Hamile olduğumu iş yerine ne zaman söylemeliyim ve haklarım hakkında bilgi almak istiyorum kızlar.

Medusan

Were all mad here
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2009
1.832
819
648
Kızlar merhaba,
Şuan hamileyim test yaptım pozitif cikti ne kadarlık olduğunu tam olarak bilmiyorum ama hesaplarıma göre 4 ya da 5 haftalık. Şimdi sorum şu çalışıyorum ve hamile olduğumu iş yerime ne zaman söylemeliyim? Planım 8 aya kadar çalışmak Allah izin verir de bir problem çıkmazsa sonrasında ücretli doğum iznine ayrılmak istiyorum daha sonra da devam etmeyi düşünmüyorum. Erkenden söylemeK istemiyorum problem çıkarırlar ya da işten çıkarırlar diye açıkçası güvenmiyorum iş yerime daha önce de yaşadığım pronlemleri eski konularımdan bilen bilir. Hamileler ve bu durumu yaşayanlar bana bir yol gösterirseniz sevinirim. Ayrıca haklarımı da bilmiyorum bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan da yardım istiyorum.
Şimdiden teşekkürler.
(Cuma günü muayeneye gidiyorum hamileliğim hakkında net bilgiyi inşallah o gün öğrenicem)

Cnm ben hep kalp atısını duyunca sölicem diyordum ve iyiki de söylememişim çünkü kalp atısını alamadığımız için kürtaj oldum ve işyerine bilgide vermedim eğer söyleseydim sıkıntı olucaktı ve belki kürtajdan sonra çıkaracaklarını sana tavsiyem 8-9 haftaya kdr söyleme neden derselerde kalp atısını geç duyduk dersin

Başınız sağolsun ve geçmiş olsun Umarım bir daha yaşamazsınız böyle bir şeyi. Ben 3 aylık olana kadar söylemicem belli olmazsa belki daha bile uzun surebilir. Hem hamileliğimin iyi gittiğinden emin olmam lazım ve de iş yerime de güvenmiyorum dediğim gibi.

Medusan merhaba..
Ben kalp atışıni duyduktan sonra bildirdim.
Doktor raporunu ik'niza ilettikten sonra gunde 7.5 saat calisma hakkınız doğuyor. 7.5 saatten fazla ve gece mesaisinde calistirilmaniz yasal degil. Hamilesiniz diye işten çıkraılamazsınız. Hadi çıkarıldınız diyelim, işveren tazminatınızı vermek durumunda. Bunun için dava açarsanız ciddi tazminat hakkı alırsınız.
8+8 hafta doğum izniniz var. Işverenle anlaşmanız durumunda 6 ay da ücretsiz izin alabilirsiniz.
Umarım saglikla bebeğinize kavuşursunuz

Teşekkür ederim ben yine de 3 aylığa kadar beklemeyi düşünüyorum. Hem hamileliğimden ve bebegimin sağlığımdan emin olmak için.

Çok teşekkür ederim canım kötü bir deneyim oldu bnm için ama yine olsa yine söylemem hamileyken evet işten çıkaramaz ama işyerleri her türlü kulp buluyor ve yolluyor o yuzden erkenden söyleyip stres yapmaya gerek yok zaten bebegin en önemli anları oluyor ilk 3 ay

Kimse onermiyor zaten soylemeyi 3 aylik olana kadar hem ne olur ne olmaz diye hem de erkenden soyleyip strese girmemek icin zaten yeterince stresim var is yerimde bir de bunla ugrasamam. Bu zamana kadar oyle bir sikinti hic olmamis ama ben yine de guvenmiyorum kendim iste tecrube ettiklerimden dolayi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…