bir fikri olan yok mu?[/QUOT
canım benm br arkadaşım adet olyorum dye ağrı kesici hap içmiş meğerse o yerlşme kanamasymış braz kan glmş snra keslmş test yepmş hamlymş dktoro gtmş kızmş dktor nye ilaç içtin çocuk özrlü olur dye ama allaha şükür hiç bişey olmadı ve şu an 5 aylık hamle yani sen hç korkma hç bşey olmaz bebeğini allah korur daha rahime yerlşmdği için hç bşey olmaz
selamlar herkese..ovulasyon günlerinde, 1 hafta sinüzit tedavisi için c grubu antibiyotik kullanmıştım.adet olacağım gün test yaptım pozitif çıktı.kendi doktorum "ilaç çok zararlı ;riskleri göze alıp hamileliğe devam edip etmemek senin tercihin" dedi..farklı bir doktor ,"adet gecikmesi olmadan kullanmışsın;kullandığın dönemde henüz yumurta rahime tutunmadığı için anne ile bağlantısı yok sıkıntı olmaz" dedi.farmakoloj uzmanına danıştım o da"embriyo henüz rahime tutunmadığı için ilaçlar etki etmemiştir;nomal bir gebe hangi riskleri taşıyorsa siz de onu taşırsınız o kadar "dedi.başka bir jinekoloji uzmanı da" ya hep ya hiç kuralı işer etkilenmişse düşer;etkilenmemişse hamilelik sürer "dedi.
Kafam çok karıştı.hangi görüşe itimat edeceğimi bilemedi.böyle bir tecrübe yaşayan ya da çevresinde örnekleri bilen arkadaşlar bana fikir verebilirler mi?
Teşekkür ederim şimdiden..
mrb canım bende aynı konuda kafamı karıştırdılar sizin gibi bendede akut sinüzit vardı ve c grubu ilaçlardan kullanmıştım doktor direk farmakolojiye gönderdi ordaki doktorda bana bu risk %3 diliminde ve size gebeliginizi şuan sonlandırmayı önermiyoruz ama dediler.gebeligin ilerleyen dönemlerinde degişik türlerden ultrasonlar varmış doktorum gerekirse önceye alırız onları yaptırız dedi bana .bende polikistik over vardı zaten bu can mucize ile oldu ama bilse idim içermiydim.sinüsitte öle bi illet ki bende antibiyotiksiz geçmiyo ,adetim antibiyotiklerden gecikti sanmıştım ama jinekologa gidince hamile oldugum ortaya cıktı cok şaşırdım.kesede göründü allahım inşallah kalp atışlarıda cıkar daha onu duymadık .ben inşallah dış gebelik filan cıkmaz die dua ediyorum.sizde o ultrasondan doktorunuza bahsedin bence.ilerleyen aylarda daha detaylı bir ultrasonla bakıcaklarmış.allahım inşallah bişey cıkmazda bebeklerimizi sag saglim kucagımaza alırız.herşeyi olumlu düşünelim ki temiz cıksın inşaallah.
ilk gittiğim doktor beni çok telaşlandırdı.araştırma hastanesine git ordan farmakolojiye yönlendirler ,bebeğe hangi organlarına zararlarrı vereceğini yüzde olarak öğrenirsin,aldıracaksn da orda aldır dedi.ilaçlar çok zararlı diye ısrar etti.araştırma hastanesindeki kadın doğum uzmanı ise önceki doktorumun yorumu için "saçmalamış "dedi.farmakolojiye gitmeme gerek bile olmdığını söyledi.son adet tarihim 14 aralık;c grubu ilacı kullandığım tarih 24-31 aralık tarihleri arası.bu tarihlerde anne ile direk bağlantı söz konusu değil dedi.internet üzerinden bu kez farmakoloji profesörüne sordum;o da merak etmeyin henüz yumurta rahim duvarına yapışmadığı için bu ilaçlar embryoya geçmemiştir,şayet düşük olursa da başka nedenlerden olur dedi.içim biraz rahatladı ilk hamileliğim.1 haftadır,testler ultrasyon koşturup durdum:)şükürlr olsun biraz daha olumlu düşünüyorumm artık..rabimden gelene razıyım.10 gün sonra tekrar muayeneye gidicem kalp atışı için..kahveregi lekelenmem vardı,onun için progestan verdi doktorum..onu içmeye bile korkar oldum.
Inşallah sizin de içiniz rahatlar.sanırım sizinle aynı tarihlere denk geliyor bizimkisi:)birbirimizin güzel haberlerini alırız inşallah.1.kural olumlu düşünmek:)c grubu ilaçlar zorunlu hallerde gebelere verildiğini okudum.biyokimya uzmanı arkadaşım da böyle söyledi.zaten 1 haftadır bu konudaki tüm makaleleri doktor görüşlerini okumuşumdur herhalde:)ilaç kullanımı nedeniyle gebeliği sonlandırmayı kimse önermiyor.söylediğiniz gibi ilerleyen aylar daha belirleyici oluyor.
Tatlım bende hamile olduğumu bilmeden bileğimde ki sorun nedeniyle ağrı kesici ve antibiyotikler kullandım etkisi ne denlidir bilmem 7.hafta da bebeğimi kaybettim
ben de hamile olduğumu bilmeden antibiyotik kullandım.. hatta antibiyotik tedavisi bitince ameliyat günü kararlaştıracaktık doktorumla... şimdi o bebek yani kızım 7 yaşında ve sağlıklı şükürler olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?