zapatazupata

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2025
3
1
1
Arkadaşlar merhaba. Size bir şey danışmak istiyorum ve düşünceleriniz benim için önemli. Benim adetim genelde her ay 20si gibi olur. Pek şaşmaz 1-2 gün dışında. Geçen ay yani 18 Temmuzda adet oldum ve 6 gün sürdü. Öncesinde bir birliktelik yaşamıştım ancak sonrasında zaten adet olduğum için gebelik riski yok diye düşündüm, normal adet gibi oldum çünkü. 24 Temmuz gibi adetim bitti ve o gün geri çekilmeyle korunmalı birliktelik yaşadım. Yırtılıp yırtılmadığının da kontrolü sağlandı. Bu ay en geç 20 Ağustos gibi adet olurum diye bekliyordum ancak geçen aya göre 9 gün gecikmiş durumda. Göğüslerimde herhangi bir şişme veya hassasiyet yok, ya da hamileymişim gibi bir his yok. Sadece karnımın alt kısmında hafif bir hissiyat var. Kistlerle mi alakalı diye düşündüm büyümüş olabilirler kilo vs aldım çünkü. Bundan yaklaşık 10 yıl önce de PCOS tanısı konmuştu ama yıllardır reglim hiç düzensizleşmemişti neredeyse. 20 Ağustosta birkaç gün adet olacakmışım gibi belim ağrıdı ama olamadım bir türlü. Beyaz kokusuz akıntı da geldi ama sadece iki gün boyunca günde bir kere geldi. Ben de bunu normal karşıladım. Adet gecikmemden 7 gün sonra normal kaset gebelik testi yaptım sonuç negatif çıktı. 2 gün sonrasında da 2 tane de erken gebelik testi yaptım, ikisi de negatif çıktı. Dediğim gibi herhangi bir hamilelik belirtisi de hissetmiyorum, keza risksiz dönemde birliktelik yaşadım diye biliyorum. Göğüslerimde büyüme veya hassasiyet de yok. Buna rağmen hamile kalmış olma ihtimalim var mıdır? Stres yaptım, uyku düzensizliğim de var ama bunların hiçbirisi yıllardır etki etmezdi gecikmesine. Çözüm olarak şimdilik tarlusal aldım onu kullanmaya başladım. Sizin hamile olma ihtimalimdeki düşünceleriniz neler?

Son düzenleme:
Olabilir evet haklısınız ama ben kilo alalı 7-8 ay oldu aslında. Bu 7-8 ay içerisinde reglim yine düzenliydi. Birden şimdi düzensizleşmesi normal midir?

Olabilir kiloyu da alır almaz pcos başlayacak diye bir şey yok, git gide insulin direnci oluşur. Pcos ömür boyu iniş ve çıkışlarla devam eder sizin yaşam tarzınıza göre şekillenir. Ama bi doktora gidin yine de.

Teşekkür ederim bilgilendirme için. Evet doktora gideceğim sadece hamilelik olması ihtimalinden çok korktum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…