bir de ben başkalarının bebeklerini görünce alıp eve götürmek istiyorum, bunu bize verin diyorum. beni daha cok hamilelik ve doğum kısmı korkutuyor yoksa bebeği istiyorum ben =)
hamileliği ve doğumu çok düşünme onlar geçici ve tatlı şeyler
bebek doğduktan sonra birbirinize alışana kadar biraz zorluk çekersiniz
1-2 ay kadar huzurlu geçirilen bir gebeliğin bebeğin üzerindeki olumlu etkisi
olduğuna inananlardanım ben.
mesela ilk gebeliğim çok rahattı ruhsal olarak,gebeliğin hiçbir belirtisini de yaşamadım(mide bulantısı,aşerme v.s.)
doğumum da zordu diyemem rahattım normal doğum yaptım bebeğim de gaz sancısı dışında oldukça sakin ve rahat bir
bebekti. ikinci gebeliğimde biraz sorunlarım vardı (düşük ve erken doğum riski)ve bu yüzden ruhsal olarak çok sıkıntılı
bir gebelikti ve 36 haftalık suyum bittiği için sezaryene aldılar ve bebeğim ilk 4 ay çok sakindi fakat şimdi tam bi fırtına
çok sinirli,huysuz,mızmız ama ben yine de genç anne olmanın avantajlarından faydalandığımı düşünüyorum
yine evlensem yine ilk 1 yılıma doğru anne olmayı isterdim
iyiki Rabbim bana bu güzel duyguyu tattırdı çok şükür
eğer ikiniz de istiyorsanız düşünebilirsiniz tabii...
gebelik gerçekten mükemmel o mucizeyi taşımak içinizde hissetmek süper tabi sıkıntıları oluyor am her günü keyifle geçirmeli
doğum deseniz 1 günlük olay yani normalde olsa sezeryanda acısını tatlısını aynı anda yaşayacağını her kadının hayatında yaşayacağı en güsel tecrübe doğum sonrası deseniz gerçekten bu benimmi bizimle evmi gelicek şokundan sonra yavaş yavaş toparıyorsunuz ve sımsıkı sarılıyorsunuz ilk bikaç ay sıkıntı tabi emmez gazı olur eşle ister istemez uzaklaşılır ama sevgide asla değil ilgi çocuğun olur geçicidir 3 aydan sonra keyifli günler başlar agular gülümsemeler size tepki vermeler artık eşiniz ve sizin için dünyanın merkezi odur eğer eşinizle gerçekten birbirinize bağlıysanız çocuk sizi daha bir aile yapar eğer problemleriniz varda kurtarırmı die çocuk düşünmüşseniz daha uzaklaştırır
bizde durum tam aile olduk evlat sevgisisnin tarifi mümkün değil insan hayatına çok büyük bir renk ama ödün vermeniz gereken bikaç ayını olucak gerek işini<zden gerek evinizzzden ama keyifle geçireceğiniz günler bunlar hangi işi yaparsanız yapın çocuk düşündüğünüz zaman mutlaka ödün vermeniz gerekicek oyüzden mesleğinizle alakalı bence hiç sıkıntı yapmayın özellikle kendi işinizse
yalnız bana 6 ay biraz erken geldi sanki biraz daha zamn geçse daha ii olur gibi ben 2. evlilik yıldönümümde oğlum 40 günlüktü 1 yıl sonra karar verdik 1 ay sonra hamile kaldım belki biraz daha beklerdim ama eşimin yaşı sebebiyle biraaz acele ettik
kızlar yaklaşık 6 aylık evliyim. kayınvalidem hamile kalmamı çok istiyor, benim ailem bu konuda yorumsuz. ablam daha erken diyor. eşim, benim gibi kararsız. bir an çok istiyor, bir an sen bilirsin diyor. geçen ay üşütmüşüm hamile sandı beni, çok umutlandı, herkese duyurdu bir de =(
çok stresli bir işim var, müvekkillerime ve ailelerine karşı kendimi çok sorumlu hissediyorum. sanki hamile kalmak bir lüksmüş gibi geliyor. tutuklu bir müvekkilim vardı, dün 3. celsesinde tahliye oldu. eğer tutuklu kalsaydı hamileliği düşünemezdim bile, cezaevine hamile halimle gidip gelmek istemem çünkü =( şu anda tutuklu müvekkilim yok.
kasım ayında da sağlık sigoortamı yenilemeliyim. hamilelik policeli yaptırmazsam hamile kalır mıyım diye korkuyorum. istersem hamillelik poliçeli olacak ve 3 ay içinde hamile kalırsam sağlık sigortam doğum dahil tüm masraflarımı karşılayacak. eğer 3 ay içinde hamile kalmazsam yeniden hamilelik poliçeli sigorta yaptırmam lazım, bu da artı masraf demek.
siz hamile kalmaya nasıl karar verdiniz? ha deyince olacak diye bir şey yok tabi, belki hemen olmayacak. biz çalışmaya başlasak mı? çok kararsız kaldım, lütfen fikirlerinizi söyleyin, şimdiden herkese teşekkürler..
Önemli olan seninde eşininde kendini hazır hissetmesi. Eğer gerçekten istiyorsanız, siz çalışmalara başlayın Gerisinide Allah'a havale edin. Ben evlendiğimde çalışıyordum. 6 ay sonra işi bıraktım ve sonra hamile kalmaya karar verdim. Rabbim de nasibimize yazınca 3 ay sonra hamile kaldım. $uan 7 ya$ında bir kızım var ve ben 5 senedir çalışıyorum. 7 sene korunduk. Bu ay korunmadık. İkinci bebeğimizi istiyoruz artık. $artlarda olgunla$tı bizim için. Gerisi Yüce Allah'ımın işi. O nasip ettiyse bize in$allah bir çocuk daha sahibi olacağız. $imdi çocuk sahibi olmayı geciktiriyorsunuz. Ama ileride olmazsa bu sefer gerçekten pişman olursunuz. Elbette hayat sizi karar sizin..
benim de zaten en büyük korkum şimdi korunup ilerde istediğimiz zaman bebek sahibi olamamak.. kafam çok karışık ama eşim olmasın daha erken diyor, benim elimde olan bir çok o yüzden. allah hayırlısını versin..
bir de ben başkalarının bebeklerini görünce alıp eve götürmek istiyorum, bunu bize verin diyorum. beni daha cok hamilelik ve doğum kısmı korkutuyor yoksa bebeği istiyorum ben =)
kızlar yaklaşık 6 aylık evliyim. kayınvalidem hamile kalmamı çok istiyor, benim ailem bu konuda yorumsuz. ablam daha erken diyor. eşim, benim gibi kararsız. bir an çok istiyor, bir an sen bilirsin diyor. geçen ay üşütmüşüm hamile sandı beni, çok umutlandı, herkese duyurdu bir de =(
çok stresli bir işim var, müvekkillerime ve ailelerine karşı kendimi çok sorumlu hissediyorum. sanki hamile kalmak bir lüksmüş gibi geliyor. tutuklu bir müvekkilim vardı, dün 3. celsesinde tahliye oldu. eğer tutuklu kalsaydı hamileliği düşünemezdim bile, cezaevine hamile halimle gidip gelmek istemem çünkü =( şu anda tutuklu müvekkilim yok.
kasım ayında da sağlık sigoortamı yenilemeliyim. hamilelik policeli yaptırmazsam hamile kalır mıyım diye korkuyorum. istersem hamillelik poliçeli olacak ve 3 ay içinde hamile kalırsam sağlık sigortam doğum dahil tüm masraflarımı karşılayacak. eğer 3 ay içinde hamile kalmazsam yeniden hamilelik poliçeli sigorta yaptırmam lazım, bu da artı masraf demek.
siz hamile kalmaya nasıl karar verdiniz? ha deyince olacak diye bir şey yok tabi, belki hemen olmayacak. biz çalışmaya başlasak mı? çok kararsız kaldım, lütfen fikirlerinizi söyleyin, şimdiden herkese teşekkürler..
bu konu vesilesiyle bende bir şey danışıyom ve fikrinizi alayım yaklaşık 2 seneik evliliyim artık çocuk sahibi olmanın vakti geldiğini düşünüyorum anne olmak istiyorum fakat hem korkularım hemde maddi açıdan olanaksızlıklarım var kayınvaldeme kalsa borç hiç bitmez çocuk bi şekidlde büyür rıskıyla gelir diyor ve her defasında çocuk kelmimesini yeniliyor eşim bu konuda biraz yorumsuz benim isteğim dogrultusunda biraz maddi açıdan toplanalım diyor ben çok kararsızım hem çok istiyorum bi yanım çocuugun şansım olabilecegini anneligi yaşamak istediğim duygularında yüzüyorum bi yanım yaşam koşulları ne yapmalıyım bilemiyorummm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?