Gebeliğe Hazırlık HAMİLE KALMAK

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Zehra_5934

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2021
186
45
28
26
Hamile kalamadim herhangi sorunumuz yok bu ay adetim yeni bitti ne hamile kalmak için özellikle yapılan birsey varmı bazıları otlar içiyor vs.. ben inanmıyorum ama fikir almak istiyorum ovulasyon testi ne zaman yapılmalı bide bilgi verebilirmisiniz ???

Hormon, sperm rahim filmi yapildi mi?

Esiniz de verdi mi tahlil vs. Tum hormonlarınız iyi ise kesin kalırsınız.

Esiniz de verdi mi tahlil vs. Tum hormonlarınız iyi ise kesin kalırsınız.
Eşim vermedi sağlık ocanda verdim ben tahlilleri iyi hamile kalmaya engel birşey yok dedi bilmiyorum geçen ay ben mi yanlış zamanda yaptım ovulasyon testini nasil kullanmam gerekir adetim yeni bitti mesela şimdi

Hayır doktorum tahlillerime baktinda herşeyimin normal olduğunu söyledi
O zama herseye bakildi demek dogru olmaz. Bebek olmamanin yarisi erkek kaynakli. Eşiniz de sperm tahlili vermeli. Sonuçta bir cani yalniz başiniza peydahlamiycaksiniz. Diger bir konuda 1 seneyi aşkin hamilelik yoksa rahim filmi çekilmeli. Bunlar tamsa o zaman sebepsiz olmuyor denile bilir

Biz evleneli 1 sene oldu ama hamile kalmayi 1 aydır düşünüyorum yani bebeği 1 ay oldu denedik olmadı bu 2.ayımız olcak kısmet olursa onu demek istemiştim

Daha 1 ay oldu denemeli ve sen hemen umutsuzluğa mı kapıldın sakın yapma bunu hamile kalmak istiyorsan stres üzüntü de etkileyen şeyler hormon testlerine iyi demiş ama esinde sperm testi versin mutlaka eşinde bi sorun varsa erken tedavi sizin için avantaj olur folik asit vermiş olmalı doktor sana zaten bak ben 1 yıl 2.ay dur çocuk için uğraşıyorum ve hala umudum var bu ay adet gecikmem var inşallah tutmuştur 2 gün gecikmem var bugün 3. Günüm inşallah mevsim geçişlerinden değildir 1 hafta olunca test yapcam bakalım eğer adet olsaydım adetin ilk günü aşılama olacaktım bende inşallah sende tez zamanda hamilelik haberini alırsın unutma stres yapma sakın streste geciktirir adetini

I

Bir gün arayla ilişki yaşarsanız bir salim sorununuzda yoksa hamile olma şansınız artar 30 günde 15 kere belirlikte olmalısınız bugün yapın yarın yapmayın ertesi gün yapın ovalasyon testinede gerek kalmaz biraz yorucu bir süreç olucak ama eşinizi mutlaka bir gün ilişkiye ikna edin

Canım yarın başlayabilirsin ovulasyona

Eşim vermedi sağlık ocanda verdim ben tahlilleri iyi hamile kalmaya engel birşey yok dedi bilmiyorum geçen ay ben mi yanlış zamanda yaptım ovulasyon testini nasil kullanmam gerekir adetim yeni bitti mesela şimdi
Kuzum ovulasyona bir saat önceden sıvı alımını keserek yapman gerek öğlen 1 4 arası akşam 7 9 arası yapman lazım ve her gün aynı saatlerde yapman gerek

İnanmıyorum diyince bir gülümsedim. Bunlar reddedilevilecek şeyler değiller. Ben de eşimde doktora gittik her şey normal bir sorun yok ama öyle hemen olmadı. Ben de yumurtlamayı kolaylaştıracak , yumurta kalitesini arttıracak, yumurtanın çatlamasına yardımcı olacak kürler yaptım . O ay hamile kaldım ama dediğim gibi bir sağlık sorunum yoktu tamamen onların etkisi diyemem ama etkileri yoktu da diyemem. Bunlar bilimsel olarak kanıtlanmış şeyler. İncir yumurtayı olgunlasturir ve kalitesini arttırır. Sağlığa zararlı bir şey de değildir. Bunun gibi şeyler. Ama şunu da söyleyeyim hamileliğin olmamasının en temel sebebi stres. Ben eşimi nöbetten cagirirdim. Sonra tek çizgi. Bi ay gecirdigimizi düşündüm o yüzden hiç umudum yoktu hiç beklentiye girmedim ve çift çizgi.

Ovulasyonda benım adet döngüm uzun oldugu için adet bitiminden bir hafta sonra test yapmaya baslıyorum ama genellikle 28 günde olanlar adet bitiminde baslayıp 12-13 14 gibi yumurtluyorlar kişiden kişiye değişiyor. Gönlünüzce olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…