• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamile olduğum halde erkek arkadaşımı evliliğe ikna edemiyorum?

Ya bebek var diye evlenmek zorunda mı
Ben kadın halimle bile hamileyim diye evlenmem mesela
Napayım Hamileysem alla alla
Tabii canım. Benim Bahçeşehir’den bir komşum vardı. Zengin bir galericiden çocuk yaptı. Adam bunu aldattı. Kadın hazmedemedi. Evlenmedi. Sonra bir kaç sene sonra kadın affetti. Hep beraber çocuklarını büyütüyorlar. Kadın hala evlenmiyor. Tercih meselesi. Herkes toplumun genel kurallarına uyacak diye bir şey yok.

Tabii canım. Benim Bahçeşehir’den bir komşum vardı. Zengin bir galericiden çocuk yaptı. Adam bunu aldattı. Kadın hazmedemedi. Evlenmedi. Sonra bir kaç sene sonra kadın affetti. Hep beraber çocuklarını büyütüyorlar. Kadın hala evlenmiyor. Tercih meselesi. Herkes toplumun genel kurallarına uyacak diye bir şey yok.
Eleştirdin mı kız uykum geldi anlamadım 😬

Henüz yaşım 23. Erkek arkadaşım benden yaşça büyük. Yaklaşık 6 aydır aynı evde yaşıyoruz. Kendisi 1 sene önce boşandı. Çok kötü bir evlilikten geçirdi. Önceki evliliğinden 5 yaşında bir kızı var. Ben erkek arkadaşımı çok sevdim. Hayatımda ilk defa bu kadar birine ait hissettim kendimi. 1 ay önce hamile olduğumu öğrendim. 3 aylık bir bebek taşıyorum karnımda ama erkek arkadaşım evlilik işine yanaşmıyor. Bir daha ölürüm de evlenmem kimseyle seninle böyle iyiyiz aynı evde bebeği de doğur diyor sadece. Ben delirmek üzereyim. Karnımdaki bu bebek nikahsız mı doğacak? Bana bir yol gösterin ne olur?
Kimse kimseyle hamile oldugu icin evlenmek zorunda degil. Adam olan geregini yapar tabi fakat olmayandan bisey beklememeli. Bunun onlemini alicak olan o cocugu karninda tasiyip dogurucak olan sizdiniz. Partneriniz evlenmek istemiyorsa cocugunuz doğduktan sonra DNA testiyle babasi oldugunu kanitlar nufusuna yazdirirsiniz. O da baska birine asik oldugunda yada bebek dogduktan sonra sirf bunaldigi icin kacar gider. Size uzuldum daha yas 23. Sizden cok da o dogacak olan bebege uzuldum. Buna hakkiniz yoktu.

Mesajınız güldürdü ama tabii evlatları için hiç gülünecek bir durum değil, hepsi kız evlat olan çocukların hayırsız pislik bir babaları var.

Kızdığım nokta bu adamın annesi de bir kadın sonuçta, elin kızlarını nasıl kandırırsın, çocuklarını nasıl ortada bırakırsın demedi hiç, oğluna çanak tutan annelerden kendisi.

Bu adamla birlikte olan kadınlara da ayrı şaşıyorum doğrusu, maddiyat için desem yok🤷‍♀️yakışıklılık desem yok🤷‍♀️ne sadakat var ne çoluk çocuğunla ilgilenme var, adam karabatak gibi bir orada bir burada, bir onunla bir bununla, Almanya’ya bile kaçak gitmiş sonra kim bilir ne yapmışsa sınır dışı edilmiş, suç kaydı da olan tuhaf bir tip, akrabası olarak ben sokakta görsem yolumu değiştiririm ama kadınlar bayılıyor demek ki😵‍💫
Almanya'da çok şaşırmam

töre cinayetine filan kurban gitme (abarttım) noktasında olmadığı sürece, orada çok kadın var ki, bulduğundan 3 seneye bir doğuruyor
işsizlik parası çocuk babası annelik parası, kira yardımı... kreşe ver
hooop yeni bebek

bu kafada kadın bulması çok zor değil yani. eteğinde 4-5 tane çocukla dolaşıp düzgün almanca bile bilmeyen bir dünya kadın tanıdım orada (kimisi türk kimi değil), devlet bunlara yağdırıyor maaşlı beyaz yakaya da vergi bindiriyor, almanyada düzen böyle.

ama Türkiye'de kadınların neye güvenip bu adamlardan çocuk yaptığını hiç bilmiyorum.

Henüz yaşım 23. Erkek arkadaşım benden yaşça büyük. Yaklaşık 6 aydır aynı evde yaşıyoruz. Kendisi 1 sene önce boşandı. Çok kötü bir evlilikten geçirdi. Önceki evliliğinden 5 yaşında bir kızı var. Ben erkek arkadaşımı çok sevdim. Hayatımda ilk defa bu kadar birine ait hissettim kendimi. 1 ay önce hamile olduğumu öğrendim. 3 aylık bir bebek taşıyorum karnımda ama erkek arkadaşım evlilik işine yanaşmıyor. Bir daha ölürüm de evlenmem kimseyle seninle böyle iyiyiz aynı evde bebeği de doğur diyor sadece. Ben delirmek üzereyim. Karnımdaki bu bebek nikahsız mı doğacak? Bana bir yol gösterin ne olur?
Nikah yoksa ben de yokum der giderdim açık net çok istiyorsa nikah kıyar istemiyorsa ben de yokum bu kadar basit.

40 yaş bir kadına denk geldim, daha önce evlenmiş boşanmış bi çocuğu var. Ailesiyle yaşıyor muhtemelen ve geliri de yok sanırım. Hamile kalmış saçma sapan bi adamdan. Adam da küfür kıyamet başından atmış kadını. Kürtaj yaptıracaktı. Korunma yöntemini sordum geri çekilme dedi 🤦🏻‍♀️
Yanlış anlaşılmasın kimse de üzerine alınmasın ama cidden bazı kadınların aklına şaşıyorum, hadi 18’indeki bir kadına toy diyoruz da 40 yaş da toyluk bir yaş değil, erkek seçimi falsolu, korunma Allah’a emanet🤦‍♀️

Evlenmiş ayrılmış veya hiç evlenmemiş hiç fark etmez, bir kadın hele de 30’lu 40’lı yaşlarda az biraz mantıklı olur.

Ben hiç çalışmadım mesleğim de yok ama kendimi döndüreceğim bir gelirim var, niye bazı kadınlar her şeylerini erkeğin 2 dudağı arasına bırakıyorlar anlamıyorum🤷‍♀️

Aşk sevgi tamam da biz de aşık olduk sevdik lakin mantığı da elden bırakmadık, ne olacak şimdi? Kürtaj da olamazsa bir bebek daha, kendisini düşünmüyor maddi manevi ailesini de düşünmüyor diğer çocuğunu da düşünmüyor, ne diyelim Allah akıl fikir versin bu yaştan sonra verirse tabii😬

Adam evlenmek istemiyor, neden korunmadınız? Tutup yakasından nikah masasına nı oturtalım, bunu yaşarken aklınızı kiraya mı veriyorsunuz?

Erkek arkadaşın dediğin herifin evliliğinin çok kötü olduğunu bildiğine göre evliyken seninleydi. Evli değilken kimlerin yanına gider sen düşün gerisini.

Yaşım “henüz” 23 diyorsun küçük olduğunun farkındasın, hayatımda bu kadar birine ait hissettim ne demek daha ait hissedeceğin çok zamanlar olurdu. Toy kızı bulmuş kendi ununu elemiş eleğini asmış iki etkilemiş çocuğu da yapmış. Sanki 5 yaşındakine çok bakmış gibi ikincisine üşenmemiş. Gerçi yükünü kendi çekse aklı çıkar bebek lafından. Belli ki bebeğe hiç bakmamış hovardalık kovalamış.
Senin doktora gidecek sigortan falan var mı? Adamla evli değilsiniz nasıl muayene olacaksın? Alman gereken vitaminlere baktırdın mı hiç? Nasıl doğurmayı düşünüyorsun? Erkek arkadaşının umrunda olacağını sanmam, hatta ikinizin başına bir şey gelirse kurtulmuş olur sizden.
Sen de bebek bakarken uykusuzluktan yalnızlıktan erkenden çökersin.

Çok büyük, yıkımı ömrün boyu hatırlayacağın bir gençlik hatası içindesin.

Bizim Türk erkekleri birini sevdi mi ilk iş evlenmek ister hamile bırakmak değil, yanlışlıkla olduysa da yine hemen nikâhı basmak ister. Sizinki zaten sizinle aynı evde yaşıyor evli gibi takılıyor, tutku mutku, size karşı bir hevesi kalmamış, alacağını almış vereceğini de vermiş. Sizi beğenmiştir, hoşlanmıştır ama kusura bakmayın da aşka evrilmesine fırsat vermeden kendinizi vermişsiniz direk, adam da karaktersiz olunca önlem alma gereği bile duymamış bari bunu düşünseydi. Nikâhsız aynı evde yaşayarak bizim toplumun erkeklerinin ekmeğine yağ sürmeyin kızlar, Avrupa değil burası, siz modern yaşam diyorsunuz ama onlar hâlâ ataerkil kafadalar aksini iddia etseler de.

Bana pek gerçekçi gelmedi konu açıkçası ya da ben artık her şeyi fake sanıyorum.:işsiz:

Adam hamile halinizle sizinle evlenmiyor ama siz kalkmış onun yaşadığı travmaları sıralıyorsunuz. Böyle adamlar travma yaşamaz, travma yaşatır. Evlilikte yaşayacağı birçok şeyi zaten sizinle yaşıyor peki neden evlensin ki? Üstelik daha yeni boşanmış biri. Bir de ne kadar âşık olduğunuzu yazmışsınız. Ayrıca daha 23 yaşındasınız; böyle plansız şekilde çocuk yapmaya neye göre karar verdiniz, üstelik böyle bir adamdan? İnsan önce karşısındaki kişinin karakterine, sorumluluk bilincine ve gelecek planına bakar. Sonra ortaya çıkan tabloya şaşırmanız da ayrı ironik.

Paso okuyor ama yazmıyor. :işsiz:

IMG_9985.webp

Diyelim ki adam zorla nikah masasına oturdu bu işten bi hayır, mutluluk çıkar mı?o cocuga yazık değil mi? Ayrıca bebek üç aylık olmuş bu zamana kadar konuşulmadı mı bu konu

Back
X