- 1 Ağustos 2018
- 2.224
- En iyi cevaplar
- 1
- 3.824
- 83
- Konu Sahibi CeReNnnKeskn
-
Merhaba eğer kanaman uzun sürmediyse yerleşme kanamasıdr ama sürekli kanama olursa hemen doktora gitmelisinİyi geceler tatlı bayanlar.. Ben 4haftalik hamileyim.. Bugun doktora gittim tahlil VS yapildı, guatır cıktı. Genel cerahiden de muane oldum bana mmglık ilac verdiler.. Daha sonra tekrar kadın dogum doktoruna gittim hocam diger doktor bu ilacı verdi tamam dedi . Bana tekrardan düsük önleyici bir ilac verdi bunu kullan dedi. Eve geldiğimde iç camasrimda pembemsi bir kanama oldu tekrar acile gittik. Burada birsey yapamayız araştırmaya gidin dedi aksam saati oluyor neyse gittik, oradaki ebe sanırsam ben sana bisey yapamam daha cocuk içine yerlesmemis olabilir tüplerden rahme inmemis olabilir ilacı kullanma dedi.. Benim anlamadığım muayene etmedi birsey yapmadı o ilacı kullanma dedi.. Bugunki doktorum 10 gün sonra gel kalp atışlarını dinleyelim dedi. Benim kafam karıstı hangisinin dediğini yapayım.. İlk gebeliğim bide unutmadan bu kanama neden olmustur cok korkuyorum bebeğimi senelerdir bekliyorum
Not:smear yaptırdıgımda doktor rahimden biyopsi yapmıştı acaba doktor bunu bilgisayından görüp ondan ı vermiştir..
Guatr ilacı dediğiniz acaba tiroit ilacımi? Tsh yüksek çıkınca verilen ilacın 25-50-75-100 mg olanları var ismi eu..diyemi başlıyordu?eger tiroit yüksekliğine bağlı verilen ilacsa kullanmanız gerekli.cunku tiroidin dengelenmesi lazim,yoksa düşüğü tetikler.progestani da kullanmanızın bir zararı olmaz daha iyi tutunur onuda kullanın.birde kanama geldi hemen hastaneye kosayim diye panik yapmayın daha çok yeni bir gebelik,ayaklarınızı uzatın progestaninizi vajinal olarak uygulayıp dinlenin,bol su için stres yapmayın.
Genel cerah canim endekroloji burada olmadığı için.. Yok canim benimki troid ve cok küçükmüş 25mmg lik verdiGenel cerraha mı gittiniz? Endokrin uzmanına görünmeniz gerek miydi?
Benim tsh hormonum yüksek çıktı ve ikinci aydan beri (9.aydayım) her ay kan veriyorum. Nodüllerim varmış. Doğumdan sonra biyopsi yapılması gerekiyor. Bu tarz bir şey mi sizinki de?
Cok tesekkürler cevabın içinKanama durumunu bilmiyorum ama hamile kalmadan önce de , şu anda da tiroid ilacımı aralıksız her gün kullanıyorum .
Kullandığınızda değil , kullanmadığınızda sıkıntı olacağını düşünüyorum . Doktorunuzu dinleyin
Keyifli , sağlıklı gebelikler .
Rabbim yavrunuza uzun ömürler versin insallahBence şuan ilaç kullanmayın düşük önleyiciden başka.kalp atışını duyduktan sonra tekrar tümtahlilleriniz yapılır doktor düzenleme yapar.
Lekelenme her türlü sebepten olabilir.
Bunun sebebi yüzde yüz şudur diyen doktor olamaz.
İlk gebelik kaybımda lekelenmem oldu sürekli devam eden,3tane doktorda merak etme bişey olmaz dediler gelişim normal kalp atışı normal dediler kaybettim.
İkincidede normal dedi en iyi doktorlar ,o da gitti.
3.de dış gebelik gibi dediler ben sağlıkla doğurdum.
Kısaca , kalp atışı alınana kadar doktorların kanama ve lekelenmeler için tek yaptığı , progestron iğne veya ilaçları artı dinlenme.
Amin canımOglum doğana kadar kanamam oldu.
İlk kanama 5.haftaya yeni girdigimde basladı.
Düşük önleyici progestan kullandım,bol su içtim...
Nasibi yoksa amuda kalkıp beklesen yine düşer demişti doktorum,çok şükür varmış.
Kendinize dikkat edin,doktorunuz ne dediyse yapın lütfen...Allah saglikla kucaginiza almayı nasip etsin.
Amin canım Aminn n insallah aynen dediğin ilactan verdi doktor troid için ne olur ne olmaz diyeDoktorunun dediklerini yap.
Düşük önleyici ilaç muhtemelen progestrandır. Onu içip yatıp dinlen ağır kaldırma dikkat et..
Ben hiç bir riskim olmamasına rağmen; 12.haftaya kadar kullandım. Tüm gebeliği boyunca kullananlar bile var.
Gelen pembemsi leke; büyük ihtimalle yerleşme tutunma kanamasıdır. Çoğalmadığı ve rengi kırmızıya dönmediği sürece korkma..
inşaallah kalp atışlarını duymak ve sağ Salim kucağına almak nasip olur..
Progestan düşük önleyicidir. Yani bebeğin tutunması için verilen bir ilaç. Troid ilacı başka.Amin canım Aminn n insallah aynen dediğin ilactan verdi doktor troid için ne olur ne olmaz diye
Ebenin tutumu ve davranışı cok sinir bozucu yüzüme bakmadan konusuyo ya bi bak bi ilgilen gözü bilgisayarda bişey yapamam edemem afedersin köpek gibi cemkiriyobiz. buna yerlesme kanamasi diyoruz ayrica ebenim cvp cok cahilce yerlesme olunca beta ve hamilelik hormonlari oluyor benim yerlesme kanamam. tam. gecikmenin 6 gunu oldu misal sen o progestronu kullan ama tsh hormonu yani guatr varsa dikkat et derim kalp atisini. dutduktan sonra ilacini icersin bence
Troid baska diğer ilaç baska yanlis yazmisimProgestan düşük önleyicidir. Yani bebeğin tutunması için verilen bir ilaç. Troid ilacı başka.
Benim bildiğim ilk haftalarda düşüğü önlemeye çalışmıyor dr çünkü ilk hafta dusukleri zaten sağlıklı olmayan gebelik olduğu için başka dr a da gidin farklı bi fikir her zaman iyidirİyi geceler tatlı bayanlar.. Ben 4haftalik hamileyim.. Bugun doktora gittim tahlil VS yapildı, guatır cıktı. Genel cerahiden de muane oldum bana mmglık ilac verdiler.. Daha sonra tekrar kadın dogum doktoruna gittim hocam diger doktor bu ilacı verdi tamam dedi . Bana tekrardan düsük önleyici bir ilac verdi bunu kullan dedi. Eve geldiğimde iç camasrimda pembemsi bir kanama oldu tekrar acile gittik. Burada birsey yapamayız araştırmaya gidin dedi aksam saati oluyor neyse gittik, oradaki ebe sanırsam ben sana bisey yapamam daha cocuk içine yerlesmemis olabilir tüplerden rahme inmemis olabilir ilacı kullanma dedi.. Benim anlamadığım muayene etmedi birsey yapmadı o ilacı kullanma dedi.. Bugunki doktorum 10 gün sonra gel kalp atışlarını dinleyelim dedi. Benim kafam karıstı hangisinin dediğini yapayım.. İlk gebeliğim bide unutmadan bu kanama neden olmustur cok korkuyorum bebeğimi senelerdir bekliyorum
Not:smear yaptırdıgımda doktor rahimden biyopsi yapmıştı acaba doktor bunu bilgisayından görüp ondan ı vermiştir..
tavrı yanlış olsa da çok cahilce diyemeyiz. dış gebelik ihtimalinden bahsetmiş. yani kesenin tüplerde tutunma durumu.biz. buna yerlesme kanamasi diyoruz ayrica ebenim cvp cok cahilce yerlesme olunca beta ve hamilelik hormonlari oluyor benim yerlesme kanamam. tam. gecikmenin 6 gunu oldu misal sen o progestronu kullan ama tsh hormonu yani guatr varsa dikkat et derim kalp atisini. dutduktan sonra ilacini icersin bence
bunun bir saglikcinin bilmesi lazim ben konu sahibine. degil de ebeye dedimtavrı yanlış olsa da çok cahilce diyemeyiz. dış gebelik ihtimalinden bahsetmiş. yani kesenin tüplerde tutunma durumu.
doktorunuzu dinleyin. küçük gebeliklerde yapilabilecek pek bir şey yok. progesteron içmek ve dinlenmek dışında. içinizi ferah tutun. sağlıklı bir hamilelik dileğiyle
Kendi doktorunuzun dediğini yapın. Ben özel hastaneye gittim hamileliğim boyunca. Kontrole gittiğim gün herşey normaldi. Akşamında kanamam oldu devlet hastanesine gittim kadındoğum aciline. Sabah orda olan bebeğimi yarım saat aradılar ultrasonla. Kullanılan ultrasonda eskilerden kalma. Bu arada büyüklehirde yaşıyorum yani. O yüzden kafanızı karıştırmayın doktorunuzdan eminseniz onun dediğini yapın.İyi geceler tatlı bayanlar.. Ben 4haftalik hamileyim.. Bugun doktora gittim tahlil VS yapildı, guatır cıktı. Genel cerahiden de muane oldum bana mmglık ilac verdiler.. Daha sonra tekrar kadın dogum doktoruna gittim hocam diger doktor bu ilacı verdi tamam dedi . Bana tekrardan düsük önleyici bir ilac verdi bunu kullan dedi. Eve geldiğimde iç camasrimda pembemsi bir kanama oldu tekrar acile gittik. Burada birsey yapamayız araştırmaya gidin dedi aksam saati oluyor neyse gittik, oradaki ebe sanırsam ben sana bisey yapamam daha cocuk içine yerlesmemis olabilir tüplerden rahme inmemis olabilir ilacı kullanma dedi.. Benim anlamadığım muayene etmedi birsey yapmadı o ilacı kullanma dedi.. Bugunki doktorum 10 gün sonra gel kalp atışlarını dinleyelim dedi. Benim kafam karıstı hangisinin dediğini yapayım.. İlk gebeliğim bide unutmadan bu kanama neden olmustur cok korkuyorum bebeğimi senelerdir bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?