- Konu Sahibi heatherrrrr
-
Bi cok kiside olabiliyormus bu onemsiz kitleler.prolaktin yuksekligi olanlarda gogsunden sut gelmesi falan oluyormus,bir de sanirim tuylenme yapiyormus.eger kafana cok takiliyorsa hormon baktir.1 gun sonra sonucunu alir kafani rahatlatirsin.gerci doktorun boyle bi durum olsa soylerdi...allah teala isteyen herkese versin inşaallah
benimde göğsümde bir kitle var
doktora gittim içi boş hormonal bir durumdur dedi fakat ben hormon testi yaptırmadım ama prolaktin yükselmesi falan olmuşsa diyede korkuyorum
bende bu konuda düşünceliyim açıkçası
spor konusundada zorlama olmazsa zannetmiyorum sıkıntı çıkacağını
İlk engel belli.Stres..
Sağlıklı olduğu halde 3-5 yıl hamile kalamayanlar var bildiğim.O yüzden gün saymak,belirti aramak gece-gündüz bebek düşünmek olumsuzluklardan ibaret oluyor.İstedik oldu değilde beklemeyi bıraktım,boşverdim oldu diyenler çok farkettiysen.Mutlaka kendine uğraş bulman lazım.Kurs olur,dil öğrenme olur.İnan bana başka konuda yaşadığın stres bebeğin gelmesine engel değil.Çok ağır olmadığı sürece.
Sporun ağır olmadığı sürece yapabilirsin demişti doktorum,hamile kalmadan önce.Yürüyüş,yüzme,aerobik vs.Hatta bir arkadaşım zayıflama için kursa giderken hamile kaldı.Öğrenir öğrenmez bıraktı sporu çünkü 2 düşük yapmıştı daha önce.Hem bedensel hemde manen rahatlama sağladığı için sporu faydası olur zararı yine olmaz.Tabi hamilelikten önce.
Küçük bir not daha.Senin haberin oluncaya kadar onu Allah koruyor.Ve emin ol sebepsiz düşen bebekler sadece eksik kromozomlu-sağlıksız olduğu için düşüyor...Yani Allah seni belki de ömrün boyunca çekeceğin sıkıntıdan kurtarıyor...
Canim boyle bi suphen varsa 21.gunun bi kac gun oncesi ve bi kac gun sonrasi step yapma.cunku bebegin tutundugu gunler bu gunler.ama bence bi problem olacagini zannetmiyorum.spor her seye faydali bence :)
Soruna gelince,oncelikle doktorlar gebelik planlayanlara folik asit basliyorlar.gunde 1 tane veriyorlar.sonra cok mecbur kalmadikca agri kesici veya baska turlu ilaclari kullanmamaya calis.cunku bunlarin bi kismi yumurtanin catlamasini engelliyormus.spor yaptigina gore beslenmene de dikkat ediyorsundur.beslenme onemli.pkos gibi bi sorunu olanlara sogan kurunun faydalarini duydum.dogru zamanda iliskiye girebilmek icin ovulasyon testleri veya ates olcme yontemini kullanabilirsin.
Bir de stres cok onemli.her ne kadar soylemesi kolay oldugunu bilsem de stres yapmamaya surekli dusunmemeye calisin(kelin ilaci olsa :) ) ve sakin ne olursa olsun moralinizi bozmayin.yine yeni yeniden gebelik calismalarina devam...:)
allah teala isteyen herkese versin inşaallah
benimde göğsümde bir kitle var
doktora gittim içi boş hormonal bir durumdur dedi fakat ben hormon testi yaptırmadım ama prolaktin yükselmesi falan olmuşsa diyede korkuyorum
bende bu konuda düşünceliyim açıkçası
spor konusundada zorlama olmazsa zannetmiyorum sıkıntı çıkacağını
folik ac başlamıştım zaten. pkos filan yok, geçen doktora gitmiştim hatta, hiç bir sorun yok dedi. şimdide kafaya eşimi taktım, sperm sayımı yaptırsak mı diye? gerçi yanaşmıyor pek, zaten daha 4 ay oldu diyor, haklı da. ama kafamdan atamıyorum bi türlü. stres bence en baş problem...
Biz bebek düşünsek mi dediğimiz ay gittim ben dra.Kist,yara,iltihap,yumurta sorunu gibi sorunlarım varsa tedavisine başlansın bi an önceki boşuna aylarca beklemeyelim diye.Hormon tahlillerimde temiz çıktı çok şükür.Doktor 6 ay bekleyeceğiz dedi.Sigara-alkol vb uzak durulacak.Stres yapılmayacak.Adet günü sayılmayacak diye ekledi.4 ay bekledik.Sonunda ben dayanamadım çünkü bekledikçe asabiyetim artırıyordu.Sanki 4 yıldır bekliyormuşuz gibi geldi o kısa süre.Doktorum 5.aya gel de bakalım dedi.Eşim benim stresim yüzünden dra gitmeye karar verdi.Ama hiçbirine gerek kalmadı.Çünkü ben o ay nasılsa bu ay da olmayacak ve doktora gideceğiz diye rahattım.Yumurta ve sperm güçlendirici kürler yaptım ama olmaz nasılsa diyerek yaptım.Adete 5 gün kala da tesadüfen öğrendim bebeğimi.Boşver dediğin anda oluyor.Bu bir bir daha iki kadar net...
merhaba hanımlar;
gebe kalmayı planladığım zamanlar sütü bol tükettim, kuruyemiş aynı şekilde yedim,sigara zaten kullanmıyorum. ovülasyon testi kullandım, ilişkiden sonra yataktan hiç kalkmadım anca wc ye çok sıkışınca kalktım :) ilişkiden sonra ayakalarımı yukarı kaldırdım, son olarak ta hamile kaldığım ay ilişkiden önce belime sıcak su torbası koyup o şekilde 15-20 dk yattım sonra ilişki oldu. allahtan 3. ayımda gebe kaldım çünkü gerçekten beklemek çok çok zor allah isteyene istediği zaman versin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?