- Konu Sahibi justtmarried
klmn
Son düzenleme:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Arkadaşlar merhaba.
Ben yaklaşık 11 aylık evliyim. 2-3 yıldan önce çocuk sahibi olmayı düşünmüyorum derdim ama şimdilerde çok özeniyorum. Öncelikle çocuk isteme sebeplerimden bahsedicem. 23 yaşındayım, genç hamilelere bakınca bıcır bıcır çok özeniyorum. Hamileliğe özeniyorum birincisi. Sonra o tatlı telaşlara özeniyorum, herkesin senin üzerine titremesi, evin bebek için hazırlanması ve bebek için yapılacak hazırlıklar. Şimdilik beni bunlar cezbediyor yani nekadar sağlıklı bilmiyorum.
Başka bir detayda, ki bu önemli bi detay benim için; şuanki işimden hiç memnun değilim ancak değiştirmeye bir türlü cesaret edemiyorum. Allah izin verirse doğumumdan sonra 1 yıl çocuğuma bakmak istiyorum yani ücretli ücretsiz izinlerimi kullanıcam, sonrada başka bir işe geçerim diyorum. Şuan buradan ayrılmıyorum çünkü hamileliğimi çok rahat geçirebileceğim bir yer öncelikle ve buradan başka bir kuruma geçip kısa süre çalışıp oradan tekrar doğum iznine çıkmak istemiyorum.
Annem bana yürüme mesafesinde oturuyor ve çocuğuma o bakacak ben işe başladığımda.Bu açıdand rahatım bi aksilik çıkmazsa.
Peki neden kararsızım ?
Diğer konularımdan hatırlayan arkadaşlar bilirler biraz maddi sıkıntı çektik son olarakta kv'nin üst katına taşındık. Şuan toparlanma aşamasındayız. Yüklü borcumuz yok çok şükür ama kıt kanaat geçindik, yetiştiremediğimiz zamanlar oldu özençlerimizi tam anlamıyla karşılayamadık. Ben biraz stres yaşadım bu dönemde.
Ben çok garantici bir yapıya sahibim malesef ve çok sorgulayıcı. Çocuğum olduğunda onun için özendiğim şeyleri alamazsam çok sıkıntı yaparım kendi kendimi mutsuz ederim. Anne-baba olarak tabiki biçok şeyden feragat edicez ama benim korkum maddi sıkıntı çekip eve tıkılı kalmak ay sonunu getirememek falan.
Şuan 6-7 ay sonra bitmesini umud ettiğim bitakım taksitlerimiz var. Ayda 600 lira civarı falan, oda borçmu demeyin lütfen gelirimize göre bizi kısıtlayan bi meblağ bu. Bir yanım diyor ki bu taksitleri bitirin yada olmadı en aza indirgeyip hamile kalmak. Diğer yanımda diyor ki hayır daha zamanı değil. Neden değil onuda bilmiyorum. Aklımdan geçirdiğim, doğum paramı hazırlamak, biraz nakit para birikimi yapmak o çalışmayacağım dönem için ki para biriktirmek hiç kolay bişey değil. Gelen illa harcanıyo bununda bilincindeyim. Ufak tefek para götüren kendim ve bebek için hazırlıkları yapıp ondan sonra hamile kalmak. Hamilelğim süresince çalışırsam inşallah, o sıradada yine özendiklerimi alırım. Ama annem ve k.v gülüyorlar bana :) Altı üstü 2 pijama değilmi diyorlar (benim ihtiyacım olan), çocuğun ihtiyaçlarının çoğunuda biz alıcaz zaten diyolar. Ama ben yinede çok kararsızım. Bide eşim arabada almak istiyor, o araba borcuna girerse ben hayatta cesaret edip çocuk yapamam. Birde ev almak istiyoruz ama yeterli birikimimiz yok kredi çekmek içinde, kredi ödemek içinde. Para biriktirmeyi beklersek daha çook çocuktan mahrum kalırız. Çocuk olunca para biriktirememe korkusuda var tabi. Ömür boyu evsiz mi kalıcaz
Şimdi size gelelim arkadaşlar, ne diyorsunuz? Böyle plan programla olur mu bu işler? Sizce nasıl bir zamanlama yapmalıyım? Bir çoğunuzun taksitlerinizi sıfırlayın ondan sonra deneyin dediğinizi duyar gibiyim. Peki sizce hamile kalmadan önce ön hazırlık yapmak doğrumudur. Ben çok takıyorum bu konuyuda herşeyi olduğu gibi. Bana kalsa çocuğun beşiğini kyafetlerini herşeyini hazırlayıp garantiye alıp ondan sonra hamile kalıcam :))
Doğum sigortası olabilir, para birikimi olabilir, yada her ne ise hamile kalmadan önce şu şu hazırlıkları yaparsan senin için daha iyi olur dediğiniz birşey varsa can kulağıyla dinliyorum. Şimdiden teşekkürler :)
Hamile kalmadan sakın bebek için alışveriş yapma, hatta eskileri dinle hamile kalsan bile 6 aydan önce hiçbirşey alma.
Bunlar benim diyeceğim, gerisi ise senin bileceğin şeyler.
2 haftadır korunmayı bıraktık biz de başladık bebek çalışmalarına, kendi adıma maddi manevi ne yapıyorum özetliyim, öncelikle borcumuz yok eşimde ben de memuruz para biriktirdik evlendiğimizden beri, yaşım 27 evliliğimde 1 seneyi devirdi,folik asit kullanıyorum 2.5 aydır, kilomu kontrol altında tutuyorum 53 kiloyu aşmamaya çalışıyorum yediğime içtiğie dikkat ediyorum çay ve kahveyi bıraktım alkol zaten kırk yılda bir içerdim sigara kullanmıyorum, böyle
Bu sorunuzun cevabını ben yedi senelik evliyim hala bulamadım.
Çevremdeki arkadaşlarım hep der, bu böyle plansız programsız oluyormuş, Hamileyken de hertürlü ihtiyaç birşekilde birikiyor karşılanıyormuş. Rızkını Allah veriyor diyorlar.
Fakat ben hala bu güzel annelik duygusunu yaşayıp yaşamamak konusunda kararsızım. umarım siz çözersiniz.
Maddi kuşkularınızın olmaması ne güzel. Allah başka sıkıntıda vermesin inşallah. Bende hamile kalmaya karar verdiğimde önce bir kadın doğumcuya görüneceğim.
bakalım hemen olacak mı çocuğun...
biz 5 aydır deniyoruz olmuyor(
bizde bu kadar ince hesap yapardık ama her çocuk rızkıyla doğar derler...
Hamile bir bayan olarak biraz fikir verseydiniz =/
O dediğinizde haklısınız karnında kıpırdamadan bişey alınmazmış, zaten cinsiyet belli olmadan alışveriş yapılmaz bencede.
Siz nasıl karar verdiniz, benim gibi kuşkularınız varmıydı sizinde. Ben daha çok maddi açıdan tereddüt yaşıyorum.
Siz neden kararsızsınız? Sizi engelleyen nedir?
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.Benim 2.
Kuşkular olur olmaz mı, olmaması mümkün değil ama ben ha gayret annen yaşındayımdır![]()
Benim için önemli olan hamile kalabilmekti, gerisi zaten bir şekilde hallolur diye açıkcası pek düşünmedim.
Bende becerebilirmiyim korkusu yok, iyi bi anne olacağıma eminim. Ama sağlıklı olurmu kısmıyla ilgili endişelerim büyük çünkü rehabilitasyon merkezinde çalışıyorum ve yüzlerce engelli çocuğumuz var burada. Bu durumda kuşkuyla yaklaşmamak mümkün değil. Eşiminde çok iyi bi baba olacağından eminim. Ama ben çok takıntılı bi insanım hatta anksiyete bozukluğundan şüpheleniyorum, bu beni çok korkutuyor. bir yandan düşününce herkesin hayatı 4/4lük mü senden kötü durumda olanlar var yap gitsin diyorum ama sonra istediklerime ulaşamazsam benim psikolojim bozulur kesin :/Bunca sene bana mani olan, hep şunlardı;
-acaba becerebilir miyim?
-acaba soğlıklı olur mu?
-acaba şuan parayı hiçbirşeye yetiştiremiyorum ozaman nasıl yaparım?
-şuan çalışıyorken çocuğa kim bakar, bakıcı parası veremeyebilirim, kayınvaliedem çok uzak. Annem hayatta değil.
-eşim sorumsuz dağınık ve koca bir çocuk gibi bu konuda bana destek olmuyor ve cesaret vermiyor.
-ev işlerini bile beceremezken, çocuk+eş+ev ve tabi çalışma hayatını nasıl başarabilirim....
bu ve bunun gibi birçok soru işareti yüzünden hiç cesaret edemedim.
Elbetteki okadar çok yorum yapıp, cesaretlendirmeye çalışan var ki,... fakat ben hep korkuyorum, başaramayacağım gibi geliyor.
hayırlısı, Allah nasip etsin eğer hayırlı ise diyorum... Ben hiçbirzaman asla olmasın demedim ama hep acabalar vardı. hep korkular.
Yaşım 35 ona rağmen geç kalırım endişesiyle hadi yapayım diyemiyorum...
Bende becerebilirmiyim korkusu yok, iyi bi anne olacağıma eminim. Ama sağlıklı olurmu kısmıyla ilgili endişelerim büyük çünkü rehabilitasyon merkezinde çalışıyorum ve yüzlerce engelli çocuğumuz var burada. Bu durumda kuşkuyla yaklaşmamak mümkün değil. Eşiminde çok iyi bi baba olacağından eminim. Ama ben çok takıntılı bi insanım hatta anksiyete bozukluğundan şüpheleniyorum, bu beni çok korkutuyor. bir yandan düşününce herkesin hayatı 4/4lük mü senden kötü durumda olanlar var yap gitsin diyorum ama sonra istediklerime ulaşamazsam benim psikolojim bozulur kesin :/
Arkadaşlar merhaba.
Ben yaklaşık 11 aylık evliyim. 2-3 yıldan önce çocuk sahibi olmayı düşünmüyorum derdim ama şimdilerde çok özeniyorum. Öncelikle çocuk isteme sebeplerimden bahsedicem. 23 yaşındayım, genç hamilelere bakınca bıcır bıcır çok özeniyorum. Hamileliğe özeniyorum birincisi. Sonra o tatlı telaşlara özeniyorum, herkesin senin üzerine titremesi, evin bebek için hazırlanması ve bebek için yapılacak hazırlıklar. Şimdilik beni bunlar cezbediyor yani nekadar sağlıklı bilmiyorum.
Başka bir detayda, ki bu önemli bi detay benim için; şuanki işimden hiç memnun değilim ancak değiştirmeye bir türlü cesaret edemiyorum. Allah izin verirse doğumumdan sonra 1 yıl çocuğuma bakmak istiyorum yani ücretli ücretsiz izinlerimi kullanıcam, sonrada başka bir işe geçerim diyorum. Şuan buradan ayrılmıyorum çünkü hamileliğimi çok rahat geçirebileceğim bir yer öncelikle ve buradan başka bir kuruma geçip kısa süre çalışıp oradan tekrar doğum iznine çıkmak istemiyorum.
Annem bana yürüme mesafesinde oturuyor ve çocuğuma o bakacak ben işe başladığımda.Bu açıdand rahatım bi aksilik çıkmazsa.
Peki neden kararsızım ?
Diğer konularımdan hatırlayan arkadaşlar bilirler biraz maddi sıkıntı çektik son olarakta kv'nin üst katına taşındık. Şuan toparlanma aşamasındayız. Yüklü borcumuz yok çok şükür ama kıt kanaat geçindik, yetiştiremediğimiz zamanlar oldu özençlerimizi tam anlamıyla karşılayamadık. Ben biraz stres yaşadım bu dönemde.
Ben çok garantici bir yapıya sahibim malesef ve çok sorgulayıcı. Çocuğum olduğunda onun için özendiğim şeyleri alamazsam çok sıkıntı yaparım kendi kendimi mutsuz ederim. Anne-baba olarak tabiki biçok şeyden feragat edicez ama benim korkum maddi sıkıntı çekip eve tıkılı kalmak ay sonunu getirememek falan.
Şuan 6-7 ay sonra bitmesini umud ettiğim bitakım taksitlerimiz var. Ayda 600 lira civarı falan, oda borçmu demeyin lütfen gelirimize göre bizi kısıtlayan bi meblağ bu. Bir yanım diyor ki bu taksitleri bitirin yada olmadı en aza indirgeyip hamile kalmak. Diğer yanımda diyor ki hayır daha zamanı değil. Neden değil onuda bilmiyorum. Aklımdan geçirdiğim, doğum paramı hazırlamak, biraz nakit para birikimi yapmak o çalışmayacağım dönem için ki para biriktirmek hiç kolay bişey değil. Gelen illa harcanıyo bununda bilincindeyim. Ufak tefek para götüren kendim ve bebek için hazırlıkları yapıp ondan sonra hamile kalmak. Hamilelğim süresince çalışırsam inşallah, o sıradada yine özendiklerimi alırım. Ama annem ve k.v gülüyorlar bana :) Altı üstü 2 pijama değilmi diyorlar (benim ihtiyacım olan), çocuğun ihtiyaçlarının çoğunuda biz alıcaz zaten diyolar. Ama ben yinede çok kararsızım. Bide eşim arabada almak istiyor, o araba borcuna girerse ben hayatta cesaret edip çocuk yapamam. Birde ev almak istiyoruz ama yeterli birikimimiz yok kredi çekmek içinde, kredi ödemek içinde. Para biriktirmeyi beklersek daha çook çocuktan mahrum kalırız. Çocuk olunca para biriktirememe korkusuda var tabi. Ömür boyu evsiz mi kalıcaz
Şimdi size gelelim arkadaşlar, ne diyorsunuz? Böyle plan programla olur mu bu işler? Sizce nasıl bir zamanlama yapmalıyım? Bir çoğunuzun taksitlerinizi sıfırlayın ondan sonra deneyin dediğinizi duyar gibiyim. Peki sizce hamile kalmadan önce ön hazırlık yapmak doğrumudur. Ben çok takıyorum bu konuyuda herşeyi olduğu gibi. Bana kalsa çocuğun beşiğini kyafetlerini herşeyini hazırlayıp garantiye alıp ondan sonra hamile kalıcam :))
Doğum sigortası olabilir, para birikimi olabilir, yada her ne ise hamile kalmadan önce şu şu hazırlıkları yaparsan senin için daha iyi olur dediğiniz birşey varsa can kulağıyla dinliyorum. Şimdiden teşekkürler :)