Hamile Kalma Takıntısı

Epica Rockk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2013
213
156
53
Arkadaşlar daha önce de konu açmıştım ama kafama takılıyor . Ben bundan birkaç gün önce prezarvatifle korunarak ilişki yaşadım ama sanki bollaştı gibi geldi prezarvatif ama kesinlikle çıkmadı yerinden . Bende kenarlardan sperm taşmıştır falan diye 24 saat için ella ertesi gün hapı kullandım . Korumuş mudur diye merak ediyorum . Birde ilişkiden sonra hemen duş aldım . Sonra aldım ilacı . Sonra 2 gün bilerek duş almadım . Üzerime sıçradıysa suyla aşağı doğru spermler ilerler diye kafaya taktım . İlk duş aldığımda üzerimde sperm varsa ölmüştü di mi ? Bugün duş aldım yine ama acaba ölmediyse suyla ilerleyip rahime ulaşır diye korkıyorum . Tüm bunlar saçmalık biliyorum ama okb hastasıyım psikolojik sorunlarım var bu yüzden bu kadar irdeliyorum takıyorum . Spermler su ve sabunla ölür mü ? Şimdiden teşekkürler

Spermlerin yumurtaya gidebilmesi epey bir yol ve hız gerektiriyor. Yani yoğun ve hızlı bir biçimde içeriye enjekte edilircesine fışkırtılmış olmaları lazım. Kenara sızma ihtimali olan spermlerin tek başlarına geze geze yumurtaya gitmeleri zor. Ertesi gün hapından sonra imkansıza yakın. Her şeye rağmen gene de hiç bir şey imkansız değil. Ne hikayeler, ne mucizeler, ne efsaneler duymuş nesiliz. En sağlıklısı regli beklemek, ilaç kullandığınız için de 1 haftaya kadar gecikme yapabilir, onu da hesaba katarsanız regl + 1 hafta sonrasında idrar, garantilemek için de arkasından kan testi en gerçek sonucu söyleyecektir.

Yargılamadan açıklayıcı bir şekilde yorum yaptığınız için çok teşekkürederim . İçimi çok rahatlattınız . Umarım bir aksilik olmaz . Yumurtlama döneminde olduğum için tedirginin . Çok teşekkürler tekrar beklemekten başka yol yok sanırım

Üstteki yoruma kesinlikle kayılıyorum. Spermlerin yumurtaya ulaşması için hızlı bir şekilde gitmesi lazım. Öyle bulaşmayala falan hamile kskınmaz:)) öyle olsaydı bunca insan çocuk için bu kadar beklemez:)) üstelik sen ertesi gün hapı slmışsın. Onlar içerdeki dpermin yumurtayı döllemesini engeller. Ki sende spermin yumurtaya gitme ihtimali bile çok çok düşük. Stres yapma sen, stres yaptıkça adetin geçikir. Son olarak da şu var;kimsemin kimseyi yargılama hakkı yok. Kimin ne durumda olduğunu kimse bilemez dimi ama...

Teşekkürederim çok çok sağolun

spermler günlerce yaşayıp dölleme kabiliyetine sahip olsaydı ben 15 aydır hamile kalabilmekle uğraşmazdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…