hamile kalmaya çalışırken spor?

krc05

everything is ok:)
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2012
1.270
1.219
Herkese merhaba arkadaşlar,

Bundan 1,5 yıl önce zumba+pilates yapıyordum. Çok da güzeldi ama hamile kalma düşüncem olduğundan, düşüğe sebep olur düşüncesiyle bıraktım maalesef. ve henüz hamile kalamadım :mad: Tabi süreç bu kadar uzayınca arada spora başlamak da istemedim, bu kadar zaman olmadı şimdi tutarsa da bu sefer spor sebep olursa diye... Ama bir yandan da çok özledim spor yapmayı, çok istiyorum... Çok kilom yok, ama spordan sonra vücudum saldı kendini biraz. Ay çok uzattım:KK53: Velhasılı, ben spor yapmak istiyorum ama spor salonuna gidersem kendimi kaybeder abartırım biliyorum.. Şimdi acaba bana önerebileceğiniz spor hareketi var mıdır evde falan yapabileceğim acaba? Mesela Squat yapsam olur mu ne dersiniz? Eğer aranızda tecrübeliler varsa onlardan da fikir almak isterim...

Şimdiden teşekkür ederim:)

Squat zor bir hareket ben önermem. Uzman birine sormalısınız bence.

Herkese merhaba arkadaşlar,

Bundan 1,5 yıl önce zumba+pilates yapıyordum. Çok da güzeldi ama hamile kalma düşüncem olduğundan, düşüğe sebep olur düşüncesiyle bıraktım maalesef. ve henüz hamile kalamadım :mad: Tabi süreç bu kadar uzayınca arada spora başlamak da istemedim, bu kadar zaman olmadı şimdi tutarsa da bu sefer spor sebep olursa diye... Ama bir yandan da çok özledim spor yapmayı, çok istiyorum... Çok kilom yok, ama spordan sonra vücudum saldı kendini biraz. Ay çok uzattım:KK53: Velhasılı, ben spor yapmak istiyorum ama spor salonuna gidersem kendimi kaybeder abartırım biliyorum.. Şimdi acaba bana önerebileceğiniz spor hareketi var mıdır evde falan yapabileceğim acaba? Mesela Squat yapsam olur mu ne dersiniz? Eğer aranızda tecrübeliler varsa onlardan da fikir almak isterim...

Şimdiden teşekkür ederim:)[/QUOTEzaten hamile kalmayı düşünüyormuşsunuz, kadın doktorunuza her zamanki gfibi giderken sorun. en doğru bilgiyi şüphesiz o verir

ben bikac ay hamile kalmak icin ugrastiktan sonra `aaamaaan olmuyor napim` dedim ve spora basladim.ise gitmeden once 40 dk kadar pedal cevirip 100 mekik cekiyordum.o ay hamile kalmisim :KK45:
mekik cekin demiyorum ama kondisyon bisikleti ve stepper kullanabilirsiniz bence..

ben bikac ay hamile kalmak icin ugrastiktan sonra `aaamaaan olmuyor napim` dedim ve spora basladim.ise gitmeden once 40 dk kadar pedal cevirip 100 mekik cekiyordum.o ay hamile kalmisim :KK45:
mekik cekin demiyorum ama kondisyon bisikleti ve stepper kullanabilirsiniz bence..
kafanız dağılmış demek ki olmuş o ay ne güzel:) çok sağolun :KK68:
yürüyüşş havalarda güzelleşiyor. derdinize derman olabilir.
evet evet başladım yürüyüşlere zaten teşekkür ederim :KK73:

Bu konuyu uzmanlarla konuşman senin için en yararlısı olacaktır.
evet kesinlikle öyle. ama dr.uma çok sık gitmiyorum, ancak yılda rutin kontrol.. en son gittiğimde de soramadım maalesef... ondan dolayı sizlerden de fikir almak istemiştim..

kafanız dağılmış demek ki olmuş o ay ne güzel:) çok sağolun :KK68:

aynen kafam dagildi :KK55: eger spor hamilelige engel olsaydi hicbir bayan sporcu ,hatta unluler bile hamile kalamazdi:KK66:
hareketle,sporla hucreleriniz yenilenir,bence bebek fikrine odaklanmayin hic,kendi bedeninize onem verin hic ummadiginiz anda bebek gelir:KK45:

arkadaşım ne güzel yazmışsın :KK15: evet evet kesinlikle katılıyorum dediklerinize, aslında bizim biraz sorunlu, hamile kalamıyorum uzun zamandır ama sebebimiz var maalesef. ondan da biraz cesaret edemiyorum ama bi yandan da devamlı destek arıyorum kendime senin yazdığın gibi:) neyse artık zorlamadan yapıcam bişiler, başladım bakalım:KK73:
çok teşekkürler desteğinize:21:

ben de aynı senin durumundayım aylarca sporu erteledim hamile kalırm spor yüzünden kaybederim diye ama 4 aydır hamile kalamayınca bugün tekrar başladım hem de aerobic. içim çok rahat değil aslında ama napim. kafamı dağıtmam lazım biraz.

ben de aynı senin durumundayım aylarca sporu erteledim hamile kalırm spor yüzünden kaybederim diye ama 4 aydır hamile kalamayınca bugün tekrar başladım hem de aerobic. içim çok rahat değil aslında ama napim. kafamı dağıtmam lazım biraz.
valla ben bekle bekle artık patlicam. yürüyüş yapıyorum bol bol havalar da güzelleşti, evde de arada egzersiz yapıyorum... kısmette varsa gelir bebişler diyorum artık...

valla ben bekle bekle artık patlicam. yürüyüş yapıyorum bol bol havalar da güzelleşti, evde de arada egzersiz yapıyorum... kısmette varsa gelir bebişler diyorum artık...

aynen hayatımızı ona endekslediğimiz sürece olmayacak bebiş ne zaman kafamızdan atıp amaaan dicez o zaman olacak gibi. o yüzden normal gündelik rutinime dönmeye karar verdim. hayırlısı olsun diyorum. şuan tek düşünebildiğim kas ağrılarımı nasıl geçiririm :)

aynen hayatımızı ona endekslediğimiz sürece olmayacak bebiş ne zaman kafamızdan atıp amaaan dicez o zaman olacak gibi. o yüzden normal gündelik rutinime dönmeye karar verdim. hayırlısı olsun diyorum. şuan tek düşünebildiğim kas ağrılarımı nasıl geçiririm :)
evet canım bir sorununuz yoksa kafandan atmak içinde gayet güzel bir yol bence. hehee alışırsın 1 hafta içinde uzun zaman yapmayıp birden başlayınca da zor oluyo:)

canım bende bebek istiyorum. kilom da var . hem kafamı rahatlatmam hem kendim için birşeyler yapmak hem de zayıflamak için spora yazıldım. benim de kafamda bebek olursa ben ters bir hareket yaparsam diye düşünceler.. sonrasında kafamdan çıkardım bu düşünceyi. ağırlıklara dikkat ediyorum sadece.
sende başla sporuna, kafanı dağıt .. deriiin deriinnn nefes al - ver :))

canım bende bebek istiyorum. kilom da var . hem kafamı rahatlatmam hem kendim için birşeyler yapmak hem de zayıflamak için spora yazıldım. benim de kafamda bebek olursa ben ters bir hareket yaparsam diye düşünceler.. sonrasında kafamdan çıkardım bu düşünceyi. ağırlıklara dikkat ediyorum sadece.
sende başla sporuna, kafanı dağıt .. deriiin deriinnn nefes al - ver :))
valla canım spor acayip kafa dağıtıyo, gitmekte fayda var. ben yürüyüşlerle idare ediyorum şu ara, faydasını da gördüm açıkçası. hehe aynen, kukumav kuşu gibi düşünmekle olmicak bu iş hareket lazım:))

valla canım spor acayip kafa dağıtıyo, gitmekte fayda var. ben yürüyüşlerle idare ediyorum şu ara, faydasını da gördüm açıkçası. hehe aynen, kukumav kuşu gibi düşünmekle olmicak bu iş hareket lazım:))

çok fazla düşünüyoruz canım ya :KK43: benim çalıştığım birimde 2 hamiş var. tam aklımdan çıkıyor, rahatım, motivasyonum yerinde onlar sağolsun :) tabii ki onlara birşey dediğim yok, ama benim şansım işte.
hareket lazım aynen :=)

çok fazla düşünüyoruz canım ya :KK43: benim çalıştığım birimde 2 hamiş var. tam aklımdan çıkıyor, rahatım, motivasyonum yerinde onlar sağolsun :) tabii ki onlara birşey dediğim yok, ama benim şansım işte.
hareket lazım aynen :=)
ah canım yaa.. bizde sorun da var gerçi sırf düşünmekten değil de.. ya sorma, 2 ay önce böyle kafam rahat gibi tam, 2 arkadaşımın birden hamile haberini aldım böyle şok oldum. ikisi de bir süre uğraştı ve sevdiğim arkadaşlar, dolayısıyle sevindim onlar için hem de çok. ama işte onlar kaç aylık oldu ben hala ayaklarımı tavana mı dikeyim, yana mı yatayım diye uğraşınca sinir geliyo:)
sıkma canını sıkıntınız yoksa olur inşallah en kısa sürede.
spor yapalım biz spor. kafayı dağıtalım iyisi mi:)

X