Hamile Olduğunu Yeni Öğrenen Acemi Anneler

merhaba arkadaşlar bende yeni öğrendim gebe olduğumu bir hafta oldu
hem ilk gebeliğim hemde çevremde doğurmuş hiç kimsem yok o yüzden baya tecrübesizim
doktor son regli tarihimden itibaren bana 5 haftalıksın dedi geçen pazartesi
ultrasonda kese görüntü ama ben acemi olduğumdan su içmeden gitmişim sadece minnacık keseyi görebildik bu perşmebe tekrar gidicez kalp atışlarını duyabiliriz belki dedi doktor
regli tarihime göre 5 hafta dedi ama ben ilişki olduğu günlerimi yazmıştım yumurtalama günümden 4 gün önce 19 mayısta ve 2 sonrası 25 mayısta olmuştu acaba hangisi tuttu bilmiyorum bunu öğrenmenin bi yolu var mı onu soracaktım :
betam 6 hazıranda 131 çıktı 2 3 haftalık hamilesin dediler acilde geriye sayınca 25 mayıs gibi duruyor ama yumurtlamadan sonra hamilelik olasılığı düşük diyorlar 19 mayısa doğru saydıgımda değerin daha yüksek çıkması gerektiğini düşünüyorum kafam karıştı o yüzden
beni bi telaş saldı yarın kalp atışını duyabilecekmiyim diye tedirgin olmaya başladım
acayip adet agrısı gibi ağrım var ve göbek deliğim agrıyor henüz bas donmesi mide bulantısı tiksinme yaşamadım iştahım yok halbuki ama sabahları inanılmaz midem kazınmış aç şekilde uyanıyorum
dün ve bugün ağrım olmadı o yüzden korkmaya başladım acaba kese gelişiyormudur diye çünkü iş yerinden arkadaşım 6 haftalık dediler kese içi boş dediler baya tedirgin oldum bu haberleri alınca

ben inanılmaz adet sancısı yaşadım hatta kesinlikle olurum adet dedim ama meraktan adetimin olacağı gün akşama kadar olmayınca şu en iyi sonuc veren testen aldım ilk silik oldu ikinci çizgi sonra belirginleşti ama yanda çıkan kadar belirgin değildi kan vermeye gittim hemen ama hala adet olacam ben ya test yanlıs cıkardı dusuncesındeyım öyle agrım vardı bı cıktı kan gebesınız dedı 131 beta şok oldum inanamadım ilk
hala da çok agrım var adet olacakmışım gibi sancılar kıramplar giriyor göğüslerim şiş acayip acıyor birine sarılamıyorum bile karnım hemen çıktı çok şaşırdım gaz var zaten inanılmaz karnımın gazdan cıktıgını dusunuyorum ama hemen cıkması garibime gitti

sizin doktorunuz kızlar b12 demır vıtamınlerınıze baktı mı benimki bakmadan previt hap verdi
ve folik almıstım fobliol agır gelir kullanma dedi
ama benim b12 normal zamanda da dusuk ıgneyle yasıyorum resmen bunu soylememe rağmen b12 me bakmadı acaba baktırsam mı bilemedim

hem ilk gebeliğim hemde çevremde doğurmuş hiç kimsem yok o yüzden baya tecrübesizim
ultrasonda kese görüntü ama ben acemi olduğumdan su içmeden gitmişim sadece minnacık keseyi görebildik bu perşmebe tekrar gidicez kalp atışlarını duyabiliriz belki dedi doktor
regli tarihime göre 5 hafta dedi ama ben ilişki olduğu günlerimi yazmıştım yumurtalama günümden 4 gün önce 19 mayısta ve 2 sonrası 25 mayısta olmuştu acaba hangisi tuttu bilmiyorum bunu öğrenmenin bi yolu var mı onu soracaktım :
betam 6 hazıranda 131 çıktı 2 3 haftalık hamilesin dediler acilde geriye sayınca 25 mayıs gibi duruyor ama yumurtlamadan sonra hamilelik olasılığı düşük diyorlar 19 mayısa doğru saydıgımda değerin daha yüksek çıkması gerektiğini düşünüyorum kafam karıştı o yüzden
beni bi telaş saldı yarın kalp atışını duyabilecekmiyim diye tedirgin olmaya başladım
acayip adet agrısı gibi ağrım var ve göbek deliğim agrıyor henüz bas donmesi mide bulantısı tiksinme yaşamadım iştahım yok halbuki ama sabahları inanılmaz midem kazınmış aç şekilde uyanıyorum
dün ve bugün ağrım olmadı o yüzden korkmaya başladım acaba kese gelişiyormudur diye çünkü iş yerinden arkadaşım 6 haftalık dediler kese içi boş dediler baya tedirgin oldum bu haberleri alınca
o kadar detayli bilgim yok.ben de ilk hamileligini yasayan bir anne adayiyim.hala hissetmedigim icin ben de garip hissediyorum keseyi ve icinde olduunu gorduk kalp atisini yanip sonen isik seklinde izledik.
Oldukca su ic.3bardaga denk gelecek kadar pastorize sut urunleri tuketmeye calis.ayran sut peynir vs.
Gidince goreceksin kendini boyle yonelrndir.o an geldiginde de zevkini cikart.cok net de goremeyeceksin ama sana anlatacak doktor burasi bu burasi bu diye

ben inanılmaz adet sancısı yaşadım hatta kesinlikle olurum adet dedim ama meraktan adetimin olacağı gün akşama kadar olmayınca şu en iyi sonuc veren testen aldım ilk silik oldu ikinci çizgi sonra belirginleşti ama yanda çıkan kadar belirgin değildi kan vermeye gittim hemen ama hala adet olacam ben ya test yanlıs cıkardı dusuncesındeyım öyle agrım vardı bı cıktı kan gebesınız dedı 131 beta şok oldum inanamadım ilk
hala da çok agrım var adet olacakmışım gibi sancılar kıramplar giriyor göğüslerim şiş acayip acıyor birine sarılamıyorum bile karnım hemen çıktı çok şaşırdım gaz var zaten inanılmaz karnımın gazdan cıktıgını dusunuyorum ama hemen cıkması garibime gitti

sizin doktorunuz kızlar b12 demır vıtamınlerınıze baktı mı benimki bakmadan previt hap verdi
ama benim b12 normal zamanda da dusuk ıgneyle yasıyorum resmen bunu soylememe rağmen b12 me bakmadı acaba baktırsam mı bilemedim
Benim adet sancisi gibi sancim olmadi.karnimda sislik oldu yanlardan bicak saplanir gibi ara ara agrilar girdi.gaz durumu oldu.simdi simdi bulanti ve tiksintilerim olustu.7hafta 3gunluk olduk.7nin icine girdigimden beri boyleyim.sabah acikmalari ile uyaniyorum.
Doktor bana re genessis max i verdi olcum falan yapmadi.tiksinti duyabilecegim.icin icinde her sey var. 44.50tl ye aldik.icindekilere bakabilin diye resim de attim
Screenshot_2017-06-20-14-13-29.webp Screenshot_2017-06-20-14-05-29.webp
Screenshot_2017-06-20-14-05-29.webp

Benim adet sancisi gibi sancim olmadi.karnimda sislik oldu yanlardan bicak saplanir gibi ara ara agrilar girdi.gaz durumu oldu.simdi simdi bulanti ve tiksintilerim olustu.7hafta 3gunluk olduk.7nin icine girdigimden beri boyleyim.sabah acikmalari ile uyaniyorum.
Doktor bana re genessis max i verdi olcum falan yapmadi.tiksinti duyabilecegim.icin icinde her sey var. 44.50tl ye aldik.icindekilere bakabilin diye resim de attim
Eki Görüntüle 2011563 Eki Görüntüle 2011557 Eki Görüntüle 2011557
teşekkür ederim bana previt verdi saglık ocagından decavit verinde sordum masraf yapma decaviti kullan dedi

Doktora söledim bana doğumdan sonra vurulcak dedi ilk gebelikte sıkıntı olmaz sonrakiler için tedbir amaçlı vuruluyormuş hiç korma ben çok korkuyordum:KK25:
Daol cnm korku degilde benim 3 kaybim var kurtajlardan sonra ignesini oluyorum ama sen bahsedince acaba her ay mi kullanmak gerek diye dusundum cunku kayiplarimi hep uyusmazliga bagladim acaba mi diye dusundum bi an

Merhaba kızlar bende Yen'i öğrendim hamile olduğumu adetim 5 gün gecikince idrar testi pozitif çıktı sonra kan testi verdim 93,5 çıktı adet tarihime göre 5 hafta 4 günlük geç döllenme gibi geliyor bana

İlk haftalarda aynen anlattığın belirtileri yaşadım,adet ağrısı,kramp,meme şişkinliği acıması.Ağrı adet dönemim geçince bitti ama diğer belirtiler devam ediyo karnım da çok şiş ilk haftadan beri,normalde zayıf biriyim ama bu kadar erkenden karnımın şişmesi tuhaf geliyor,gaz desem o da değil.
Bana ilk öğrendiğim gün folik asit yazdı doktor hemen.Onu kullanıyorum.

Selammm kızlar geçen ay 19 da hastalandım 2.5 günsürdü 10 gün sonra 3 gün kahve lekem oldu bat gününden 2 gün önce ovu testim çok koyuydu gebelik yaptım silik çıktı ertesi gün tekrarladım yine silikti bugün kan vermeye gittim kimliksiz kayıt yapmadılar annemde kalmış kimliğimm.:D

Kan değerimi iuanda bilmiyorum ama allahıma şükür hamişim bakalım 1 gün geçti bugün 2.günüm

Selammm kızlar geçen ay 19 da hastalandım 2.5 günsürdü 10 gün sonra 3 gün kahve lekem oldu bat gününden 2 gün önce ovu testim çok koyuydu gebelik yaptım silik çıktı ertesi gün tekrarladım yine silikti bugün kan vermeye gittim kimliksiz kayıt yapmadılar annemde kalmış kimliğimm.:KK70:

Kan değerimi iuanda bilmiyorum ama allahıma şükür hamişim bakalım 1 gün geçti bugün 2.günüm
Ayy ne güzell,hayırlı olsun...

Hayırlı olsun cnm sen yediklerine içtiklerine dikkat et gerisi taktiri ilahi canını sıkma bebiş için iyi değil doktorunla bi dahaki görüşmende kafana takılan tüm soruları gider rabbim sağlıkla hayırlı bir doğum nasip etsin :anneadayı:

Son düzenleme:
Back
X