Hamile kişilerde neden gizli bir kibir ve ego oluyor?

Canım güzel duan içimi açtı , Allah razı olsun artık kimseden anlayış beklemiyorum , eksik duygumu umarım Rabbim tez zamanda kolaylıkla tamamlatır

Valla çalışan kadın olup bununla övüneni de gördüm. Konu sahibinin genellemesi yanlış olmuş ama “Canım yaa 21. Güne denk getir” diye boş beleş akıl veren, düşündüğü ilk aydan gebe kalmasıyla övünen birini tanıdım ne yazık ki.

Ya siz gereksiz alıngansınız ya da çevreniz vizyonsuz tiplerden oluşuyor. Muhtemelen ilki.

Böyle sınanıyorsun kendini kötü düşüncelerden kırgınlıklardan uzak tutmak için çabalıyorsun ya, işte inşallah bunun mükafatını o kadar güzel alacaksın ki fark etmeden seni kıran herkesin hatırası aklından uçup gidecek. En kısa zamanda hayalini kurduğun bebeğine kavuş sağlıkla kucağına al inşallah. Çok etkilendim yazdıklarından. Allah gönlüne göre versin.

Yani bunun hamilelikle ilgisi oldugunu sanmiyorum ya. Ben hamileyken aksine sinir olurdum. Hamileyken 8 ay calismisim, millet hamile degil de hastaymisim gb sen otur bn yaparim vs.. okdar guzel bi hamilelik gecirdim ve kendimi okadar normal hissettimki ben normal davraniyordum cevremdekiler anormal tepkiler veriyordu milyonlarca kadinin yaptigi sey de hic bi zaman en buyuk basarimmis gb hissettirmedi. suan oglum 6 yasinda. Buyuttugum cocuk en buyuk basarrimmis gb hissettiriyor o baska. Var olan kibir o donem gun yuzune cikiyor olabilir
Ben mi fark ediyorum yoksa alınganlık mı yapıyorum bilmiyorum ama çok bir şey başarmış hissiyle üst perdeden konuşuyorlar genelde normal sohbet ederken bile

hamileler bana hiç kibirli gelmedi. bence kişinin karakterinden dolayı olabilir. inşallah isteyen herkese nasip olur ama hamile kalınca veya doğurunca bütün hayatınız o oluyor ne kadar kendinizi gercekleştiren bir insan da olsanız. bebeğinizden bahsetmek istiyorsunux sürekli. ben de sürekli bebeğimi anlatmak istiyorum ama tutuyorum kendimi kfjf cünkü aslında bizim dısımızdakileri çok heyecanlandırmayan bir sey

onun dısında ben hamileyken o kadar konuyu açmamaya çalışıyordum ki arkadaslarım falan “karnını görünce şok oluyoruz bi an hamile olduğunu sürekli unutuyoruz” falan diyorlardı. kimin ne niyeti bilmediğim için soru sorsalar dahi geciştiriyordum. ama mesela bana çok saçma sapan şeylerle gelenler oldu “doğuma giderken benim de erkek çocuğum olsun diye dua eder misin?” “istediğim kişiyle evlenmem için dua eder misin?” ya daha bir sürü saçma sapan şey. bir de reddettiğimde trip yedim. doğuma giderken aklıma da senin sümüklü sevgilinle evlenmen gelirdi zaten.. kibir mi bu simdi Allah aşkına? haksız mıydım?

Kıskandığını düşünmüyorum.Kıskanıyorsun demek de nasıl bir kafa onu anlamadım.Çocuk doğurdugu için ya da evlendiği için dünyanın en büyük işini başarmış ve kendisini gelebileceği en büyük seviyede gören o kadar çok insan var ki çevremde.Seni çok iyi anlıyorum ve haklısın da.Hiç umursayacağın insanlar olmasınlar bu kişiler.Sen kendi yoluna hayatına bak.Duanı et ve elinden geleni yap.Gerisi nasip

Canımm ne güzel yazmışsın sende inşallah en kısa sürede kolaylıkla nasip olur bana ve bekleyen herkese

Öğretmenlik hayatım boyunca 15 farklı okulda çalıştım.Sen bir kişiye denk gelmişsin ben sayısını unuttum o derece.Şu an çalıştığım okulda da var böyle bir tip.Cahilin eğitimlisi de kötü oluyor.

... geçmediğin kapının gıcırtısını çekmediğin acının sancısını bilemezsin.

Bazen öyle doğalında ve güzel sözler çıkıyor ki forumda

Ben alınganlık yaptıgınızı düşünmüyorum. Siz tedavi görüyorsunuz muhtemelen ya da deniyorsunuz. Elbette imrenebilirsiniz.. Ama böyle insanlar gerçekten var. Sen öyle hissettiysen net öyledir. Bazı insanlar doğal şeylerle övünmeyi seviyorlar, övünecek başka işler yapmadıkları için belki de.. bana bunu hissettiren kişiyle arama mesafe koyarım ben. Size de öneririm. Böyle insanlar ruhu yoruyorlar gerçekten. Sevgiyle kalın , umarım tez vakitte güzel haberler alırsınız

Ben mi fark ediyorum yoksa alınganlık mı yapıyorum bilmiyorum ama çok bir şey başarmış hissiyle üst perdeden konuşuyorlar genelde normal sohbet ederken bile
Ben sana katılıyorum. Genellemek yanlış olur ama hayattaki tek başarısını evlenmek olarak görenlerin çoğu gebe kalmayı/olmayı daha büyük başarı sanıyor. Aldırma hiç onlara. Övünülecek tarafı yok aksine hem gebelik zor hem de çocuk bakımı oldukça zor.

Yani orasi öyle de söyle düşün sen ve eşin çocuk istiyorsun ve bunu o kişi biliyor kendisi hamile ve bunu kullanıyor normal bahsedersin ama sürekli değil ya da normal bir konu konuşulurken konuyu hamileligine getirmezsin

Buldumcuk de geç valla takmaya değmez

bence sizin odaginiz bu konu oldugu icin ve hassas karniniz bu oldugu icin size oyle geliyor
yillarini atanmaya calisip kilpayi kacirmakla gecirmis olsaydiniz atanan insanlar kibirli gelecekti, evlenme arzusu icinde olup yalniz olsaydiniz evlenen kadinlar kibirli gelecekti, ekonomik özgürlüğünüz olmasa parasini kendince yöneten insanlar kibirli gelecekti.
ben hic evlenene vs özenmedim bunca yıllık ömrümde, bekarligimla çok barisiktim.uc kisilik arkadas grubumuzdan biri evli çocukluydu. haliyle plan yaparken "esime sorayim, kocam o gun evde, kaynanam cocugu alirsa gelirim" falan derdi ya da bulusunca neyi anlatsin tabii eşinden cocugundan es ailesinden konusurdu. bir gun üçüncü arkadasimiz bir patladi dedi "yeter be anladik esin var cocugun var da ne yani dunyadaki tek evli sen misin? her lafa kocam cocugum, hava mi atiyorsun" falan dedi epey yükseldi. ustelik kiz kocasini hep kötüler iyi bir evliligi de yok. ama ona ragmen arkadasim oyle gelmis. oysa ayni ortamdaydik hep - üçlü buluşurduk oyle bir durum yoktu bence. ama iste benim gözüm evlilikte degildi ama arkadasimin en kucuk kardesi bile evlenmis coluk cocuga karismisti, annesi 17sinde kuzeniyle evlenen bir kadindi, cevresindeki herkes çok uzun zamandır ona "bi sen kaldin senin dugun ne zaman" diye sorardi vs vs
haliyle arkadasimin zayif karni bu oldugu icin olaylari farkli yorumlayıp soylenen seyi hava atildigini sanmisti.
bence sizin durumunuzun da bundan farki yok .emin olun evlenmek isteyen ama aski bulamayan arkadaslarinizdan bazilarina da sizin yenievli halleriniz kibirli ve ustten bakiyor gibi geliyordur

Benimde arkadaşım gebelik testi yaptırdığım gün bana bence sen hiç hamile kalamayacaksın dedi negatif sonuç aldım zoruma gitmedi ama o söylediği çok zoruma gitti. Ah etmedim kötü düşünmedim onun için.
2 çocuğu var birinde gelişiminde biri konuşamıyor. Çocuklarını çok seviyordum her görüştüğümüzde hediyeler alırdım. Annesi babası ilgilenmek istemediğinde ben ilgilenirdim.
Kendisinde eksik gördüğü şeyleri aslında karşıdakinde daha iyisi olacağını düşündüğü için böyle bir yorum yaptığını düşünüyorum artık.
Hayatımda olabileceğini düşünmüyorum ama kendisi ve çocukları için umarım kalbi temizlenir.

Evet herkeste değil ama bazılarında sınanmadıkları imtihanın kibri oluyor gerçekten bende yaşadım.
Görümcem bile arkamdan bi hayırlı olsun dedi bi daha da sormadı vs diye konuşmuş halbuki zaten samimi değiliz önceden de değildik.
O böyle insanlardaki güç zehirlenmesini hissediyorsun hele senle daha önce yarıştıracak bişey bulamayıp bu konu olunca içten içe kibirleniyorlar.
Yaşadım yani gördüm 2 sene hamile kalamadım büyüğünden küçüğüne herkes sordu.
Yok mu daha bişey yok mu daha bişey herkes beni bi yerlerde kıstırıp bişey sorma derdindeydi düğünde bayramda.
Sabrettim zamanı vardır dedim hep sende sabret gerçekten bi gün geçiyor geçecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…