• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamile kalmak isteyenler(kaç kişi kaldık?)

aysen74 uyumuyodum canım iş yapıyodum benim durumumu sormuşun 6 yıllık evliyim koskoca 6 yılda 2 düşük önemli problemimiz yok eşim gayet iyi :nazar: bendede biraz tembellik var hepsi bu ama ben yavrumun dünyaya gelme vaktinin gelmediğine çok inanıyorum biliyomusun onun içinde içim çok rahat canım allaha olan inancım benim terapim oluyo yavrumun ruhu alem_i ervahta yaratılmışsa mutlaka bi gün benim bendenimde canlanıp kollarımda bana o kutsal annelik duygusunu yaşatacak rabbimden tek dileğim herşeyde olduğu gibi yavrumunda hayırlısıyla bende can bulması :CüvCüv:

ne güzel anlatmışşsın keşke herkes bu kadar güçlü baksa

Kafana takma bak neler oluyor

Biyolojik saat mi?

Etraftan gizli bir baskı mı?

Nedir?

Anlaması ve anlatması hiç kolay değil ama bir sabah uyandım ki:

‘‘Aman Tanrım, ben bir kompleks sahibiyim!’’

Bir bu eksikti!

Çocuk kompleksi.

Bebek bebek!

Benim niye bir bebeğim yok?

Aşık olduğum bir adam var (nerede tahta vuracağım?), güzel bir ilişkim var (nerede tahta vuracağım?), iyi de neden bir bebeğim yok?

Artık zamanımın geldiğine mi inanıyorum, anne olmam gerektiğine mi, yoksa geç kalacağım korkusu mu? Yeryüzünde doğal sayılan bir şeyi kaçıracak mıyım duygusu mu? Kariyer da yaparım çocuk da sloganının 2. bölümünden eksik kalmak istemem ya, acaba o yüzden mi?

Resmen yavaş yavaş takıntı haline geliyor kafamda bu bebek meselesi.

Ben size bir şey söyleyeyim mi, kendin yaşamadığın her şey palavara. Bir sürü insan anlatıyor ya, yok bebeğin kokusu, yok annelik, yok bebek isteği ama başıma gelmeden dinlediklerimden bir şey çıkartabilmem mümkün değilmiş meğer.

Bu çocuk isteği kuvvetli bir şekilde bastırınca kavrıyorum durumu.

Daha önce de hamile kalmışlığım var, ama o zaman ‘‘Zamanı değil’’ demişim, istememişim.

Şimdi istiyorum...

*

Da...

Bu iş zannedildiği kadar kolay olmuyor. Ya da benim zannettiğim kadar. Doktora ‘‘Benim ne yapmam lazım?’’ diyorum.

‘‘Biyolojik bir rahatsızlığınız yok. Denemeye devam edin’’ diyor.

Millet, bu işin ritüelleri olduğunu söylüyor.

Ne kaybederim ki?

Etraftan duyduklarımı uygulamaya başlıyorum.

Bacaklarımı duvara dayadığım ilk ay, hamile kalacağımdan yüzden 100 eminim!

Böyle yaparlarmış olurmuş...

Olmuyor.

Gelde takma. Sinir oluyorum.

Ben arızalı mıyım?

Doktora soruyorum.

‘‘Hayır’’ diyor, ‘‘Denemeye devam edin.’’

‘‘Emriniz olur Doktor Bey.’’

Devam...

Da...

Tık yok.

Her ay aldığım predüktörün haddi hesabı da yok.

Artık iyice takıntı haline geliyor.

Yürek çarpıntısı haline geliyor.

Afaganlar basıyor:

Neden benim bebeğim olmuyor?

*

Henüz doğurmamışlar benim bu telaşımı hiçbir şekide anlamıyorlar.

Ya da anlıyorlar; benzer şeyler hissediyorlar, susuyorlar. Deniyorlar deniyorlar, gizliyorlar. Bu çocuk meselesi garip bir mesele, çiftler çocuk sahibi olmak için ne kadar uğraş verdiklerini nedense anlatmaktan hoşlanmıyorlar. Resmen yalan söylüyorlar.

Annem, ablam gibi bütün çocuk doğurmuş kadınlar ise ‘‘Üzülme canım’’ diyorlar, ‘‘Artık her şeyin bir çaresi var.’’

Gözlerini benden kaçırarak ekliyorlar: ‘‘Tıbben.’’

ıyice sinirimi bozuyorlar.

Bir de ‘‘Acaba denemekten ipin ucunu mu kaçırıyorsunuz?’’ diyenler çıkıyor.

Çok sevişirsen de olmazmış!

Beni tamamen delirtiyorlar.

Sonunda bir an geliyor ne yalan söyleyeyim usanıyorum, sevişmek dışında her şeyden vaz geçiyorum:

Doktora gitmekten, ona sorular sormaktan, aşılama yöntemini araştırmaktan, kendimi telaşa vermekten, sevgilime hayatı zehir etmekten...

Bu meseleyi rölantiye alıyorum. Rafa kaldırıyorum.

Artık başka bir yaza diyorum...

*

Ama ben iflah olmaz bir şeyim.

Dakika bir, gol bir!

Acilen kendime başka bir takıntı buluyorum.

Spor!

Bakın, o da çok önemli.

En az bebek kadar.

Hemen Hillside'a başlıyorum, Burçin Hoca'yla tanışıyorum.

Ona açık davranıyorum:

‘‘Benim hayalim fit olmanın ötesi. Ben sizin vücudunuzdan istiyorum!’’

Gülüyor.

‘‘Bir senede sizinkini de yaparız böyle. Ama tabii sürekli gelirseniz...’’ diyor. Gelmez olur muyum?

Madem hamile kalamıyorum...

O zaman sıkı popolu, hafif kaslı, güzel vücutlu bir kadın olurum.

Bunun için uğraşırım.

Allah sizi inandırsın sadece ıstanbul'da değil Dubai'de de spor yapıyorum. LPG'ye gidiyorum.

Ben yavaş yavaş kilo da veriyorum, popoma pareyo bağlamadan ortalıkta salınacak hale geliyorum.

Kısa vadeli başka planlar da yapıyorum.

Ekim ayında bir Hindistan sonra bir Yemen...

Binbir Gece Masalları gibi seyahatler hayal ediyorum...

Ve ve ve..

Bacaklarımı duvara dayamaktan tamamen istifa ediyorum.

*

Bu kadar lafla kafanızı şişirdim, aslında söylemek istediğim bir cümle: Kafama takmaktan vazgeçtiğim anda hamile kaldım!

HAMıŞ: Şimdi kara kara Burçin Hoca'ya şunu soruyorum. ‘‘Sizin vücudunuzdan vazgeçtim. Karnım dışımda diğer taraflarımın benim eski vücuduma benzeyebilmesi için ne yapmam lazım?’’

Ayşe Arman

Hürriyet

gerçekten çok iyi ifade etmiş aynen canım sanada tavsiye ediyorum ikinci hamileliğimi anlatayım ilk iğneli tedavi görmeye başladım ilk ayım çok titiz davranıyorum saati saatine iğnelerimi yapıyorum dakka şaşmadan çok inanıyorum olacağına altıma yastıklar koyuyorum falan filan ve bir sabah kanamayla inancım alt üst oluyo adet olmuşum bebişim gelmemişti o çok inandığım titizlikle tedavimi aksatmdığım halde yok nasip diyorum geçiyorum veee ikinci ayım ama ilk ayda olmadı ya ümidim kalmıyo iğneleri dakka değil saat atlıyorum bilerekte yapmıyorum ama öyle nasip oluyo bi yere çıkıyoz akşam o saatte geliriz diye iğnemi yanıma almıyorum derken o saatte gelemiyoruz ve 1 saatlik geçikmeyle keza çatlatma iğnesi aynı şekilde doktorun verdiği saatte uykuya dalıyoruz sabah 10 .da vurulmam gerekirken 11 de uyanıyoz ve hemen alelacele vuruluyorum iğnemi ilişkide altıma yastık dahi koymuyorum umursamıyorum o kadar nasıl olsa olmıcak ilk ay o kadar dikkatli yapmışım olmamışta bu aymı olcak diye neyse benim zaten düzensizliğim var o yüzden günleride saymıyorum bi gün kaynıma gidecez yayla gibi bi yer yolları bozuk acaba diyorum bişi olmuş olabilirmi kendi kendime eşime diyorum test al yapalım ona göre yola çıkarız testite acele bi şekilde yapıyorum 5 dakka beklemiyorum bile hemen yola çııkmamız gerek bakıyorum tek çizgi her zamanki gibi diyorum ve testi öylece bırakıp çıkıyoruz yolda sallan babam sallah çift kabin araba kamyonet gibi içim dışıma çıkıyo sallanmaktan çok uzattım farkındayım bitiriyorum ertesi gün eve geldiğimizde testi atmak için elime aldığımda sanki bi çizgi daha silikmi silik ama inanamıyorum hani 5 dakkadan sonrası dikkate alınmaz diyede yazıyoya allah allah içimi bi kurt kemirip duruyo eşim bi test daha aldı ondada aynı bi daha yaptık sağlık ocağında oda biraz daha belrgin ve doktora gitmeden önceki gece çizgi netleşmişti sonuç kan tahlillerinde hamilesin diyodu doktorum eşimle ağzımız kulaklarımızda ayaklarımız yerden kesilmişti ama dedi doktorum %25 düşük tehliken var yan gelip yatıyosun herşey yasak derken ilişkyi kastettiğini anlamıştık ve 15 gün sürekli yattım yemek namaz dışında hiçbirşey yapmadım ve 15 gün sonra bebeğimin kalp atışlarını duymak için gideceğimiz hastaneye düşükle gitmiştik işte benim 2. düşükle sonuçlanan hamilelik hikayem böyle canım

merhaba kızlar bende yeni katıldım aranıza hamile kalmak istiyorum bunun için yiyecek önerileriniz falan var mı yada yaptığınız bir kür varsa yazar mısınız birlikte ilerleriz böylece a.s.

slm kıslarr dun bi ara girmiştim eşim uyuyodu slm verdim ama çıkmak zorunda kaldım koçiş uyandı yapıştı pcye bu arada bugun kırmızılarım geldi benim hamiş deilim bu ayda zaten beklemiyodum yıkılmadım üzülmedim yanii bugun duramıcam dun gece babamı hastaneye yatırdık bugun oraya gidicem ziyarete dun rahatsızlandı birden neyse kıslarr herkese iyi hafta sonları dileirm en kısa zamanda görüşmek dileğiyle

h.g canım a.s. bal polen çörekotu tarcın karışımı yapabilirsin bende onu yapıyorum inşallah faydasını görürüz hayırlı haberlerini bekliyoruz

slm kıslarr dun bi ara girmiştim eşim uyuyodu slm verdim ama çıkmak zorunda kaldım koçiş uyandı yapıştı pcye bu arada bugun kırmızılarım geldi benim hamiş deilim bu ayda zaten beklemiyodum yıkılmadım üzülmedim yanii bugun duramıcam dun gece babamı hastaneye yatırdık bugun oraya gidicem ziyarete dun rahatsızlandı birden neyse kıslarr herkese iyi hafta sonları dileirm en kısa zamanda görüşmek dileğiyle

mavi gözlü canım babana allah acil şifalar versin geçmiş olsun :Saruboceq::Saruboceq::teselli::teselli:

canım benim üzülme inşallah bu ay hamile kalırsın .hayırlısı olsun .
babanada çok geçmiş lsun allah şifa versin tatlım .nohutumda öpüyo teyzesi.Şeniz
slm kızlar nasılsınız mavi_gozlu babana geçmiş olsun canım inşAllah önemli birşey yoktur
selam canım nasılsın .
SLM KIZLAR NE O BUGÜN herkescikler pikniğe mi giitti

selam canım evet bugün kimse yok.hafta sonları böyle oluyo topik ıssız kalıyo senağlama
ama ben nöbetçi kaldım .evdeyim .eşim çalışıyo bizde oğluşumla evdeyiz.dışarı çıkacaktım burası çok sıcak yanıyo dışarısı.denize de gidemem yalnız .mecbur evdeyim .

TARİH : 17.05.2009 SAAT : 15:35

HAMİLE LİSTESİ

İSİM____________________ SAT ______________cinsiyeti___

1.okyanus: _______________28 KASIM ___________kız
2.hakca : ________________12 ARALIK___________kız
3.Çİtos2903 :______________10 OCAK____________erkek
4.beryal: _________________12 OCAK ____________erkek
5.bİrcan:__________________25 OCAK
6.sÜprİz_mucİze : __________6 OCAK
7.İNTERHAT: ______________
8.merve_85: ________________6 ŞUBAT __________kız
19.ÖZLEMİMSİN: ___________ 9 ARALIK _________erkek
10.tatlibebek :_______________13 ŞUBAT
11.mervevatan:______________
12.kardelen_32:_____________10 ŞUBAT
13.missmiss : _____________
14.hlymms: ________________8 MART
15.sessizdeniz:____________ 21 MART
16.sevgii:) _________________19 MART
17.nilüfer79 ________________24 MART
18.muhasebe22 ____________
19.gaye ___________________
20.aki.no.bebii _____________ 9 ŞUBAT _________erkek
21.benbilirim________________1 NİSAN
22.bitirici ___________________6 NİSAN
23.smhsmh ________________31 MART

UMUT LİSTESİ

1.vildangel
2.sara
3.sanalem
4.pancuben
5.dolunay_esra
6.maat
7.rufeyde serra
8:rozalin
9:dil-nur
10.lucian
11.pinkrose
12. yeb2004
13.sumos23
14.dyd
15.kurnaz
16.alin
17.yadel
18.ezgicik
19.eylull
20.pingu.
21.funda41
22.selra
23.huzeyfe
24.yosun2003
25.orays
26.butha.
27.ozle_mm.
28.bilgen35.
29.tatl :
30.SivriBiber:
31.NAZ87:
32.melike25:
33.burcinn:
34.hayrun:
35.meryem82.
36.zahidem:
37.triyandafil:
38.Eski_dünya:
39.umutlu16:
40.ekince:
41.ceylanmelek:
42:srncr :
43:daisy24:
44.34nesli:
45.vildan83:
46.bengl :
47.&ayla&:.
48.cesica:
49.mavi_gozlu:
50.ebrar42:
51.osmaniye80:
52.fransiyum:
53.ALARA1983:
54.angel_eda:
55.talyaa:
56.ktg:
57.belenay:
58.datlum:
59.zeyn77:
60.yagmur2009:
61.windy:
62.niran77:
63.yldz:
64.iklimtuana:
65.tekecen:
66.ESCALES:
67.dezy:
68.gize:
69.ozbek83:
70.sedcan:
71.k.a.y.r.a
72.sinemis84:
73.AYSEN74:
74.abyosun:
75.esengülüm:
76.NS72
77.sekerkiz67:
78.himeros:
79.serra84:
80.hummu85:
81.sema785
82.emelistan:
83.iltercakir.
84.FİRUZE:
85.nsb:
86.chen.
87.gulde:
88.nilaykisir.
89.deniz_4444
90._kardelen:
91.tombilibu
92.pufi:
93.yarenb:
94.papatya_1979:
95.sulezehra:
96.empty002:
97.kuskonmaz:
98.bebis02:
99.cisem001:
100.filiziko:
101.duygumehmet2
102.ECE_ESKICI:
103.rengarenk_ :
104.mercanayse:
105.sevimsizim:
106.sekeriim:
107.gulencim:
108.megryann
109.beleney:
110.memuriye
111.leylem:
112.ozgurum:

KIZLAR EN YENİ LİSTE BU.İSMİ OLMAYANLAR LÜTFEN BANA BİLDİRSİN .
kaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5

ben çok istiyorum diye olmuyo heralde

canım benimde 3 yıldır olmuyordu .sol yumurtalığım alındı geçen yıl.ur vardı .şimdi iyiyim allaha şükür hatta hamile bile kaldım.umutsuz olma.ben ameliyattan sonra yumurtalık geliştirci ilaçlar içtim en sonda çatlatma iğnesi vuruldum OVİTRELLE isimli.iğneden sonra hamile kaldım .inşallah seninde bebişin olur allah isteyen herkese nasip etsin .

canım benimde 3 yıldır olmuyordu .sol yumurtalığım alındı geçen yıl.ur vardı .şimdi iyiyim allaha şükür hatta hamile bile kaldım.umutsuz olma.ben ameliyattan sonra yumurtalık geliştirci ilaçlar içtim en sonda çatlatma iğnesi vuruldum OVİTRELLE isimli.iğneden sonra hamile kaldım .inşallah seninde bebişin olur allah isteyen herkese nasip etsin .

amin canım.hamişlerin duası kabulolurmuş.işallah allah kucağınada almayı nasip etsin

Back
X