Hamile kalma isyerinden cikarilma

giresun25

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2013
714
128
123
Merhabalar
2 yildir bir firmada sekreterlik yapiyorum. 3 senelik evliyim ve cocuk dusunuyoruz isyerinde gecen konusurken bu durumu arkadaslarla bana hamile kalirsan isten kesin cikartirlar dediler haklilar cunku bunu yapabilelecek bir firma en ufak durumda is cikisi yapiyorlar bende ev kredimi oduyorum zaten 3 senedir cocuk olayini erteledim simdi isten cikrilsam zor duruma duserim is bulamam kanunen haklarima baktim cikirtilabilecegimi gordum bu durumu yasayanlar var mi?? Ne yapacagimi sasirdim

Ne yapacağınızı bilmiyorum ama madem kanun böyle diyor yapacak bir şey yok. Tazminat falan alınmıyor mu o konuda da bilgim yok ama size can suyu olur belki

Kidem ve ihbar tazminatini vermek zorundalar o da yine kredinize ek destek olabilir
Sonucta issiz kalmamak icin anne olmayacak mısınız? Zaten hamile kaldiniz dogurdunuz derken bir sene daha var, kıdeminiz artar bu süreçte kredi odemeye de devam edersiniz. Seneye kadar borcunuz da azalır bir sekilde kolaylarsiniz hayırlısıyla.

Haklarınızı ödeyip sizi işten çıkartabilirler tabi ama hamile diye işçi çıkarmak kanunda yok başka birşeyi sebep gösterip çıkartacaklardır o zaman sizinde kötü niyet tazminatı açmaya hakkınız oluyor.

Ne yapacağınızı bilmiyorum ama madem kanun böyle diyor yapacak bir şey yok. Tazminat falan alınmıyor mu o konuda da bilgim yok ama size can suyu olur belki
Kanun tam tersini soyluyor
Sizce hamile kadini bi isveren hamile diye isten atabilir mi ve buna kanun musade eder mi?

Konu sahibi kanunlar sizin yaninizda , kimse hamilesiniz diye sizi isten cikaramaz , cikartirlarsa mahkemeye gidersiniz ve kazanirsiniz

Bugün itibariyle firmaların 3 ay daha işçileri işten çıkarma gibi yetkileri rafa kaldırıldı, içiniz rahat olsun.

Reactions: 000
Sozlesme imzaladiniz mi bi madde varsa dogru. Ama bende hamileyim 7 senedir calisiyorum ayni sirkettr yerime alinabilcek birini bulamadılar virüs de girince 3.5 aydir raporluyum doguma kadarda rapor alcam. Sonra laf arasinda soledilerki hamilesin normalde çıkaracaktık ama çıkarsan tazminatinin 3kati odememiz gerekti bide ceza yicektik dediler zaten birini de bulamiyoruz dediler. Gercekten de ole.Ozel yasaminiza is yeriniz karışamaz . Benim sozlesmemde 3 sene evlilik yok yaziyordu. Evlenmedim sozlesme yenilemek istendi kabul etmedim allahtan etmemisim yoksa cocuk maddesi eklenecekti.

Hamileyken işten çıkaramazlar siz istifa vermediğiniz sürece. (Yada buna zorlamadıkları sürece)
Başka bir kılıf bulurlarsa da yine dava ve tazminat hakkınız olur diye biliyorum.
Zaten şu süreçte pekte mümkün değil işten çıkarmaları.

Ben de konu sahibi kanunlar böyle diyor diye söyledim. Özellikle açıp bakmadım zaten bilgimin olmadığını yazmışım. Kanun neye müsaade eder bilemiyorum olayın bana anlatıldığı kadarını yorumluyorum

Konu sahibinin oyle yazdigini simdi gordum , kusura bakmayin size yukselmis gibi oldum
Kanun kesinlikle hamile personel isten çıkarılamaz der , konu sahibinin de bilgisi yok anlasilan

Ben kanunen hamileyken sizi işten cikaramazlar diye biliyorum. Öyle olsaydı bütün hamile kadınları cikarirlardi gözünün yaşına bakmazlardi çünkü. Başka sebepten çıkarabilir ya da mobbing uygulayabilirler onun için de dava acarsiniz. Mevcut hükümet 3 çocuk politikası uyguladığı için bu tarz davalarda genelde hamile bireyden yana karar alınıyor

Burada işten çıkarılmanın bu dönemde yasak olduğu yazılmış ama birkaç gün önce Antalya’da hastalığı için rapor aldığı için işten atılan güvenlik görevlisi kalp krizinden öldü diye haberler vardı. Acaba kanun hangi kaidelere göre uygulanıyor ?

Merhaba
Ben ikcıyım.
Hamilelik sebebi iş sözleşmesinin feshi için geçerli bir hüküm oluşturmaz.
Bir çok firma bunun altını gizleyerek(performans düşüklüğü, mobbing vs) çıkış veriyor.
Dava açma hakkınız bulunuyor böyle bir durumda ki şuan 17 ekime kadar çıkış yasak.
Tabi bazı firmalar bu yasağı sallamayıp ceza ödemeyi göze alıp çıkış yapabiliyorlar.

Haklarimi odeyip cikartirlar bunu biliyorum ama bunu ben hamileyim dedigim anda yapar ve ben dogurana kadar issiz kalirim korktugum durum o zaten. Acaba oyle bir durumda mahkemeye verdigimde kidem ihbar haric baska birsey talep edebiliyormuyum onu anlamadim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…