Hamile Olduğunu Bilmeden İlaç Kullanan Var mı?

tugela

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2012
47
36
38
selamlar herkese..ovulasyon günlerinde, 1 hafta sinüzit tedavisi için c grubu antibiyotik kullanmıştım.adet olacağım gün test yaptım pozitif çıktı.kendi doktorum "ilaç çok zararlı ;riskleri göze alıp hamileliğe devam edip etmemek senin tercihin" dedi..farklı bir doktor ,"adet gecikmesi olmadan kullanmışsın;kullandığın dönemde henüz yumurta rahime tutunmadığı için anne ile bağlantısı yok sıkıntı olmaz" dedi.farmakoloj uzmanına danıştım o da"embriyo henüz rahime tutunmadığı için ilaçlar etki etmemiştir;nomal bir gebe hangi riskleri taşıyorsa siz de onu taşırsınız o kadar "dedi.başka bir jinekoloji uzmanı da" ya hep ya hiç kuralı işer etkilenmişse düşer;etkilenmemişse hamilelik sürer "dedi.
kafam çok karıştı.hangi görüşe itimat edeceğimi bilemedi.böyle bir tecrübe yaşayan ya da çevresinde örnekleri bilen arkadaşlar bana fikir verebilirler mi?
teşekkür ederim şimdiden..

canım benimde hamileliğimden haberim yoktu birkaç gün vardı adet olmama ve bronşit olmuştum antibiyotik yanısıra röntgen bile çektirmiştim oysa hamileymişim ilacın 3.günü bir hisle test yaptıdığımda gördüm, bende çok korktum başta hatta bir anda sevinemedim bile zarar görmüş müdür diye ancak benim doktorumda ya hep ya hiç kuralından bahsetmişti başında olduğu için eğer bir sorun olursa düşük olacağından bahsetmişti ancak yine de için rahat etmezse çapa da sanırım bununla ilgili bir araştırma bölümü var oraya giderek de bilgi alabilirsin.Sen içini ferah tut Allahın izniyle bir sorun olmaz..

bende korunmadığım bir ayda çok fena soğuk aldım bronşitte var bende doktora gittim dahiliye o zaman adet günüde yakındı doktor bana mucizevi birşeydir ki ilk 3 hafta bebek kendini o kadar iyi korurki dedi ilaç yazdı bana sorun olmaz kullan dedi ve ozaman ya hep ya hiç kuralından bahsetti ben korktum yinede kullanamadım ilacı meğerse hamile değilmişim ilacı kullanmadığımdanda çok zor iyileştim

arkadaşımda antidepresan kullanırken hamile kaldı dr perinatolojiye gitmen lazım demiş o da aldırdı bebeğini kendi tercihi idi etkilenmişmiydi bilinmiyor tabi

Son düzenleme:
arkadaşlar hepinize,ilgininize ayrı ayrı teşekkür ederim..bu psikoloji farklı birşeymiş.en ufak olumlu -olumsuz yorumdan etkilenir oldum:)inanınn yazdıklarınız bana umut verdi.İnşalah Rabbim sağlıklı sıhhatli kucağıma almayı nasip eder.

mrb canım bende aynı konuda kafamı karıştırdılar sizin gibi bendede akut sinüzit vardı ve c grubu ilaçlardan kullanmıştım doktor direk farmakolojiye gönderdi ordaki doktorda bana bu risk %3 diliminde ve size gebeliginizi şuan sonlandırmayı önermiyoruz ama dediler.gebeligin ilerleyen dönemlerinde degişik türlerden ultrasonlar varmış doktorum gerekirse önceye alırız onları yaptırız dedi bana .bende polikistik over vardı zaten bu can mucize ile oldu ama bilse idim içermiydim.sinüsitte öle bi illet ki bende antibiyotiksiz geçmiyo ,adetim antibiyotiklerden gecikti sanmıştım ama jinekologa gidince hamile oldugum ortaya cıktı cok şaşırdım.kesede göründü allahım inşallah kalp atışlarıda cıkar daha onu duymadık .ben inşallah dış gebelik filan cıkmaz die dua ediyorum.sizde o ultrasondan doktorunuza bahsedin bence.ilerleyen aylarda daha detaylı bir ultrasonla bakıcaklarmış.allahım inşallah bişey cıkmazda bebeklerimizi sag saglim kucagımaza alırız.herşeyi olumlu düşünelim ki temiz cıksın inşaallah.

ilk gittiğim doktor beni çok telaşlandırdı.araştırma hastanesine git ordan farmakolojiye yönlendirler ,bebeğe hangi organlarına zararlarrı vereceğini yüzde olarak öğrenirsin,aldıracaksn da orda aldır dedi.ilaçlar çok zararlı diye ısrar etti.araştırma hastanesindeki kadın doğum uzmanı ise önceki doktorumun yorumu için "saçmalamış "dedi.farmakolojiye gitmeme gerek bile olmdığını söyledi.son adet tarihim 14 aralık;c grubu ilacı kullandığım tarih 24-31 aralık tarihleri arası.bu tarihlerde anne ile direk bağlantı söz konusu değil dedi.internet üzerinden bu kez farmakoloji profesörüne sordum;o da merak etmeyin henüz yumurta rahim duvarına yapışmadığı için bu ilaçlar embryoya geçmemiştir,şayet düşük olursa da başka nedenlerden olur dedi.içim biraz rahatladı ilk hamileliğim.1 haftadır,testler ultrasyon koşturup durdum:)şükürlr olsun biraz daha olumlu düşünüyorumm artık..Rabimden gelene razıyım.10 gün sonra tekrar muayeneye gidicem kalp atışı için..kahveregi lekelenmem vardı,onun için progestan verdi doktorum..onu içmeye bile korkar oldum.
İnşallah sizin de içiniz rahatlar.sanırım sizinle aynı tarihlere denk geliyor bizimkisi:)birbirimizin güzel haberlerini alırız inşallah.1.kural olumlu düşünmek:)c grubu ilaçlar zorunlu hallerde gebelere verildiğini okudum.biyokimya uzmanı arkadaşım da böyle söyledi.zaten 1 haftadır bu konudaki tüm makaleleri doktor görüşlerini okumuşumdur herhalde:)ilaç kullanımı nedeniyle gebeliği sonlandırmayı kimse önermiyor.söylediğiniz gibi ilerleyen aylar daha belirleyici oluyor.

evet canım gebelik oldugu için hemen araştırmaya yöneliyolar benim son adetim 8 aralık ama iki hafta küçük dedi doktor .haftaya gidicem bende kalp atışları için .ya ben bu hamileligin böle teredütler içinde gecicegini bilmiyodum.ilkkez yaşıyorum neler varmışta haberimiz yokmuş.allah tüm gebelerin yardımcısı olsun.bende tahlil ve ultrason gezmekten hamilemiyim die nasıl olur ya die şaşırdım kaldım.daha hamileligin mutlulugunu yaşayamadım yani :) ama umarım bunlar tatlı telaşlardır ve bişey cıkmadan geçer.cok sabırsızım süreç nasıl gececek die.allahım hemen saglıklı kucagımıza almayı nasip eder inşallah.derlerya allah bi sancıda kurtarsın aynen öle yani :))

Bende 7+2 hamileyim bende bilmeden toplamda 17 qün venegis xr 75 mg kullandım öqrenince hemen bıraktım tabi ama doktor eqer zarar wermişse bebeqe düşer dedi cok korkuorum kaybetmek istemiorum her qün arastırıorum ama bişi bulamadım ne olur bilgisi olan warsa yardımcı olsun :18:

Kimse bisi yazmamıs neyse ben diem qecen doktora qittiqimde bebbeqimin inanılmaz qelistiqini söledi 15 qune qöre yani :) bundan sonrasını Allah bilir ama qelişimine bakılırsa ilaçtan etkilenmis qözükmüo dedi sükür

Tatlım bende hamile olduğumu bilmeden bileğimde ki sorun nedeniyle ağrı kesici ve antibiyotikler kullandım etkisi ne denlidir bilmem 7.hafta da bebeğimi kaybettim

ben de hamile olduğumu bilmeden antibiyotik kullandım.. hatta antibiyotik tedavisi bitince ameliyat günü kararlaştıracaktık doktorumla... şimdi o bebek yani kızım 7 yaşında ve sağlıklı şükürler olsun...

cok sewindim canım Allahım uzun ömürler wersin bende dün doktordaydm ikili test falan yapıldı doktorum qelişimi cok iyi eqer ilaçtan etkilenseydi şimdiye kadar düşerdi we qelisimi böle olmazdı dedi bu arada cinsiyetide öqrendim yine erkekmis o kadar kız hissediodum ki Allahımın qücüne qitmesin cok aqladım öle odaklamısım kendmi sükürler olsun yine sonra düsündüm de bulamayan cokk ne yapıorum ben dedim saqlıklı olsun da 2 erkek anası olcam artık Allahın izniyle 3.de düşünmüorum kız tamahımı qelinlerden alıcam artk

geçmişe dönüp baktım ve "elhamdülillah" diyerek şükrettim Rabbime..ilaçla ilgili herhangi bir sıkıntımız olmadı..minik kızım şuan 10,5 aylık :)

Maşallah maşallah Allah anali babalı büyütsün bende mantar icin dr gittim alttan muayene etti gebelik varmi diye sordumnyok dedi antibiyotik fitil verdi bende kullandim bilmeden bir hafta sonra test yaptim gebeyim umarim ilaclardan etkilenmemistir bebeğim sağlıklı doğar inşallah

tugela c grubu ilaç kullandım hanile oldugumu bilmeden reglim 1 gun gecti test yaptım ve ilaçları bıraktım. doktorum birşey olmaz diyor ama çok korkuyorum. senin hamileliğin sağlıklı oldu mu? bir sıkıntı cıktı mı sonradan?

Merhaba bu konudan bende muzdarip olduğum İçin araştırma yaparken yazılarınızı gördüm. Çocuğunuz sağlıkla doğmuştur inşallah. Baya yıl olmuş ama malum sizler gibi endişem var. Cevaplarsanız sevinirim.

Merhabalar bende şuan bu konudan muzdaribim. Covid oldum ilaçları içtim meğer ilaç içtiğimde 2 hastalık hamileymişim. Malumunuz benimde endişelerim var. Sizin bebeğiniz doğdu inşallah. Sağlıklıdır. Mesajımı görüp cevaplarsanız sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…