim acikcasi. Esinin durumunu gore gore bi şekilde davranmamali. Kendini dizginlesin bi zahmet. Bencillik derim ben buna. Burada yazdiklarini aynen ona söyle bence.
zaten gayri ihtiyari kiziyorum. Ben ne yazik i su an hic biseye anlayis gosteremiyorm her sey uzerime geliyor.
İs saglik sorunlari sinav tasidgm bebek....
O sadece isi dusunuyor.
Ustelk su an maddi siknti da yasamiyorz. Borc harc icnde deglz.
Kendini boyle salmamasi destek olmasi lazm. Su an dayanacak bir omuza cok ihtiyacm var.

gercekten cok benzermis...
Bunlari benmle paylastgn icn tesekkur ederm sevgili meslektasim.
Ne guzel 26.haftana erismissin.
Ben de gunleri sayiyorum.
Rabbim bi kolaylik versn diye dua ediyorum.
Baska ne yapablrm ki
Inan ayni seyleri hissettim. Olaylarin benim kontrolum disinda gelismesi, hicbir seye mudahale edememek. Hic halim olmadigi icin bazi seylerle mucadele edemedim. Hayatimda degisen seylerin disinda kaldim. Cunku dahil olacak gucum yoktu. Demek boyle olmasi gerekiyordu diye dusundum. Zincirle baglanmis gibi uzaktan seyrettim. Evimin tasinmasinda bile rol alamadim.

Sizi çok iyi anlıyorum
Ben hamileliği çok güzel bir şey sanıyordum hamile kalana kadar:)

4 buçuk aya kadar kafamı kaldıramadım yataktan çıkamadım bir şey yiyip içemedim mide bulantısından.. ve çok yorgunluk yapıyordu kafam kalkmıyordu

Normal bir durum vücudun dengesi değişiyor içinde bir canlı büyüyor ilk zamanlar ağır gelmesi normal :)

Daha çok Yen'i hamilesiniz 11 haftalık 4 Aydan sonra kendinizi daha iyi hissedersiniz bu durum geçiçi
Benim kızım 10 buçuk aylık şimdi iyi ki doğurmuşum iyi ki yaşamışım bu zorlukları diyorum içime sokasım geliyor sevgiden :KK70:

Eşinizin işsiz kalması kötü olmuş en kısa zamanda bir işe girip yükünüzü hafifletmesi gerekiyor
Malum zor bir hamilelik geçiriyorsunuz onun çocuğunu taşıyorsunuz sonuçta anlayışlı olması gerek
Hamileyken kadınların hormonal dengesi değiştiği için sinirli olurlar burda erkeklere iş düşüyor hanımlarına yardımcı olmaları anlayışlı olmaları gerekiyor
Annenin stresli bir hamilelik geçirmemesi için ellerinden geleni yapmaları gerek çünkü annenin yaşadıklarını bebekte yaşıyor
Anne stresli bir hamilelik geçirirse Bebek panik atak gibi bir şey doğuyor örnek benim erkek kardeşim
Annem hamileliğini stresli geçirdi kardeşim doğunca hep huysuzdu
Siz bu yazımı eşinize okutun lütfen size anlayışlı olsun yardımcı olsun herşey sizin ve bebeğiniz için :KK37:
Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin :)

Yaşadığın süreç zaten zor ve buna ilaveten hormonal dengende üzülmeye çok müsaitken üstüste gelmiş bazı şeyler. Dua et canım. Bol bol Ayetel Kürsü oku ve Allahın isimlerini zikret. Yaşadığım iş yerinde sürekli mobbinge maruz kalmış, artık hiç yüzüm gülmez olmuş, hiç birşeyi kaldirmayacak hale gelmiştim. Ve bu dualarin gücü olduğuna inanıyorum ki herşey bir anda bambaşka boyuta geçti. Hiç gidemeyecegimizi sandığımız bir şehre tayin istedik ve oldu. Tüm hayatım arkadaş çevrem değişti. Gönülden dua et tatlım. Rabbim seninde yüzünü güldürsün inşallah.

Inan ayni seyleri hissettim. Olaylarin benim kontrolum disinda gelismesi, hicbir seye mudahale edememek. Hic halim olmadigi icin bazi seylerle mucadele edemedim. Hayatimda degisen seylerin disinda kaldim. Cunku dahil olacak gucum yoktu. Demek boyle olmasi gerekiyordu diye dusundum. Zincirle baglanmis gibi uzaktan seyrettim. Evimin tasinmasinda bile rol alamadim.
hakikaten o kadar ayni ki :)
birtek tasinma olmadi smdi kesin de konusamiyorum. Oyle bisey de olursa sasirmam yani.
Tipki hissettgn gbi sanki birinin hayatini izliyor gibiyim. Mudahele edememek duzeltememek cok kotu hissettiriyor

Yaşadığın süreç zaten zor ve buna ilaveten hormonal dengende üzülmeye çok müsaitken üstüste gelmiş bazı şeyler. Dua et canım. Bol bol Ayetel Kürsü oku ve Allahın isimlerini zikret. Yaşadığım iş yerinde sürekli mobbinge maruz kalmış, artık hiç yüzüm gülmez olmuş, hiç birşeyi kaldirmayacak hale gelmiştim. Ve bu dualarin gücü olduğuna inanıyorum ki herşey bir anda bambaşka boyuta geçti. Hiç gidemeyecegimizi sandığımız bir şehre tayin istedik ve oldu. Tüm hayatım arkadaş çevrem değişti. Gönülden dua et tatlım. Rabbim seninde yüzünü güldürsün inşallah.
iyi niyet ve dualarin icin allah razi olsn canim. Senin de gonlune gore versin insallah. Her aklima geldgnde okuyorum.
Rabbim evlatla sinamasin, en zoru o biliyorum.
Cekemeyecegmz dert vermezmis ama beser sasar, bazen yuk agir hissettiriyor iste :(

Sizi çok iyi anlıyorum
Ben hamileliği çok güzel bir şey sanıyordum hamile kalana kadar:)

4 buçuk aya kadar kafamı kaldıramadım yataktan çıkamadım bir şey yiyip içemedim mide bulantısından.. ve çok yorgunluk yapıyordu kafam kalkmıyordu

Normal bir durum vücudun dengesi değişiyor içinde bir canlı büyüyor ilk zamanlar ağır gelmesi normal :)

Daha çok Yen'i hamilesiniz 11 haftalık 4 Aydan sonra kendinizi daha iyi hissedersiniz bu durum geçiçi
Benim kızım 10 buçuk aylık şimdi iyi ki doğurmuşum iyi ki yaşamışım bu zorlukları diyorum içime sokasım geliyor sevgiden :KK70:

Eşinizin işsiz kalması kötü olmuş en kısa zamanda bir işe girip yükünüzü hafifletmesi gerekiyor
Malum zor bir hamilelik geçiriyorsunuz onun çocuğunu taşıyorsunuz sonuçta anlayışlı olması gerek
Hamileyken kadınların hormonal dengesi değiştiği için sinirli olurlar burda erkeklere iş düşüyor hanımlarına yardımcı olmaları anlayışlı olmaları gerekiyor
Annenin stresli bir hamilelik geçirmemesi için ellerinden geleni yapmaları gerek çünkü annenin yaşadıklarını bebekte yaşıyor
Anne stresli bir hamilelik geçirirse Bebek panik atak gibi bir şey doğuyor örnek benim erkek kardeşim
Annem hamileliğini stresli geçirdi kardeşim doğunca hep huysuzdu
Siz bu yazımı eşinize okutun lütfen size anlayışlı olsun yardımcı olsun herşey sizin ve bebeğiniz için :KK37:
Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin :)
4 ay mi :( ya keske hemen gecse :( hamileligmn yarisina gelmis olacagm o zamana kadar. Cok uzuluyorm. Her yerde sosyal medyada gezen tozan neseli hamilelileri gorunce.
Benim hic bisey yapmaya enerjim, istegm, halim yok :(

Bu aralar en zor günlerin ama inşallah gelip geçici.ozellikle 4. Ayında falan baya rahatlayacaksin.insallah bebeğini sağlıkla kucağına alırsın bugünlerde unutulur

Back
X