• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamile kalmadan bebek odası yapmak

Ciya11

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2017
16
0
16
1 yıllık evliyim yaz a doğru çocuk yapmayi düşünüyoruz eşimle. Evimde boş bir oda var ve bu odayı şimdiden bebek odası yapmaya başlamak istiyorum. Etrafımdaki bir kaç kişi cocuk olmadan bebek odası yapılmaz diyor. Hamile kalmadan bebek odası yapan varmı bana bu konudaki fikirlerinizi söylermisin.

Bencede yapilmaz cok sacma deilmi dogmamis bebege don bicmek gibi bisey.Allah aratmasinda yani ne bilim hemen olmayabilir belki üzülürsünuz

Ben yapmadım keza ilk gebeliğimde düşükle sınuçlandı oda falan hazırlamadıpım halde çok üzüldüm. Size de tavsiye etmiyorum. Bence hazırlıklar son aylarda yapılmalı. Allah korusun her şey olabilir.

Hangi renk yapıcaksınız peki? Yarısını mavi yarısını pembe?

Bencede yapilmaz cok sacma deilmi dogmamis bebege don bicmek gibi bisey.Allah aratmasinda yani ne bilim hemen olmayabilir belki üzülürsünuz
Benim evimdeki bütün mobilyalar halılar perdeler takım halinda hani halisinı perdesini oda cok büyük olduğu için koltuk takımını bu tarz seyleri alıp koymak istiyorum pemve ve mavi tonlar kullanmak istemiyorum beşik falan almiycam ama buna rağmen o niyetle yapiyosun olmaz diyolar

Herşey beyaz çok çiğ olmaz mı sizcede? Genede siz bilirsiniz ama Allah korusun 6-7 sene çocuğunuz olmazsa eğer yaptığınız odayı beğenmeyebilirsiniz. Herşey nasip kısmet.
Tam beyaz degil tabiki ama pemve ve mavi kullanmiycam halısı perdesi diger odalardaki gibi aynı olucak mobilyaları beyaz olucak öyle bebek odası takımı almiycam

renk falan problem değil de hesaplar tutmadıkça üzülürsünüz, üzüldükçe hesaplar daha da tutmaz. Herşey bizim elimizde değil. Acele etmeyin. boş beklesin ne olacak, sağlıklı bebeğiniz olsun inşallah, odasını da kurarsınız.

Biz de yaza doğru bebek düşünüyoruz nasipse.
Ve benim hazırlık planım yılbaşından yaza kadar düzenli sağlıklı beslenmek. Belki biraz kilo vermek. Nisan gibi folik asit alımına başlamak doktor tavsiyesiyle.
Oda hazırlamak çok mantıklı gelmiyor, dünyanın binbir türlü hali var.

Her dusundugumuz anında olsaydı kırmızı kar yapabılırdı. Ilk hamıle kaldıgım zaman salak gıbı o hevesle ben almadıgım bebek esyası kalmadı. Sonuc? 3.ayda düşük yaptım. Sımdı o esyalara bakamıyorum bıle. Bence yapmayın derim. Tutun kı kotu bısey oldu tutun ki odayı begenmedınız ne yapacaksınız atacakmısınız. Hem gereksız masraf hemde uzuntu oluyor ınsana. Yıne de sız bılırsınız tabı

Hayat sen başka planlar yaparken başına gelenlerdir. Diye bir söz var.. hayırlısıyla önce bir hamile kal sonra istediğiniz gibi yaparsınız.. ne olacağı belli olmaz belki zevkin değişecek..

Back
X