Gebeliğe Hazırlık Hamile kalmayı istediğim zaman ..

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

hayirlisiiiii

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Mart 2021
192
49
13
29
Arkadaşlar mrb biz 4 aydır bebek için uğraşıyoruz çok düzenli olan adetim buna karar verdiğimiz Aydan itibaren ilk ay 4 gün geç ve sonraki aylar hep 2 Ve ya 3 gün erken Olmaya başladı . Zaten her adet olmama canım çok sıkılıyo biliyorum bu normal bi süreç ama insan üzülüyo doktora da gittim ultrasyonla Baktı bebek düşünmeye başladığımızda Ve sorun olmadığını söyledi böyle bi şey yaşayan var mı ? Adeti düzenli olup bebek planladığında düzeni bozulan. Hem adetim düzensizleşti hem hamile kalamadım diye üzülüyorum

Son düzenleme:
evet stres yaptiginiz ve psikolojik olarak beklenti icinde oldugunuz icin boyle oluyor. hatta belirti bile uretirsiniz her ay. ben ne belirti okursam o ay onu gorurdum. gobegimde gebelikte olusan kahverengi cizgi bile olustu tamamen psikolojikti. yapmasi zor ama en guzel yapabileceginiz sey kendinizi rahat birakmak, mesgul tutmak.. stres en buyuk dusman su surecte. Allah gonlunuze gore versin.

Amin inşallah sizde uğraşıyosunuz galiba bebek için . Adetim düzensiz olunca yumurtlama zamanımda değişiyo daha Da zorlaşıyo işler

Stres olumsuz düşünceler hepsi etkiliyor canım.Ben daha 1ay oldu deneyeli artık dedim bundan sonraki süreçte kendimde belirti aramak yok öyle araştırmak okumak yok beklenti içinde olunca 2katı ters tepiyor resmen ovülasyon testi yap dicem ama oda strese sokuyor yumrtladıgını akıntından karın kasık ağrısından anlarsın o şekilde takip et ve biraz başka şeylere yönelmelisin

Ben de 4 ay dedim ama ilk ay adetime yakın zaman karar verdik 3 kez ilişki oldu bu ay da memlekete gittik yine yunurtlamayı kaçırdık. Ocak şubatta da günaşırı olmadı acaba ondan mı diyorum bu ay düzenli olarak deneyelim diyorum bir de

Benim döngüm de 25-28 gündü, çocuk konusunda ciddilestigimden beri 29-31e çıktı döngüm. Diğer arkadaşların dediği gibi stres bütün dengemizi bozuyor kesinlikle. Ama doktorlar adetin 7 güne kadar geç ve erken olmasınin düzensiz olduğu anlamına gelmediğini soyluyor. Döngulerimiz düzensiz değil aslında, içimizi ferak tutalım.

Yaaa normalmiş demek ki siz kaç aydır istiyosunuz bebek

Var canım var hem de çok Tamamen ona odaklanıp stres yaptığın için oluyor... Ama birkaç gün hiç önemli değil kafana takma haftalarca geç olanlar bile oluyor. Ovulasyon testi denedin mi hiç? Yumurtlama zamanını takip edersen yumurtlamadan tam 14 gün sonra adet olacağını bildiğin için rahatlarsın belki. Belirsizlik seni rahatsız etmiş anlaşılan. İnşallah en kısa zamanda sağlıkla bebişine kavuşursun Ben de birbuçuk yıldır istiyorum 1 düşüğüm oldu inşallah allah isteyen herkese tez zamanda hayırlısıyla nasip etsin

Ovilasyon testi denemedim daha düzenli de yapmadık aslında denk getiremiyoruz diye düşünüyorum. Uygulamadan bakıyorum yumurtlama gösteriyo birlikte oluyoruz ama adet zamanım değişince bi bakıyorum yumurtlama başka güne kaymış o gün yumurtlama değilmiş. En azından olduğunu biliyosunuz siz düşük olsa bile ben olmamasından korkuyorum . Günaşırı denicem bu ay olmazsa ovilasyon testine başlicam

aslinda 1 yildir korunmuyoruz ama son 2 aydır düzenli deniyoruz ovulasyon testiyle. :) insan hemen olsun istiyor ama aylar torbaya girmedi ya elbet olur
İnşallah bazen ben de böyle diyorum bazen korku sarıyo ya olmazsa diye inşallah en yakın zamanda gönlümüzce olur

Yok canım neden olmasın doktor problem yok demiş benim adetim aşırı düzensiz ve 40-45 günü buluyor o yüzden mecburen ovulasyon testi yapıyorum. Senin aslında günaşırı denesen olur muhtemelen. Hiçbir sorunu olmayan arkadaşlarımın falan da ovulasyon testi yaptığı halde 6 ayda anca oldu ve 28 gün hiç şaşmayan arkadaşım çocuk istedikten sonra 21 günde adet olmaya başlamıştı. Eşin hiç kontrole gitti mi o da önemli bir faktör sperm kalitesi çok önemli. Bazı takviyelerle onu da daha kaliteli hale getiriyorlar. Bir de sana tavsiyem detaylı kan tahlilleri yaptırman ve tirotini şekerini falan ölçtürmen. Düşükten sonra insanın canı çok yanıyor acaba ondan mı acaba bundan mı diye mahvoluyorsun keşke daha önce yaptırsaydım diye üzülüyorsun ama faydası olmuyor. Kimsenin yaşamasını istemem

Doktor hormonlara bakmak için kan tahlili istemişti sorun yok deyince ben de biraz daha deneyeyim diye üstüne düşmedim ama şimdi adet oldum ve baktırmayı düşünüyorum adetin 3. Günü bakılıyormuş. Eşim görünmedi doktor biraz deneyin deyince öyle yaptık bizde ama her ay insan neden olmadı diyo. İnşallah sizinde gönlünüzce olsun

İşte doktorlara normal geliyor ne var 3 5 ay beklemişler insanlar 10 yıl bekliyor falan diye düşünüyorlar ama bunun psikolojik tarafı var kimse empati yapamıyor malesef... 1 yıldan önce de tam kontrolleri yapmıyorlar erkeğin de kontrol edilmesi gerekiyor boşuna hep kadın üzülüyor öyle durumlarda hep kadına mana bulunuyor biz de kendimizi suçluyoruz... Sizin daha çok erkenmiş yine de bu kadar kafaya takıyorsanız eşiniz de ürolojiye gidip spermiogram yaptırabilir. Dediğim gibi benim hiç sorunu olmayan arkadaşlarımın da 6 9 ayda oldu hep.

6 9 ay deyince umut oldu. Bu siteden de okudum hep 12. Ay 7. Ay sorun olmadığı halde bekleyenler var hep . Ovilasyon testinden sonra halen olmazsa yine doktora gitmeyi düşünüyorum. Bu ay kan vericem sorun yoksa ovilasyon yine olmazsa tekrar doktor maalesef . Evet onlar için çok normal ama inanın hiç aklımdan çıkmıyo neden olmadı diye. Sizin kaçıncı ayda olmuştu ilk hamileliğiniz

İnşallah bazen ben de böyle diyorum bazen korku sarıyo ya olmazsa diye inşallah en yakın zamanda gönlümüzce olur
o korku oluyor mutlaka, doğal yolla hiç olmucak gibi hissediyorum bazen ben de.. Ama kötü düsunmeyelim, vardır zamanı elbet.. kivalim kötü düşünceleri kendi kendinize baskı yapmayın, bu ay olmazsa sonraki ay..

Evet seni o kadar iyi anlıyorum ki birbirimizi biz anlarız zaten... Benim de 1 yılda anca olmuştu kalbi durdu 8 haftalıkken. 9 kasımda zorunlu kürtaj oldu. 3.adetimi oldum geçen hafta ama hala bebiş yok. İşe gidiyorum yatıyorum kalkıyorum asla aklımdan çıkmıyor. Rüyalarımda bile rahat yok. Senin bebişin çok bekletmez sağlıkla kavuşursun inşallah

İnşallah en kısa sürede tüm isteyenlere nasip olur beklemek çok zor

Bence strestten uzak kalmaya çalış bu yumrtlama günlerini hesap eden youtubede doktorların videosu var onları dinle ovülasyon da deneyeblirsin ama be strese girdim haliyle eşimde etkilendiğini düşünüyorum normal birşey gibi düşünmekte fayda var kafanın içinde neler geçtiğini tahmin ediyorum ve bolca da dua et gönlğnceu olur inşAllah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…