hamile maması kullanan var mı?

yuvarlaginkoseleri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
187
3
46
Konya
kızlar ben hem konu açtım hem gebelikte bulantı ve kusmaya yazıyorum.tam 3.5 hamileyim ve hayatım bulantı kusmalardan kabusa döndü üstüne de panik atak.çok zor durumdayım dualarınızı beklerim.
bir sey yiyip içemiyorum bir arkadaştan hamile maması diye bir sey olduğunu duydum aramızda bunu kullana n bilen var mı?
teşekkür ederim

canım merhaba, öncelikle geçmiş olsun.

hamile maması diye birsey yok. ancak vitamin takviyesi yapılabilir suan sana. hiçbirsey yiyemiyorsan bunu doktorunla görüşmelisin. genelde bu gibi durumlarda serum tedavisi yapılır. sabırla bebeğini bekle.

canım çok geçmiş olsun. bir arkadaşım da bu durumdan muzdaripti. hiperemezis deniyor aşırı bulantı ve kusmaya. zindana çeviriyor rresmen hayatı. hiç bir şey yiyip içemiyorsun ve hastanede yatman gerekiyor. arkadaşım neredeyse 9 ay hastanede yattı ve ona da hamile mamasından vermişler. bu karışım normal mama gibi bişi değilmiş ve sanırım sadece hastane ortamında hiçbişi yiyememen durumunda veriliyo. bir de onda aşırı tükürük salgılaması olmuştu.doğurana kadar elinde buzdolabı poşetleriyle gezdi garibim.
şu ana kadar hastaneye yatırılmadıysan bu kadar ağır seyretmiyor sanırım bulantıların ve muhtemelen 4 aydan sonra yok olacak.
tekrardan geçmiş olsun

çok teşekkür ederim İnş. dediğin gibi 4 ayda biter şimdi 16+2 haftalık yani 3,5 aylığım.ama ben de defalarca hastanede yattım ve acilde 30 u geçkin serum vurundum.hayatım o kadar karanlık ve umutsuz ki anlatamam ve sürekli ağlıyorum.buzdolabı posetsiz duramıyoruz ben de. İnşaallah 9 ay sürmez tek duam bu.ve yiyip çıkarmaktan da beteri herseyden tiksinip zorla yemek ekmek,peynir,patates...ve onlarıda böğüre böğüre çıkarmak ve hiç bitmeyen bulantı.ve üstüne afakan kalkması.
okuyan arkadaşlar ne olur dua edin bana ve benim gibilere.çok zor bir imtihan...

canım benim allah yardımcın olsun. hamilelik hepimizin hayatımızda en fazla bir kaç defa yaşayabileceğimiz bir süreç. çoğunlukla sıkıntılı bir süreç ama sonucunu hayal edince insan bir çok şeye göğüs geriyor.bulantı ve kusmadan nefret eden biri olaraktan seni gerçekten çok iyi anlıyorum. olabildiğince mutlu ve huzurlu olmaya çalış, hiçbir şeyi kafana takma, şu kısacık 9 ayı en iyi şekilde geçirmeye çalış. beslenememe konusunda da kendini suçlu hissetme. bebek her durumda gıdasını buluyor, ha olan sana oluyor orası ayrı çünkü senin depolarından tükeniyor. allahım o günahsız yavruyu rızıksız bırakmaz merak etme. sadece ruh halini bebeğin de hisseder ve kişilk gelişimi anne karnında başladığı için onu olumsuz etkilememeye çalış, strsten tartışmalardan olabildiğince uzak dur. nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama havalar ısınmaya başladı. kendine vakit ayır eşinle çıkın dolaşın, temiz hava al, hatta bir hafta sonu beraberce pikniğe gidin. kafanı dağıtmaya çalış, sıkıntışlarına odaklanma. ha bir de kendini iyi hissettiğinde abur cubura saldırmak yerine faydalı besinler tüket. ceviz, kuru üzüm,balık, özellikle norveç somonu- soğuk su balığı olduğu için oldukça yağlı ve omega 3 yağ asiti içeriyor-süt, yumurta... zaten biliyorsundur. bunları ihmal etme. çok fazla yiyemiyorsan az az ama sürekli tüketmeye çalış. kocaman öpüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…