Hamile olanlar yada basına böyle birsey gelenler yazarsa sevinirim

Doktorunun dediklerini yap.
Düşük önleyici ilaç muhtemelen progestrandır. Onu içip yatıp dinlen ağır kaldırma dikkat et..
Ben hiç bir riskim olmamasına rağmen; 12.haftaya kadar kullandım. Tüm gebeliği boyunca kullananlar bile var.
Gelen pembemsi leke; büyük ihtimalle yerleşme tutunma kanamasıdır. Çoğalmadığı ve rengi kırmızıya dönmediği sürece korkma..
inşaallah kalp atışlarını duymak ve sağ Salim kucağına almak nasip olur..

Merhaba eğer kanaman uzun sürmediyse yerleşme kanamasıdr ama sürekli kanama olursa hemen doktora gitmelisin

Benim de yaşadığım durum bu. Eğer böyle bir şeyse korkmanıza gerek yok. Öncelikle bir endokrin uzmanına gidin ve her ay aynı doktora kan verip tsh değerinize baktırın. Ben eu.. ile başlayan ilacı 50 mg ile başladım. Sonra 75 ve en son 100 kullandım. Düzene girdi ve olması gereken seviyeye indi. Buna ilaveten günde iki kere iyot hapı aldım. Bir gün bile aksatmadım. Felaket tellallığı yapmak istemiyorum ama eğer çok yüksek değerdeyse sadece düşük değil bebeğinde gelişim geriliğine kadar gidebilir ihmal etmen. İlk fırsatta endokrin uzmanından randevu alman iyi olur.

Benim de kanamam oldu ilk haftalarda. Doktora gitmedim. Pembemsi birkaç damlaydı. Devamı gelmeyince yerleşme kanaması diye düşündüm. Uyarabileceğim tek şey var bu konuda kilona dikkat et. Benim tsh ile mi ilgili bilmiyorum ama çok dikkat etmeme rağmen 20 kilo aldım.

Genel cerah canim endekroloji burada olmadığı için.. Yok canim benimki troid ve cok küçükmüş 25mmg lik verdi

Cok tesekkürler cevabın için

Rabbim yavrunuza uzun ömürler versin insallah

Amin canım

Amin canım Aminn n insallah aynen dediğin ilactan verdi doktor troid için ne olur ne olmaz diye

Daha çok erken bir gebelikmiş. Kimyasal olabilir. Dış gebelik olabilir. Belki tutunmaz adet kanamasıyla kendini atabilir. Biraz sakin kalın. Şu günlerde kendinizi yormayın. 10 gün sonra doktora gittiğinizde kese görülür, belki kalp atışı da vardır ki o da şu an 4 haftalıksa duymayabilirsiniz de. İlaçlarınızı kullanın ve bekleyin.

Ebenin tutumu ve davranışı cok sinir bozucu yüzüme bakmadan konusuyo ya bi bak bi ilgilen gözü bilgisayarda bişey yapamam edemem afedersin köpek gibi cemkiriyo

Tiroid bana da 5.haftamda ilaç vermişti doktorum 25mg başladık düzelme göremeyince 75mg’a kadar çıktık şuan 75 mg’da düzenli devam ediyoruz. Kullanman Bebek için zararlı değil ama kullanmaman Bebek için risk oluşturabiliyor o yüzden mutlaka doktorunun dediklerini yapmaya çalış Umarım kalp atışını da duyarsınız en kısa sürede

Benim bildiğim ilk haftalarda düşüğü önlemeye çalışmıyor dr çünkü ilk hafta dusukleri zaten sağlıklı olmayan gebelik olduğu için başka dr a da gidin farklı bi fikir her zaman iyidir

tavrı yanlış olsa da çok cahilce diyemeyiz. dış gebelik ihtimalinden bahsetmiş. yani kesenin tüplerde tutunma durumu.
doktorunuzu dinleyin. küçük gebeliklerde yapilabilecek pek bir şey yok. progesteron içmek ve dinlenmek dışında. içinizi ferah tutun. sağlıklı bir hamilelik dileğiyle

bunun bir saglikcinin bilmesi lazim ben konu sahibine. degil de ebeye dedim

Kendi doktorunuzun dediğini yapın. Ben özel hastaneye gittim hamileliğim boyunca. Kontrole gittiğim gün herşey normaldi. Akşamında kanamam oldu devlet hastanesine gittim kadındoğum aciline. Sabah orda olan bebeğimi yarım saat aradılar ultrasonla. Kullanılan ultrasonda eskilerden kalma. Bu arada büyüklehirde yaşıyorum yani. O yüzden kafanızı karıştırmayın doktorunuzdan eminseniz onun dediğini yapın.

Embriyo tüplerde iken hamileliği öğrenemezsiniz çünkü beta hcg bebek rahme yerleştikten sonra yükselmeye başlar. Eğer tüplerde olsaydı beta hcg 0'a yakın olurdu. Tüplerde olup beta hcg yükselmesine de dış gebelik deniliyor zaten. Ama sanırım sizin değerleriniz normal bir şekilde 2 günde en az %60 olacak şekilde artmış,dolayısıyla sizde dış gebelik söz konusu değil. Ebe sizi yarım yamalak dinleyip başından atmış.

Son düzenleyen: Moderatör:
başıma böyle bir durum gelmedi ama yerleşme kanaması diye bir şey halk arasında o durum olabilir iyi bir kadın doğumcuya daha görünün derim guatr ilacının gebeliğe bi etkisi olacağını pek sanmıyorum ablam da kullanmıştı çnkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…