Hamile olduunuz veya olmaya karar verdiinizde nelerden vazgetiniz?

beliss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2009
412
6
96
Diğer
arkadaşlar hamile olduğunuz anda veya olmaya karar verdiğinizde nelerden vazgeçtiniz?kimini isteyerek kimini de istemeyerek vazgeçtiğiniz şeyler mutlaka vardır.hadi gelin burada bunları paylaşalım.eski hamişler o günleri hatırlasın,şimdikiler şu anı yazsın,olacaklara da fikir olsun...... :CüvCüv:

hadi ben yazayım ilk.okul bitmişti iş başvurusunda bulunacaktım ama vardiya vardı tamda eşimi ikna etmiştim cv götüreceğim gün hamile olduğumu örendim ve hala işsizim offffffff.ama bu sayede okumaya devam ediyorum

kariyerimden vazgeçtim,şu an hamileyim,çaydan,kahveden,asitli içeceklerden vazgeçtim,su,süt ve ayran içiyorum opuyorumnanaktan

sigara kahve stres üzüntüden vazgeçtim:) en çok sigara kahve keyfi koydu ya... şu anda hamileyim...

Hamile kaldığımı öğrendiğim günden beri sigaradan vazgeçtim.
ışin güzel yanı daha 1 aylık hamile olmama rağmen bu nasıl bir his ki hiç aramıyorum yıllardır bırakamadığım sigarayı.
Hamile kalmaya karar verdiğim andan itibaren de eşimle çok zevk alarak içtiğimiz cumartesi akşamı yorgunluk biralarından vazgeçtim:)))

Bir de asitli içecekleri, hazır çorbaları, köfteleri, yani katkılı olduğunu bildiğim yiyecekleri elimden geldiğince tüketmemeye çalışıyorum.

benım de vazgeçtiğim en buyük keyif bi fincan nescafe eşliğinde içtiğim sigara.hala arıyorum ama bebişim daha kıymetli.

Şekerli ve gazlı içecek içemediğim için ya şekersiz nescafe,su,ayran yada taze sıkılmış portakal suyu içebiliyordum.Kış aylarında özellikle nescafe vazgeçilmezimdi.Hamile olmak istediğimi anlayınca nescafeden uzaklaştım zaten havalarda ısındı sıcakta sıcak içilmiyor.Birde az da olsa sigara içerdim.Tiryaki değilim paket alırım ama nerdeyse 1 paket bazen 1 ay da biterdi.Önceden çok içerdim evlenince azaltmıştım sonra zamanla dahada azaldı.Şimdilerde ise yanımda içen arkadaşlarım bile olmasına rağmen tiksinme huylarım başladı kokusundan.Onlar içerken ne canım istiyor nede elim alışkanlıktan sigaraya gidiyor.Sigarayı masaya alışkanlık gibi koyuyorum ama onlara ikram ediyorum yakmıyorum.Zoraki yakınca öğürüyorum çünkü...

Hamile olduğumu öğrenir öğrenmez görüştüğüm doktorlar, "diyabette sürpriz hamilelik olmaz, hayatın risk altında, aldırmalısın" dediklerinde bile, bir an olsun ondan vazgeçmeyi düşünemeyeceğim için, onu dünyaya getirebilmek pahasına kendi hayatımdan vazgeçtim.
Ama, çok şükür, kızım da ben de gayet sağlıklı bir biçimde atlattık o süreci. :)

Son düzenleme:
Bir şey daha... Diyabetli anne adayının hamileyken yiyeceği minicik bir şekerli gıda bile bebek için zehirdir. Şekerin ani olarak çıkması ve düşmesi ani bebek ölümlerine neden olur. Bu nedenle tüm hamileliğim boyunca bırakın içinde şeker olan tek bir yiyecek yemeyi, karbonhidrat içerikli yiyeceklerin büyük çoğunluğunu da yemedim, hamileyken bu pek kolay değildi çünkü insanın o zaman canının bir şey istemesi ile başka zaman istemesi aynı şey değil, bunu yaşayınca anlıyorsunuz...
Ama tüm tatlılardan ve diğer sakıncalı yiyeceklerden vazgeçip, dünya tatlısı bir bebeğe kavuştum. Buna değer değil mi?

canım çok takdir ettim ve duygulandım annelik budur işte Allah analı babalı büyütsün her daim yavrunu

Bende hamile kaldığımı öğrenene kadar günde bir paket sigara içiyordum her sabah kopkoyu kahve içiyordum ikisini de duyduğum anda bıraktım. Ama sigara tam bir ay boyunca hergün rüyama girdi. İçiyordum vicdan azabı çekiyordum niye içtim diye rüyamda :) Hamile olmasaydım asla bırakamazdım, kızım için duyduğum anda başladı fedakarlıklarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…