canım benim allah yardımcın olsun. hamilelik hepimizin hayatımızda en fazla bir kaç defa yaşayabileceğimiz bir süreç. çoğunlukla sıkıntılı bir süreç ama sonucunu hayal edince insan bir çok şeye göğüs geriyor.bulantı ve kusmadan nefret eden biri olaraktan seni gerçekten çok iyi anlıyorum. olabildiğince mutlu ve huzurlu olmaya çalış, hiçbir şeyi kafana takma, şu kısacık 9 ayı en iyi şekilde geçirmeye çalış. beslenememe konusunda da kendini suçlu hissetme. bebek her durumda gıdasını buluyor, ha olan sana oluyor orası ayrı çünkü senin depolarından tükeniyor. allahım o günahsız yavruyu rızıksız bırakmaz merak etme. sadece ruh halini bebeğin de hisseder ve kişilk gelişimi anne karnında başladığı için onu olumsuz etkilememeye çalış, strsten tartışmalardan olabildiğince uzak dur. nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama havalar ısınmaya başladı. kendine vakit ayır eşinle çıkın dolaşın, temiz hava al, hatta bir hafta sonu beraberce pikniğe gidin. kafanı dağıtmaya çalış, sıkıntışlarına odaklanma. ha bir de kendini iyi hissettiğinde abur cubura saldırmak yerine faydalı besinler tüket. ceviz, kuru üzüm,balık, özellikle norveç somonu- soğuk su balığı olduğu için oldukça yağlı ve omega 3 yağ asiti içeriyor-süt, yumurta... zaten biliyorsundur. bunları ihmal etme. çok fazla yiyemiyorsan az az ama sürekli tüketmeye çalış. kocaman öpüyorum