Hamile kalmaya calisirken adet düzensizligi

Beyazask25

Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2015
525
256
23
selam arkadaslar benim durumumda olanlar veya yasayanlardan fikir almak istiyorum ben iki kez bebegimi kaybettim en son gecen sene kurtaj oldum ve hala hamile kalamadim düzenli olan adetim son 2 aydir düzensizlesti neden bilmiyorum her Zaman 30 günde adet olurken son iki aydir bi 36 gün bi 34 gün oluyorm bilgisi olanlar bu durumu yasayanlardan akil istiyorum ??

Ay işte o benim! Kürtajdan sonra bile adetim düzenli geldi. Ama ben 3 ay geçtikten sonra hemen hamile kalabileceğimi sandım. Çünkü ilk seferinde hemen hamile kalmıştım. Şimdi ise bir ay 30 gün, bir ay 21 gün, bir ay 23 günde bir adet oluyorum ki yıllarca adetim bir gün bile sekmedi. Doktor hiçbir sorun yok stresten diyor. Düzensizlik söz konusu olunca yumurtlama tarihimi de bilemez oldum. Bu ay ovulasyon testi aldım. Bi de böyle deneyeceğim.

Ay işte o benim! Kürtajdan sonra bile adetim düzenli geldi. Ama ben 3 ay geçtikten sonra hemen hamile kalabileceğimi sandım. Çünkü ilk seferinde hemen hamile kalmıştım. Şimdi ise bir ay 30 gün, bir ay 21 gün, bir ay 23 günde bir adet oluyorum ki yıllarca adetim bir gün bile sekmedi. Doktor hiçbir sorun yok stresten diyor. Düzensizlik söz konusu olunca yumurtlama tarihimi de bilemez oldum. Bu ay ovulasyon testi aldım. Bi de böyle deneyeceğim.
Ovulation testini bende düsündüm denemeyi ama ztn cok takintiliyim bide Ovulation testi yaparsam daha cok stress olurum cikti cikmadi diye bu ay oluruna biraktim aklima getirmemeye calisiyorum Affedersn iki günde bir iliski yasiyoruz ins denk gelir yumurtalamama ins Allah sanada bi evlat nasip eder tüm isteyenlere etsin rabbim. Ne zamandir evlisin ?

Bir buçuk yıldır evliyim. Ağustos ayında düşük yaptım. İki aylıkti. Kromozom bozukluğu dediler. Siz test falan yaptırdınız mı?

Bir buçuk yıldır evliyim. Ağustos ayında düşük yaptım. İki aylıkti. Kromozom bozukluğu dediler. Siz test falan yaptırdınız mı?
Evet cnm benmde kann pihtilasmam varmis hamile kalirsam tekrar clexane igne kulanacagim 9 ay boyunca iki düsükten sonra ögrendim malesef :( Kromozom nedirki ??

Genetikle ilgili bir şey. Annedene 23, babadan 23 kromozom alan çocuk sağlıklıdır. Az ya da çok olması down sendromu gibi durumlara yol açar. Genellikle bu birlik sağlanamadığında vücut, sağlıklı nesiller üretebilmesi adına düşük yoluyla böyle doğumlara engel olur. Bizde de böyle bir sorun vardı. Genetik testler yapıldı. Allaha şükür temiz çıktı. Doktorun ifadesine göre böyle olması tamamen şanssızlıkmis. Buna ek olarak biz de kan testi yaptırdık. Bende de kan pıhtılaşmasi çıktı; fakat düşük sebebim bu değildi. Yine de önlem olarak bende hamile kaldığımda senin gibi iğne vurulacagim.

Genetikle ilgili bir şey. Annedene 23, babadan 23 kromozom alan çocuk sağlıklıdır. Az ya da çok olması down sendromu gibi durumlara yol açar. Genellikle bu birlik sağlanamadığında vücut, sağlıklı nesiller üretebilmesi adına düşük yoluyla böyle doğumlara engel olur. Bizde de böyle bir sorun vardı. Genetik testler yapıldı. Allaha şükür temiz çıktı. Doktorun ifadesine göre böyle olması tamamen şanssızlıkmis. Buna ek olarak biz de kan testi yaptırdık. Bende de kan pıhtılaşmasi çıktı; fakat düşük sebebim bu değildi. Yine de önlem olarak bende hamile kaldığımda senin gibi iğne vurulacagim.
Rabbim insallah hayirlisiyla sana da banada herkese bi evlat nasip eder.. Allahtan ümit kesilmez hamile kala biliyoruz en azindan bunu düsünerek mutlu olalim ben cok takiyordum artik takmamaya calisíyorum.

Bende her adetten sonra takmayacagim diyorum ama adete bir kaç gün kala umitleniyorum. Hatta tahmin ettiğim tarihi geçtiginde ve negatif sonuç görünce yine aynı hayal kırıklıkları oluyor. Düşünmemek elde değil. Nasıl üstesinden geliriz bilmiyorum.

Bende her adetten sonra takmayacagim diyorum ama adete bir kaç gün kala umitleniyorum. Hatta tahmin ettiğim tarihi geçtiginde ve negatif sonuç görünce yine aynı hayal kırıklıkları oluyor. Düşünmemek elde değil. Nasıl üstesinden geliriz bilmiyorum.
bendede öyle suan mesela rahatim adetime daha 3 hafta var cünkü ama adetime bir hafta kala baslyiorum test almaya test yapmaya negatif cikiyor sonra diyorum belki yarin cikar tekrar aliyorum adet olana kdr test aldigim sayisi bellli degil. Ben bide etraftan duyunca hamileyim diye cok üzülüyorum neden bilmiyorum ama duydugum an dünyam yikiliyor sanki benden sonra evlenen arkadaslarim bile hamile. Bence söyle dusunmeliyiz eslerimizle cocuksuzda gayet mutluyuz olmasada olur düsünsek ne güzel olur ve bence kafamizi bosaltirsak ozm gebelik elde edecegiz taktigimiz icin olmuyo

bende aynı durumdayım normalde 27 de 1 adet olurken bebek istediğimizden beri ilk ay 25 de oldum geçen ay 32 de oldum büyük hayal kırıklığı yaşadım şu an da 28 deyim hala kanamam gelmedi bakalım kaçıncı gün gelecek çok allak bullak oldu :(

Aynı şeyleri yaşıyoruz. Ben aklımdan çıkarmaya çalışsam bile sağolsun etraftan 'Eee bebek yok mu? Yapmayı düşünmüyor musunuz?' diyenler de eksik olmuyor. Bari adetim düzene girse.

bende aynı durumdayım normalde 27 de 1 adet olurken bebek istediğimizden beri ilk ay 25 de oldum geçen ay 32 de oldum büyük hayal kırıklığı yaşadım şu an da 28 deyim hala kanamam gelmedi bakalım kaçıncı gün gelecek çok allak bullak oldu :KK43:
insallah gelmez insallah hamilesindir rabbim tüm isteyenlere versin Allah kimseyi bu duruma düsürmesin oldumu olacak mi tuttumu tutacak mi durumu cok kötü

Aynı şeyleri yaşıyoruz. Ben aklımdan çıkarmaya çalışsam bile sağolsun etraftan 'Eee bebek yok mu? Yapmayı düşünmüyor musunuz?' diyenler de eksik olmuyor. Bari adetim düzene girse.
ayneeennnn kaynanam bile her ay adet oldunmu diye soruyor kötü niyetle sormuyor biliyorum o da cok istiyor ama ben ister istemez uzuluyorum heleki hamile bi arkadasim var o da sürekli soruyor hatta hamilesin sakliyorsun diyor hayir dedikce usteliyorlar :( bu yüzden arkadaslara bebek düsünmedigimi artik ve korundugumu söyledim sirf her ay sormasinlar diye

bende aynı durumdayım normalde 27 de 1 adet olurken bebek istediğimizden beri ilk ay 25 de oldum geçen ay 32 de oldum büyük hayal kırıklığı yaşadım şu an da 28 deyim hala kanamam gelmedi bakalım kaçıncı gün gelecek çok allak bullak oldu :KK43:
Gebelik testi yaptın mı bu ay?

Back
X