Hamile oldugunuzu herkes duysun istediniz mi?

pembeli86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2011
52
0
36
İsviçre
Ya arkada$lar, bir tek benmiyim böyle dü$ünen.
Hamile oldugumu ögrendim ama hemen herkes aile-akraba, kolu-kom$u, cümbür-cemaat duysun istemiyorum.
Elbette bir gün bende bu güzel müjdeyi kendiligimden söylemek isterim ama bana cok tuhaf ve ayip geliyor hemen cevre tarafindan duyulmasi..
Ayrica dü$me tehlikesini atlattiktan sonra söylemek daha mantikli geliyor bana.
Ve ben etraftan hamile kalipta di$ gebelik yada dü$ük yapan cok oldugunu duydugum icin önce sevinci payla$, sonra hüzünü payla$ olsun istemiyorum.
Sizler nasil bu müjdeli haberi söylediniz?:79:

Üstelik bebeği bir süre gizlerseniz onun ileride edepli olacağı da söylenir.Henüz benim bebişim yok,ama olursa inşlh bende öyle yapmayı düşünüyorum.Tabii takdir sizin.

ben adetıme 4 gun kala ogrendım zaten annem yanımdaydı hene soyledım ona
sonra dedesıne soyledık sonra herkese
sonra esımın yanına geldım ona soyledım sonra gıttık aılesıne haber verdık daha 3 gun vardı
hıc aklıma düşer mı düşmez mi kımyasal mı demek gelmedı
zaten beklenen bı gebelıktı herkese duyurduk

çok erken duyurmuşun canım cesaretin negüzel bende aslında bebek tamamen belli olunca duyurmak taraftarıyım aslında biyandan da hemen duyururum diyorum

haklı olabilirsin ama şu mantığını beğenmedim hüznünü paylaşacanda sevincini neden paylaşmıyorsun sonuçta allah korusun bişey olursa mutlaka haberleri olacak ama gebeliğinise sölemediğin sürece bilemezlerkii

ben hamile kalamadım daha, Allah'ım nasip etmedi da ama hamile olduğumu öğrenir öğrenmez eğer bi düşük tehlikesi bi dış gebelik durumu yoksa tabi hemen söylicem herkese çünki bıktım iyice soranlardan daha yok mu bebeğin diye

I$te malesef bu durumlar yani di$ gebelik, ve dü$ük ancak 3 ay icinde belli oluyo.
Ama 3 ay sonra söylenmeside gayet normal bence.

yani demek istedigim önce herkes hamile oldugunu bilecek, sonra ee nasil gidiyor dediginde mecburen yine herkese durumu izah etmek gerekecek. Ben bunalirdim heralde.
Sadece ben ve e$im bilirsek, allah korusun dü$ükte olsa yine sadece bizim haberimiz olucak.
Saol yinede fikrini payla$tigin icin

ya biraz karışık bi durum ben ilk hamileliğimde hemen söylemiştim malesef düşük oldu şimdi olursa söylmek istemiyorum millet meraklı ALLAH korusun yine düşük olursa bu seferde aaaaa yinemi düştü diycekler ya bunalıyorum artık herkese hesap vermek zorundaymışız gibi kimi görsem bebk var mı diye soruyolar neyse bende hemen söylenmeme tarattarıyım canım

Evet bencede aynen bu sebepten dolayi hemen söylememk daha iyi. Hayirlisi olsun canim, sonucta er yada gec herkes ögrenecek :)

Hayir.
Ben 8. Haftaya kadar en yakinlarima bile soylemedim. Aileler bile 8. Haftada ogrendi.
10. Haftadan sonra da herkese duyurduk.
Nazara inananlardanim....

Zaten bu ozel duyguyu etrafin telasesi olmadan anne babanin net olarak yasamasi ve icine sindirmesi taraftariyim.
Doguma da yalniz gittik esimle, normal dogum yaptim ve refakatci olarak esim kaldi basimda.
Iyi ki oyle yapmisiz hastaneden ciktigimizdan beri 4 aydir bebegimizle ucumuz cok nadir basbasa kalabiliyoruz. Hep bebegi sevmek isteyen birileri bizde oluyo

Son düzenleme:
ben saklıyım dedim bana kızdılar bizimkiler saklamak iyi değil dediler neyse söylemelisin dediler..
bizim beklenen istenen 4.5 sene sonra gelen bir haber idi malum zaten bir iki kişiye söyledik derken 7 sülale duydu :) bir yığın tebrik telefonu almıştım..

ben bekarım ama evleninince hamile kalınca 7 kuşak sülaleye duyururum heralde

aynen böyle yaptım kan testini elime alır almaz yedi sülalayi eşim bir koldan ben bir koldan arayıp herkese haber verdim.iyi ki de öyle yapmışım.yok garintiye alayım yeri sağlamlaşsın olayına inanmıyorum.asıl o zaman tereddütle baktığımız için kötü enerji yaymış oluruz.
çok edepli bir çocuğum var allaha şükür.yine hamile olsam (düşünmüyorum henüz ama)bu sefer minareye çıkıp anons ettireceğimbunda utanacak ne var ki bunu söyleyeceğim kişi de bu olay sayesinde dünyaya gelmedi mi???

walla allah saglıklısını ve hayırlısını versın bende elektraya gibi düşünüyorum..benimde henüz bebeğim yok ama allah verirse bende bu mutlulugumu ailemle ve yakınlarımla hemen paylaşmak isterim..düştümü oldumu tutundumu die kötü düşüneceğime söyler mutlu olurum daha iyi..tabiiki herşey kısmet düşeceği varsa eminim bnm sölemimle alakalı değildir..

ne güzel, aynen bende 8.ci haftaya kadar beklemek istiyorum en azindan. Söylediklerine cok katiliyorum, öyle o sevinci anne baba iyice icine sindirmeli. Bende doguma sadece esimle gitmeyi düsünüyorum :) Bebegin hayirli ugurlu olsun :) Bende insallah kucagima alirim bigün nasipse =)

Herkesin kendi fikri. Ama haklisin kötü dü$üncelere kapilmamak lazim. Hayirlisi olsun.

Hhaha minareye mi hahah güldürdün beni kiz =)

4 bucuk sene sonra bu müjde hemen payla$ilmak ister, ben sanirim yeni evli sayildigim icin hemen duyulsun istemiyorum :) In$allah duyuldugu zaman bende tebrikler alirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…