Arkadaşlar konu başlığından da anlaşılacağı gibi öğrenmek istediğim hamile kalmak isteyen bayanlar doktor kontrolünden geçmek zorundamıdır ? Yaptırması gereken testler tahliller var mıdır ?
Arkadaşlar konu başlığından da anlaşılacağı gibi öğrenmek istediğim hamile kalmak isteyen bayanlar doktor kontrolünden geçmek zorundamıdır ? Yaptırması gereken testler tahliller var mıdır ?
korunurken kontollere gidiyordum smear testi yaptılar sadce.ben özele gidiyorm doktorum hiçbirşey demedi sadece 1 sene içerisinde olmyorsa gel dedi gecenlerdede saglık ocagına gittim kansızlık ve guatır testi yaptırlar hamilelik varsa dedi bakmamız lazım demişti vede hamile kalmadan önce 3 ay boyunca folik asit kullanılmasını önerdiler ben gec kaldıgım için başlamak istemedim açıkcası canım benim bildiklerim sadce bu.
korunurken kontollere gidiyordum smear testi yaptılar sadce.ben özele gidiyorm doktorum hiçbirşey demedi sadece 1 sene içerisinde olmyorsa gel dedi gecenlerdede saglık ocagına gittim kansızlık ve guatır testi yaptırlar hamilelik varsa dedi bakmamız lazım demişti vede hamile kalmadan önce 3 ay boyunca folik asit kullanılmasını önerdiler ben gec kaldıgım için başlamak istemedim açıkcası canım benim bildiklerim sadce bu.
öncelikle çok teşekkür ederim konuma cevap yazdığın için. bilinçli anne olmak istiyorum yapılması gereken varsa şimdiden başlayım diyorum ama doktor filn bana hiç bişey demeyince sizlere sormak istedi. Bunda 2 ay önce gittim doktora hiç bişey demedi herşey normalmiş temizmiş :)
ama şunu da söylemem gerekirse etrafımda biri ablam, kuzenim ve arkadaşım olmak üzere 3 tane hamile kadın vardı ama hiç biri öncesinde böyle bişeye bakmadılar hepsini hamile kaldıktan sonra yaptılar sanırım. ben zaten folik asit içeren besinler tüketiyorum iyi besleniyorum sigarayıda bıraktım yinede doktora gidip folik asit ilacı fln almam gerekir mi ? :)
ben de hamilelik planlıyorum ve öncesinde gereken testleri yaptırmak istedim.
bu hafta içinde Medipol Mega hastanesine gittim.
Smear testimi yaptırdım 45 tl idi.
doktora hamilelik planladığı söyledim ve bazı testler verdi .
-açlık kan şekeri
- rubella (kızamıkçık)
-TSH
-tam kan sayımı
-anti hbs (hepatit b için test)
testlerin toplamı 89 tl tuttu.
Bunlar temelde bakılması önemli olanlar. karaciğer böbrek fonk. testleri kanama profili vs. gibi daha ayrıntılı alanlarda var ama doktor bu kadar ayrıntıya gerek yok dedi.
ayrıca folik asit verdi. 3 ay kullanıcam bu dönemde hamile kalınmazsa bir müddet ara verirsin sonra tekrar başlarsın dedi.
Bence hamilelik öncesi genel bir jinekolojik muayene ve yukarıdaki testlerin yapılmasında fayda var.