Kanun tam tersini soyluyorNe yapacağınızı bilmiyorum ama madem kanun böyle diyor yapacak bir şey yok. Tazminat falan alınmıyor mu o konuda da bilgim yok ama size can suyu olur belki
Sozlesme imzaladiniz mi bi madde varsa dogru. Ama bende hamileyim 7 senedir calisiyorum ayni sirkettr yerime alinabilcek birini bulamadılar virüs de girince 3.5 aydir raporluyum doguma kadarda rapor alcam. Sonra laf arasinda soledilerki hamilesin normalde çıkaracaktık ama çıkarsan tazminatinin 3kati odememiz gerekti bide ceza yicektik dediler zaten birini de bulamiyoruz dediler. Gercekten de ole.Ozel yasaminiza is yeriniz karışamaz . Benim sozlesmemde 3 sene evlilik yok yaziyordu. Evlenmedim sozlesme yenilemek istendi kabul etmedim allahtan etmemisim yoksa cocuk maddesi eklenecekti.Merhabalar
2 yildir bir firmada sekreterlik yapiyorum. 3 senelik evliyim ve cocuk dusunuyoruz isyerinde gecen konusurken bu durumu arkadaslarla bana hamile kalirsan isten kesin cikartirlar dediler haklilar cunku bunu yapabilelecek bir firma en ufak durumda is cikisi yapiyorlar bende ev kredimi oduyorum zaten 3 senedir cocuk olayini erteledim simdi isten cikrilsam zor duruma duserim is bulamam kanunen haklarima baktim cikirtilabilecegimi gordum bu durumu yasayanlar var mi?? Ne yapacagimi sasirdim
Ben de konu sahibi kanunlar böyle diyor diye söyledim. Özellikle açıp bakmadım zaten bilgimin olmadığını yazmışım. Kanun neye müsaade eder bilemiyorum olayın bana anlatıldığı kadarını yorumluyorumKanun tam tersini soyluyor
Sizce hamile kadini bi isveren hamile diye isten atabilir mi ve buna kanun musade eder mi?
Konu sahibi kanunlar sizin yaninizda , kimse hamilesiniz diye sizi isten cikaramaz , cikartirlarsa mahkemeye gidersiniz ve kazanirsiniz
Konu sahibinin oyle yazdigini simdi gordum , kusura bakmayin size yukselmis gibi oldumBen de konu sahibi kanunlar böyle diyor diye söyledim. Özellikle açıp bakmadım zaten bilgimin olmadığını yazmışım. Kanun neye müsaade eder bilemiyorum olayın bana anlatıldığı kadarını yorumluyorum
Bizim firma icin onemli degil isterse 10 senelik olsunOnlar hep varsayım kıdemli işçiyi çıkarmaya çok kolay cesaret edemiyorlar merak etme
Haklarimi odeyip cikartirlar bunu biliyorum ama bunu ben hamileyim dedigim anda yapar ve ben dogurana kadar issiz kalirim korktugum durum o zaten. Acaba oyle bir durumda mahkemeye verdigimde kidem ihbar haric baska birsey talep edebiliyormuyum onu anlamadimHaklarınızı ödeyip sizi işten çıkartabilirler tabi ama hamile diye işçi çıkarmak kanunda yok başka birşeyi sebep gösterip çıkartacaklardır o zaman sizinde kötü niyet tazminatı açmaya hakkınız oluyor.
Paşa paşa tazminat öder o zamanBizim firma icin onemli degil isterse 10 senelik olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?