hamıle kalmadan once yapılanlar ??

elfos

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2016
521
679
103
kızlar merhaba ; ocak ayında bos gebelık tanısıyla kurtaja alındım . rabbım kımseye yasatmasın zor. bız esımle evlenrken kımse bıze kan uyusmazlıgı var demedı. bizde bılmıyordk ve bunların bır ıgnesı de varmıs tabı kurtaj snrası vuruldum.. hamıle kalmadan once ne folık asıt kullandm ne baska bısey bebegım gelısmedı sanırım ve genelde bos gebelık tarzı seyler kan uyusmazlıgı olan cıftlerde daha yaygınmıs. bu bana tecrube oldu. acıkcası bu konuları cok fazla bılmıyordum da .. folık asıdı hamıle kalınca ogrendım .. bebegın gelısımı ıcınmıs keske dıyorum hep sucluyorum kendımı arastırıp oyle hamıle kalsaydım .. Şimdi tekrar cocuk dusunuyoruz. doktorum 3. adetten snra basla dedi yalnız ben 3 ay daha beklmek ıstyrm. cunku 6 ayda rahım tam toparlarmıs kendını. bı kere daha yıkıma ugramak ıstemyrm . doktor bana folıdoce diye bı hap yazdı folık asıtmıs yaklasık 3 ay snra bebek calısmalarına baslıyacagım ıcın sımdıden kullansam sızce nasıl olr ?? ayrıca hamıle kalmadan once neler yaptınız bana acıklarmısınız ??

nasıl yani kan uyuşmazlıgını saglık raporu alırken söyluyorlar hatta bana kagıt imzalattılar okudum anladım diye. hani gebelik öncesi sonrası nelere neden olur aile hekiminden bilgi aldım diye bir kagıt.

ama benim bildiğim ilk cocuktan sonra iğne vurulması lazım yoksa 2. ci problemli olur? saana nedediler paylasır mısın bizdede var kan uyusmazlıgı ben negatifim eşim pozitif

Geçmis olsun cnm bendede var kanimda uyuşmazlik fakat benim bildiğimde ilk cocuktan sonra ikinci cocukta sorun cikmasin diye iyne yapiliyor rabbim yardimcin olsun çok zor bende 3 gebelik kaybi yasadim tahlilerimde kanimda pihtilasma oldugu anlasildi

hayr kesınlkle hıc bısey ımzalamadım ve tek kelıme etmedıler . allahlarından bulsunlar. en azndan bılsem bıseyler yapar onlem alırdım. sabah 9 dan aksam 7 e kadar kalmazdım hastahane koselerınde. kurtajı oldum hemen ıgne vurdular bana kan uyusmazlıgı ıcın. cunku dogum yapmıs gibi oldum bana sunı sancı vererek bebegın dusmesnı mı ne sagladılar. snra vakumlayarak 20 dk da amelııyatla hallettıler . anlıcagnz ben 9dan 4 e kadar sancı cektım sonrasında da kurtaj ve ıgne bu kaadar...

rabbım yardımcın olsun . ben suan herseye korkar oldum . kararsızım her konuda bı yanım yap dıyor dıgerı bekle . kan pıhtılasması ıcın bı ılac verdımı pekı. dogum gibi oldugu ıcın benım o yuzdemn vurdular ıgneyi.

Cnm valla emin ol bizde bu konuda cok yiprandik iyi bir doktor arastiriyorum bursada tahlilerimi unuverstede yaptirdik simdi iyi bir kadin dogumcu bulmam lazim sulandirici kullanmam gerekiyormus

Cnm valla emin ol bizde bu konuda cok yiprandik iyi bir doktor arastiriyorum bursada tahlilerimi unuverstede yaptirdik simdi iyi bir kadin dogumcu bulmam lazim sulandirici kullanmam gerekiyormus
Zaten cnm uyusmazlik iynesini banada kurdaslarimdan sonra yaptilar o iyneyi yapmalarindaki amac bir diger dogacak bebegin sağligi icin

ınsan yıpranıyor yıpranmaz olr mu bı umutla beklıyorsun bı anda yok oluyor rabbım bı an once versın ınsallah canım umudunu yıtırme en ıyı doktorları bul gerekırse gorun.. kan sulandırıcıyı duymustum benım ıs arakdasm da kullanıyor onun 2. dusurusu .

6 ay kullandm .Son 3aydır folic asıt kullanmıyorum ,bıraktım artık. Onun dışında hiç bir şey yapmıyorum .

İnsallah cnm rabbim isteyen herkezin kucağini doldursun sanada cok gecmis olsun
peki ne zaman ne kadar sure folık asıd kullandın canım
Valla cnm bana hep gebe kaldimda verdi doktorlar zaten3 ayida hic gecmedi bebegin gelisimi olmadi kurdas
peki ne zaman ne kadar sure folık asıd kullandın canım

Bu arada bana doktorun verdiği ,FOLİC Trio'ydu. Benim pek bilgim yokta kızlar. Bunlar dozajları var mı. Aradan 9 ay geçti. Şimdi eczaneye gitsme aynısından alsam olur mu doktora gitmedne. Yani folic asit dedğimiz bir tane oluyo demi. Yoksa başka ceşitleri var mı

Ćok geçmiş olsun canım benimde ilk bebeğim de düşük oldu allahım sabır versin daha sonra 3 yıl ara verdim 3 yıl sonra oğlum oldu şimdi tekrar bebek planlıyoruz ve folik asit kullanmaya başladım kullanabilirsin şimdiden

Gecmis olsun canim, benimki planli bir hamilelik olmadi ama bebegimi ogrendikten sonra her şeyi ona gore duzenledim. Folik asitini kullanmaya devam et. Eğer kronik bir hastaligin varsa (seker, tansiyon, guatr gibi) kontrol altına almaya çalış. Kan, idrar tahlili yaptırarak herhangi bir sorunun olup olmadığını öğren ve diyelim ki kansızlık var bunun için ya ilaç kullan ya da beslenme seklini ona gore duzenle. Asiri derecede kahve ve cay tuketiyorsan, bunları azaltmaya çalış. Sigara, alkol vs... kullaniyorsan bunlardan da uzak dur ya da miktarını azalt. Eger kilonda biraz fazlaysa kilonu da kontrol altina alirsan rahat bir gebelik gecirebilirsin. Rabbim insallah gonlune gore verir ve ayni aciyi bir kez daha yasatmaz.

İnsallah cnm rabbim isteyen herkezin kucağini doldursun sanada cok gecmis olsun

Valla cnm bana hep gebe kaldimda verdi doktorlar zaten3 ayida hic gecmedi bebegin gelisimi olmadi kurdas
canım benım rabbım en kısa zamnda hamıle kalıp bebegını kucafgına almayı nasıp etsın isteyen herkese.

bence doktorunu ara hastahaneden al numarasını yada baglattır sor. ona gore kullan derım.

cok tesekurler :)

cok tesekkurler :) 1. 68 boyunda 60 kıloyum kılo sorunum yok sıgaram alkolum hıc bıseyım yok o zaman folık asıdı ay onceden yanı sımdıden kullansam sorn olmaz dıyıl mı yanı hamıle kalmadan once yaptırmam gerejken bı test varmı benım ??

Kullanabilirsin canım folik asit

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…