hamile miyim ??? :( yardımmmmmmmmmmmm

gokce48

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2012
11
0
36
İstanbul
arkdşlar ben adetimin 2.günü doğum kontrol hapı kullanmya başladım.adetim bittikten 2 gün sonra fln korunmasız ilişki yaşadım.hapları başladığımdan beri düzenli içtim şu an iilk kutum bitti.acaba korunmasız ilişki sırasında hamile kalmış olabilir miyim?ilk kutuda korumaz gibi söylentiler duydum kimi doktor uzman videolarında da ilk kutunun ilk hapı ile koruma başlar diyordu.çelişkide kaldım?

adetının ıkıncı gunu neden dogum kontrol hqpı ıctınkı? adetın bıttıkten sonra ıcmen gerekmıyormu? ilk duyuyorum adetlıyken ıcıldıgını

ilimonn arkadaşım,dogum kontrol hapına ılk defa baslıyorsa adetın 2.gunu başlanır..ve 7 gun ara verılır..bu yedı gun ıcınde adet olmazsan da 8.gun hap tekrar başlanmalıdır..
eger arkadasımızın bır sonrakı adetı bu yedı gun sonunda geldıyse zaman uyarak hapı oyuzden kullanmış olabılır..
ben temmuz ayında evlendım ve o ay kullanmaya basladım ve korudu canım bı sorun yaşamadım..ama kımısının ılk ay korumayabılıyomuş..bu allahtan ggelen bırsey tabıkı zamanı geldıyse korundugun halde bıle hamıle kalabılıyosun cevremde cok gordum..hatta ve hatta bırısı hap kullanırken bır gun unutmuş ve o gece ılışkısı olmuş ertesı gun hapa devam ettıgı halde o gece hamıle kalmış..sen şuan hamılelıgı ıstemıyorsan korunmaya devam et tabi..ama herseyı rabbım bılır,ol dedıyse olur,hayırlısı olsun :))

katılıyorum canım sana.allah ne dediyse olur.hamile kalmak istemiyorum ama.teredütte kaldım kimileri ilk ay korumaz diyordu hapa başlanılan ayda.doktorlarda ilk kutunun ilk hapıyla korunmaya başlanır düzenli içilirse diyor.kafam karışmıştı.

doğum kontrol hapına ilk kez başladığım için adetken içmeye başladım.bildiğim kadarıyla adetken başlanır hapa :) bu böyledir yani.aksi taktirde yani ilk kez başlayan birisi regl günü dışında hap kullanmaya başlarsa koruma olmazmış

Back
X