Gebeliğe Hazırlık Hamile kalmak istiyorum

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Elanur Kahraman

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2025
19
5
1
24
Merhaba kızlar hamile kalmak için kadın doğum gittiğimde beni tüp bebek merkezinize yönlendirdiler ilk de şekerim var mı diye şeker yüklemesi yaptılar daha dün de horman testi yaptırdım ama değerlerim iyi mi kötü mü bilemiyorum daha önce kadın doğuma gittiğimde kimse horman testi fln yapmadı direk pkos var dediler zayıflıcaksın dediler hap verip gönderdiler sizin süreciniz nasıl başladı tüp bebek merkezine yönlendirler değerlerim de bu

Eklentiler

• IMG_2666.webp
    IMG_2666.webp
    11,9 KB · Görüntüleme: 36
Nasıl daha önce hormon testi yapmadan tüp bebeğe yönlendirirler yaa çok saçma. Bu değerlerin normal zaten. Amh ölçüldü mü hiç?

Merhaba devlete mi gidiyorsunuz, bana özeldedoktor iki kere çatlatma denedi tutmadı malesef.. Benimde reglim düzensiz pcos insülin direnci kilo almıs başını gidiyor

Merhaba devlete mi gidiyorsunuz, bana özeldedoktor iki kere çatlatma denedi tutmadı malesef.. Benimde reglim düzensiz pcos insülin direnci kilo almıs başını gidiyor
Evet devlete gidiyorum sürecim daha yeni başladı bende sürekli kiloyu veriyorum alıyorum şuanda da hala uğraşıyorum hangi doktora gitsem pcos diyip zayıfla diyip duruyorlar ama oda zor oluyor insulün direncinden

Evet gayet iyi, pcos demek için lh fsh oranlarına da bakmak gerekiyo lh 3 katı falan oluyo ama öyle değil senin
O zaman neden olmuyo 1 senedir deniyoz eşimde az sperm vardı evde takviyeler vs yaptım 10 milyona yükselttim zeucit diye bi ilaç kullanıyor bakalım bende folidoce kullanıyom inşalllah rabbim tez zamanda iyi haberler verir🤲🏻

O zaman neden olmuyo 1 senedir deniyoz eşimde az sperm vardı evde takviyeler vs yaptım 10 milyona yükselttim zeucit diye bi ilaç kullanıyor bakalım bende folidoce kullanıyom inşalllah rabbim tez zamanda iyi haberler verir🤲🏻
Diğer hormonlara da baktırman gerekir ama belki başka bi sebep vardır. Prolaktin yüksek olabilir, tsh yüksek olabilir, amh düşük olabilir vs

Bende pcosluyum 5 sene bebek için uğraştım hormanlarım gayet yerinde olmasına rağmen ultrasondaki pcos görüntüsünden kurtulamadım ve kilo! Herşeyin yerinde olsa bile kilo varsa yumurta büyüyüp döllenemiyor maalesef döllense bile sağlıklı olmuyor. 13 Yaşında pcosla tanıştım yaşım 32. Düzenli olarak doktor kontrolünü yaptım özel klinikkere döktüpüm paranın haddi hesabi yok çünkü devlet önemseniyor. Tüp bebekten önce aşılama var ve sana tavsiyem kilo ver varsa. Ben inat ettim ilaç vs olmayınca gittim mide botoxu yaptırdım şimdi 1 aylık bebeğim kucağımda allah isteyen herkese nasip etsin. Pcos hormonların değerlerin yerinde olsa dahi kiloda bile kendini gösteriyor. Ben insülin direncini bile ortadan kaldırmıştım düşünün ama olmadı 5 sene bebeğim. Ne zaman kilo berdim hem düzenli adet oldum hemde bebeğim oldu

Bende pcosluyum 5 sene bebek için uğraştım hormanlarım gayet yerinde olmasına rağmen ultrasondaki pcos görüntüsünden kurtulamadım ve kilo! Herşeyin yerinde olsa bile kilo varsa yumurta büyüyüp döllenemiyor maalesef döllense bile sağlıklı olmuyor. 13 Yaşında pcosla tanıştım yaşım 32. Düzenli olarak doktor kontrolünü yaptım özel klinikkere döktüpüm paranın haddi hesabi yok çünkü devlet önemseniyor. Tüp bebekten önce aşılama var ve sana tavsiyem kilo ver varsa. Ben inat ettim ilaç vs olmayınca gittim mide botoxu yaptırdım şimdi 1 aylık bebeğim kucağımda allah isteyen herkese nasip etsin. Pcos hormonların değerlerin yerinde olsa dahi kiloda bile kendini gösteriyor. Ben insülin direncini bile ortadan kaldırmıştım düşünün ama olmadı 5 sene bebeğim. Ne zaman kilo berdim hem düzenli adet oldum hemde bebeğim oldu
Adetim den yana bi sıkıntım yok insulün direncimi bnde kırdım artık eskisi kadar abur cubura yüklenmiyorum sürekli tarçınlı su içiyorum bi 5 kilo verdim ama 88 de takıldım kaldım doktorda 75 e kadar inmem gerektiğini söylüyor uğraşıyorum bende akşamları bozuyom yemeyi

Merhaba bende Zeynep kamilde devlette denicez ama ilk başta böyle oluyor herhalde çatlamayla deniyorlar öylemi biliyormusunuz

Evet devlete gidiyorum sürecim daha yeni başladı bende sürekli kiloyu veriyorum alıyorum şuanda da hala uğraşıyorum hangi doktora gitsem pcos diyip zayıfla diyip duruyorlar ama oda zor oluyor insulün direncinden
Nerde ki devlet hastanesi
İlk kadın doğuma gittim sonra beni tüp bebek merkezine yönlerdiler
Bende önce Kartala gittim.simdi ise Zeynep kamile gidicem herhalde

Back
X