Hamile kalmak isteyenler ve şüpheleri olanlar :)

Her cinsel ilişkiyle hamile kalınmayacağını, bazı günlerin daha özel (!) olduğunu biliyor muydunuz? Yumurta ve Spermin buluşması için özel bir randevu gününe ihtiyaç vardır. Birleşmenin bebek getirmesini istiyorsanız randevu gününü tespit etmelisiniz. Peki, bu günü nasıl tespit edeceğiz?

Yumurtlama işleminin etkileri sadece yumurtalıkla sınırlı değildir. Vücut, yumurtlama işlemine çok önem verir ve bu işlemin gerçekleşmesi öncesinde tüm organlar alarma geçer. İşte bu alarm durumu, sizin yumurtlama günlerinizi saptamanızda yardımcı olacaktır. Şimdi yumurtlama döneminizi kolayca saptamanın 4 yolunu inceleyelim.

1-Takvime Bakalım

Takvimi kullanarak ne zaman yumurtladığınızı öğrenmek istiyorsanız, iki adet döneminiz arasında kaç gün olduğunu(adet döngüsü veya siklus) bilmeniz gerekir.

Adet kanamanızın ilk günü ile bir sonraki adet kanamanız arasındaki gün sayısı sizin adet döngünüzün uzunluğunu oluşturur. Genellikle bir kadının iki adet kanaması arasında 28 gün vardır. Ancak bu süre 21 gün ile 35 gün arasında da değişebilmektedir.

Adet döngüsünün içinde bir günde yumurtanız, yumurtalıktan fallop tüpüne atılır. Burası yumurtanın spermle buluşması için özenle hazırlanmış bir tüneldir. Peki, O büyük gün ne zaman? Bunun için adet döngü gün sayınızdan 14 gün çıkartmalısınız. Örneğin:1 Ocakta adet gördüyseniz ve ortalama adet döngünüz 32 günse, 18 Ocakta yumurtlama gerçekleşir.(32 gün-14 gün:18)

2-Bazal Vücut Isısına Bakalım

Bazal Vücut Isısı da nedir diye kendi kendinize sorabilirsiniz. Endişelenmenize gerek yok. Bu sihirli kelimeler çok basit bir olayı anlatır aslında. Bazal vücut ısısı, vücudunuzun gün içinde en düşük ısıda olduğu zamanki termometre değeridir. Bu işi yapmanın en doğru yolu ise sabah siz daha yataktan kalkmadan vücut ısınızı ölçmenizdir. Bu amaca yönelik özel bir termometre temin etmeniz gerekir.

Yumurtlamayla birlikte vücuttaki progestoron hormonu artmaktadır. Bu artış sizin vücut ısınızı yükseltecektir. Genellikle yumurtlama günü itibariyle başlayan 0,5 ile 1 derece arasında değişen bir yükseliş gözlemlenir. Ancak bu yöntemde dikkat edilmesi gereken nokta vücut ısısının yumurtlamadan sonra ciddi artış göstermesidir. Vücut ısınız arttığında yumurtlama çoktan gerçekleşmiş olabilir. Bu nedenle Bazal Vücut Isısı Takibi ile yumurtlamanın hangi günlerde gerçekleştiğini tespit etmek ve bu günleri kullanarak bir sonraki yumurtlama tarihini tespit etmek daha doğru sonuçlara hizmet eder.

Hastalık gibi durumlarda vücut ısınızın değişeceğini de göz ardı etmeden bu yöntemi kullanmalısınız.

Bir ipucu: şayet yumurtlama sonrası vücut ısınız artmış ve adet döneminiz geçmesine rağmen vücudunuz halen normal sıcaklığının üstündeyse hamile olmanız büyük bir olasılıktır.0,5-1 derecelik yüksek ısı bebeğe daha sıcak bir ortam yaratmak için doğuma kadar devam edecektir.

3-Salgılara Bakalım

Yumurtlama belirtileri olarak Vücudun alarma geçtiğini yazmıştık. Bu alarmın en önemlisi, vajinanızdan elde edebileceğiniz mukus salgısında olur. Yumurtlamadan önce bu sıvı spermlerin yüzmesini ve rahmi rahatlıkla geçmesi için kayganlaşmış ve esnekleşmiş bir hal alır. Pişmemiş yumurta akını anımsatan bu salgıyı iki parmağınız arasında uzattığınızda 5-6 cm’lik kopmayan bir ip yapabildiğinizi görürsünüz. Bu yumurtlama için bir alarmdır ve size de yatak odasına doğru yönelme ikazıdır.

Yumurtlama öncesi artan östrojen hormonu normalde beyazımsı ve daha kuru yapıdaki mukus salgısını yeni döneme hazırlamaktadır.

Aynen kardeşim,

Sizin de güzel mutlu bebekleriniz olsun, sonuçta ben de deniyorum ama bu ay birçok faktör bir araya geldi ve hamilelik belirtilerim şu son gönderdiğim yazıdaki ipuçlarına göre de çok fazla...Mesela yanıyorum eşim yanıyorsun diyor , alt kasıkta ağrı ve gaz var, göğüslerimi hiç sorma uçlar fenaaa çok acı, sızı var, kabuslar görüyorum hormonlarım arttı bu kesin bu yüzden...Ama adet günümü bekliyorum test için bakacağız ne olacak...Hayırlısı ve sağlıklısı olsun da hepimize dediğin gibi kardeşim...Öptüm, sağolasın...

İnşallah isteyen herkesin güzel haberlerini alırız en kisa zamanda hepimize nasip olur :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

İnşallah amin, tek gayemiz öncelikli amaç bu zaten... Bende bu ay çok belirti var olabilir diyorum ama hayırlısı bakalım...

Ben gecen ay 2gun cift cizgi yakaladim. Ikisini de degerlendirdim ama bisi yokk ertesi gunu de degerlendirmem gerekiomus bunu anladim :))

Günaydın kızlar.
Bundan sonra inşallah kırmızılar gelmez diye dua etmicem. İnşallah bebek vardır diye dua edicem.
bat 14 15 temmuzdu 2 hafta gecikti. hala regl olmadım. yaptığım idrar testleri negatif çıkıyor. silik bile yok. al sana gelmeyen kırmızılar
çok canım sıkkın

mrb arkadaslar bnde klomen kullanı catlatma iğnesi oldm 10 gün oldu kasıklarm ağrıyo ve bi damla pembe leke geldi yine mi adet olcm (((

Slm bn geldmm ben geçen ayın 29unda adet gördm 2 gün sürdü az geldi ve şuan 3 gün geçiyo adet olma zamanım hala olmadım ne olablr hamilemiyimm :)

Kızlar bizde yaklaşık iki aydır korunmuyoz (hap ile korunuyorduk) bugün benimde 3 gün geciyo daha adet olmadım ama adet sancim var ara ara. Hamilelikte ilk adet sancısı olurmu?

Olabilir bence bi test yapmalısınız :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

4 gün oldu hala yok adet :) sevinicem sevinemiyrm ama ilk defa gecikiyo 1 ay önce evlendim çok istiyodm sonunda oldu heralde test alıcam ama korkuyrm yoktur diye strestn desem stresde yk çok mutluyum hiç bir agrı yok normalde adet sancım olurdu günü gelmedn ama yokk :))))))))

Kesinlikle test al yap bende heyecanlandım testin sonucunu haber ver olurmu :) Allah gönlüne göre hayırlısını versin.bende çok istiyorum 2 ay oldu bende de bişey yok.böyle durumlarda sakin olmalı kafaya çok fazla takmamalı aslında bende kendime engel olamıyorum sürekli bi araştırmalar bişeyler falan.canım inş hayırlı haberlerini bekliyorum :)

Off offf içim kıpır kıpır sonunda oldu öyle üzülüyodmki çocuğm olmick diye ama şimdi böyle bu kdr geciktim yarn 5 gün oluck ve yarn test alıcam yapmiyim dedm ama emin olmk için almam lazm cnmm :) öyle mutluymki bi yandanda korkuyrm ya yoksa diye ama inanki resmn içimde var gibi annelik duygusu geldi sanki bilmiyrm yarn test yaptktan snra haber veririmmmmmmmmmm ♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

Adetin gecikince ister istemez elinde olmadan umutlanırsın tabi.peki hafif kasık ağrısı,bel ağrısı,mide bulantısı,akıntı falan hiç oldu mu? Yarın al yap kesinlikle sonuçta adetin gecikmiş sonucu çok merak ediyorum.inş hamilesindir canım ya

Günaydın kizlar 28 sinde uzun sünen bi akintim oldu seffaf renginde iki parmak arasinda uzayan hesaplamalarima gore 27 siydi yumurtlama gunum sanirim 28 oldu. Gunleri degerlendirdik... bata 8 gun war fakat karnim agrio afedersiniz hic ishal olmam sivi bi buyuk abdest cikardim belim agrio kasiklarim sizliyor gibi bi degisiklikler var ama anlamadim ( hamile olmus olabilirim sizce . 22 sinden beri sık iliski yasiyoruz birde . Belli olmaz demi olsa bile ((

Canim daha cok erken. Belirtiler kisiden kisiye degisiyo elbet ama biraz sabret. Bu kadar cabuk belli etmez kendini. Hayatinu akisina birak. Bu kadar odaklanip yasama...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…