• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pcos ve hamilelik

kkaardelen

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2025
67
10
3
Kızlar merhaba bişey sormak istiyorum. Yaklaşık 7 aydır evliyim ve pcos var bende. Normalde bekarlıkta da evlendikten sonra da adetim hep geç gelirdi 3 aya kadar da geciktiği oluyordu. Ara sıra bir iki ay üst üste gününde geldiği oluyordu ama sonra yine bozuluyordu düzeni. Yani düzensizliğimde hep gecikme vardı hiç erken adet olmadım. bu ay gününde olmuş olsam 10 Ekim'de adet olmam gerekiyordu ama 9 Ekim'de hiç ağrım yokken lavaboya gittiğimde adet oldum. Adet olmadan 1 hafta kadar öncesinde aşırı derecede midem bulanıyordu en ufak bi kokuda dahi öğürüp duruyordum baş dönmesi ve sol kasığımda da kramp ve batma gibi ağrılar vardı. Göğsümde de şişlik ve ağrı vardı ve sık sık idrara çıkıyordum. Adet olmadan birkaç gün öncesinde de çok az lekelenme şeklinde kanama oldu durdu. Adetimin geçmesini bekleyip öyle gebelik testi yapacaktım ama ilk defa günümden önce adet oldum ve afedersiniz aşırı derecede pıhtılıydı ve diğerlerine göre kat kat sancısı fazlaydı .Normalde de pıhtı olurdu hatta gecikince daha çok olurdu ama bugüne kadar bu kadar parça şeklinde geldiğini görmemiştim. Aranızda pcos olup da buna benzer şekilde yaşayanlar var mı. Benim bildiğim pcos zaten adet gecikmesine yol açan bir hastalık. Bilgisi olan varsa yardımcı olur musunuz lütfen

Kızlar merhaba bişey sormak istiyorum. Yaklaşık 7 aydır evliyim ve pcos var bende. Normalde bekarlıkta da evlendikten sonra da adetim hep geç gelirdi 3 aya kadar da geciktiği oluyordu. Ara sıra bir iki ay üst üste gününde geldiği oluyordu ama sonra yine bozuluyordu düzeni. Yani düzensizliğimde hep gecikme vardı hiç erken adet olmadım. bu ay gününde olmuş olsam 10 Ekim'de adet olmam gerekiyordu ama 9 Ekim'de hiç ağrım yokken lavaboya gittiğimde adet oldum. Adet olmadan 1 hafta kadar öncesinde aşırı derecede midem bulanıyordu en ufak bi kokuda dahi öğürüp duruyordum baş dönmesi ve sol kasığımda da kramp ve batma gibi ağrılar vardı. Adetimin geçmesini bekleyip öyle gebelik testi yapacaktım ama ilk defa günümden önce adet oldum ve afedersiniz aşırı derecede pıhtılıydı ve diğerlerine göre kat kat sancısı fazlaydı .Normalde de pıhtı olurdu hatta gecikince daha çok olurdu ama bugüne kadar bu kadar parça şeklinde geldiğini görmemiştim. Aranızda pcos olup da buna benzer şekilde yaşayanlar var mı. Benim bildiğim pcos zaten adet gecikmesine yol açan bir hastalık. Bilgisi olan varsa yardımcı olur musunuz lütfen
Merhaba ben de pcosum eğer bir yumurtanız büyüyüp catladiysa erken gelmiş olabilir. Ve pcos her ne kadar adet geciktirmek yapsa da herkes de farklı bazısı düzenli adet görebiliyor. Mesela ben iki ayı geçti hâlâ adet göremedim.

Merhaba ben de pcosum eğer bir yumurtanız büyüyüp catladiysa erken gelmiş olabilir. Ve pcos her ne kadar adet geciktirmek yapsa da herkes de farklı bazısı düzenli adet görebiliyor. Mesela ben iki ayı geçti hâlâ adet göremedim.
Erken adete sebep olacağını hiç bilmiyordum. Bende de çoğu zaman öyle oluyor ve doktorum da söylemişti pcos gecikme yapar diye. Bu yüzden kafam karıştı

Erken adete sebep olacağını hiç bilmiyordum. Bende de çoğu zaman öyle oluyor ve doktorum da söylemişti pcos gecikme yapar diye. Bu yüzden kafam karıştı
Değişebiliyor aslında sürekli zaten bizim sorunumuz gecikmeden ziyade adet düzensizliği ovülasyon testi yapıyor musunuz? Gebe kalmak gibi bir düşünceniz var mı? Zaten pcosda gecikmesinin sebebi yumurtaların büyümemesi ve kiste dönüşmesini sağlıklı bir kadında her ay bir yumurta catlat ve adet sökülür biz de bu durum yok. Tabi bazen rahim kalinlasmasina bağlı olarak da yumurta catlamadan da adet olunabilirmiş

Değişebiliyor aslında sürekli zaten bizim sorunumuz gecikmeden ziyade adet düzensizliği ovülasyon testi yapıyor musunuz? Gebe kalmak gibi bir düşünceniz var mı? Zaten pcosda gecikmesinin sebebi yumurtaların büyümemesi ve kiste dönüşmesini sağlıklı bir kadında her ay bir yumurta catlat ve adet sökülür biz de bu durum yok. Tabi bazen rahim kalinlasmasina bağlı olarak da yumurta catlamadan da adet olunabilirmiş
Evet gebelik planlıyoruz daha doğrusu akışına bırakmışız yani çok da ovülasyonla takip ederek ilerlemiyoruz aslında. Doktorum ileri derecede bi sıkıntı olmadığını söyledi yani pcos gebeliğe etki etmez şimdi dedi. Henüz 7 aylık evliyim 1 yıl deneyin dedi olmazsa öyle bakacaklarmış.

Evet gebelik planlıyoruz daha doğrusu akışına bırakmışız yani çok da ovülasyonla takip ederek ilerlemiyoruz aslında. Doktorum ileri derecede bi sıkıntı olmadığını söyledi yani pcos gebeliğe etki etmez şimdi dedi. Henüz 7 aylık evliyim 1 yıl deneyin dedi olmazsa öyle bakacaklarmış.
Bence adetleriniz düzenliyse ileri derece bir durum yoksa hiç dert etmenize de gerek yok zaten yediğinize içtiğinize dikkat edin yürüyüş yapın olur inşallah. Ben de ileri derece var ondan biraz sıkıntılı doktorum hep yürüyüş yapacaksın paketli gıda yemeyeceksin diyor bu hastalıktan ancak öyle kurtulursun diyor yani zaten tamamen kurtulamiyoruz ama en azından semptomları hafifletir yumurtaların büyümesini sağlıyor yürüyüş

Back
X