Hamile olup olmadığımı düşünmekten psikolojim bozuldu

gaye0708

Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2023
35
7
6
30
Merhabalar. Ben 2 senelik evliyim 4-5 aydır korunmuyoruz normal hayatımda da başım döner midem bulanır vertigodan dolayı oyüzden belirtilerimi kestiremiyorum yalnızca bu ay karnım şiş ishal oldum karın ağrısı mide kazıntısı ağlamak istiyorum ağlayamıyorum gözümden yaş gelmiyor ayaklarım şiş bunlar doğrultusunda test yaptım negatif yine de test veriyim dedim beta 0.50 sizlerde neler olmuştu bana yardımcı olur musunuz çok teşekkür ederim şimdiden

Beklemek zor bir süreç.
Yalnız baş dönmesi, mide bulantısı vs. için regl gününüzün geçmesi gerekir. Ben 5-6 ay hastanedeydim maalesef mide bulantısı ve kusma yüzünden. Bende bile bu belirtiler 5. haftadan sonra başladı.

Bir de ben ishal değil kabız olmuştum. Kişiye göre değişir mi bilmem ama salgılanan hormonlar sebebiyle regl olacağım zaman bağırsak hareketleri hızlanır. Fakat gebelik varsa kabızlık olur diye biliyorum ama dediğim gibi bana özel de olabilir bilemedim.

Yani kısacası bütün belirtiler regl geçince ortaya çıkıyor. Bir tek göğüs acısı bende çok erken başlamıştı. O zaman şüphelenmiştim. Normalde regle 3 gün kala başlar. O zaman 10 gün kala başlamıştı.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

bat ne zaman kuzum?

1 hafta önce bat ama göğüslerim ağrımıyor şişiyor ertesi gün sönüyor kramplarım çok fazla sırtım ve boynum çok ağrıyor adet tarihimde 23 ü daha 2 hafta var sıyırmamak elde değil

Aslında internetten araştırdım ve ishal olunabileceği de söyleniyor bütün belirtiler olmasına rağmen neden negatif bilmiyorum vücudumda bişey olsun hemen internete yazıyorum belirti mi diye cidden iyi değilim

1 hafta önce bat ama göğüslerim ağrımıyor şişiyor ertesi gün sönüyor kramplarım çok fazla sırtım ve boynum çok ağrıyor adet tarihimde 23 ü daha 2 hafta var sıyırmamak elde değil
Adete nerdeyse 10 gün var. Regliniz düzenli ise gününde regl olan biriyseniz şu günlerde kan da verseniz sonuc almanız imkansız. Yaşadıklarınız psikolojik ve gebelik belirtileri 5. 6. Haftadan sonra başlar. Gebelikte ishal değil kabız yapar. Beta hormonu bedene yabancı olduğu için metabolizma şaşırır wc çıkmadan zorluk çekersiniz.

Belirtiler herkese göre değişiyor.
En doğru olan hissetiklerine bakmadan reglin geçmesini beklemek.
Bu konuları fazla takınca olmasa bile psikolojik olarak belirtiler hissediyorsun.
Yumurtlama günlerini takip ederek ilişkiye gir ve gerisini bırak. Ancak reglin geçikince test yap.
Onun dışında bütün sağlık testlerini yaptınmı?
Rahim filmi, kan hormon testleri, eşin sperm testi?

Hamile olduğunu regl gecikince öğreniyorsun zaten. 5-6 haftalık olana kadar da bir belirti olmuyor. Belirti beklemeyin.

Hayır daha kendime de eşime de baktırmadım çünkü bu süreci hastane ortamına taşıyıp daha fazla strese maruz kalmak istemiyorum sadece bu belirtiler beni rahatsız etmeye başladı ve kendimi tanıdığım için bana çok garip gelmeye başladı

Tabiki son kararı siz verirsiniz ama bence (Allah korusun) birşey varsa baştan bilmek en doğrusu.
Şimdi bilmeden deniyorsunuz ama belki ufak birşey var olmamasına sebep. Boşuna zaman kaybı.

Bu testler çok fazla zaman isteyen şeyler değil.
İkinizin kan vermesi 10 dakika. Eşinin sperm testide öyle.
Birtek hsg biraz sıkıntılı anestezi olmazsa ama mesela tüpleri gösteriyor. Bazen ufak bi tıkanıklık oluyor açıyorlar hemen. Direk hamile kalanlar oluyor.

Bence yinede ihmal etmeyin.

Bu kadınlar kulübünde çok fazla gördüğüm bir konuydu mide bulantısı ile gebe olduklarını düşünülmesi.. size yazayım:) Mide bulantısı gebeliğin 7. Haftasında başlıyor en erken. Benim 5. Haftada basladi diyenlerinkininn bulantisi gebelik ile ilgili değilmiş. Doktorum soylemisti. Benimde erken donem gebeliğimde bulantim vardı cunku. Gebeliğin 1 hafta geciktiginde encak 5 haftalık oluyorsun.. mide bulantısı ile gebelik öğrenmek için reglin 3-4 hafta falan gecikmesi gerekiyor. İlk dönemde gebeliğin regl belirtilerinden hiç farkı yok. Regl en az 2 gun gecikince çubuk test yapın. Öncesinde kendinizi dinleyerek psikolojinizi bozmamanız tavsiyem. Bir de 4-5 ay çok erken. Filmlerde böyle pıt diye bir kerede hamile kalanları görüp öyle sanıyoruz ama düşününce her ay 1 max 2 yumurta olacak. O yumurta kaliteli olacak. Sperm kaliteli olacak. O gün birlesme olacak denk gelecek falan. 1 ay boyunca 1 gün arayla her gün birlikte olmak hızlı hamile kalmak için doktorumun bana tavsiyesi idi. Ama bu kadar sık biz bu işi beceremediğimizden 1 bck yılı geçmişti benim korunmasız hamile kalma serüvenim. Sizin bu kadar geç olacak diye bir şey yok ama kendinizi bu kadar gerip psikolojinizi bozmayın diye örnek veriyorum. Sabırlı olun. Aceleniz yok:) doğalında vaktinde gelsin. Size de eşinize de supriz olsun. Akışına bırakın. Ne kendinizi dinleyin ne bu gün sevişmemiz lazım diye mekanik bir şeye sevirin cinsel hayatınızı..

Hamile olduğunu regl gecikince öğreniyorsun zaten. 5-6 haftalık olana kadar da bir belirti olmuyor. Belirti beklemeyin.
2 hamileliğimde de adetim geciktikten sonra öğrendim. Inanın öncesinde hemen olmaz düşüncesindeydim ve hiç belirti falan hatırlamıyorum. Birinde 2 gün diğerinde 3 gün gecikme ile öğrendim. Evde birkaç test daha yapıp öyle kan vermeye gitmiştim pozitifi görünce. Sırf pozitif görmeye odaklamayın kendinizi. Hatta kimisi olmuyor artık oluruna bırakayım deyince hamile kalıyor inanın. Böyle kafa takınca stres oluyoruz. Stres hormon dengemizi bile bozuyor. Hamile kalmayı zorlaştırıyor. Stres prolaktin hormonunu yükseltebiliyordu galiba.O da hamile kalmaya engel değilse de zorlaştırıyor. Demem o ki kendinizde ya da internette gebelik belirtisi aramayın, daha yeni denemeye yeni başlamışsınız. Hayırlısıyla olur inşallah. Hatta adet gecikmeden test yapmasanız daha iyi.

Teşekkürler

Aslında internetten araştırdım ve ishal olunabileceği de söyleniyor bütün belirtiler olmasına rağmen neden negatif bilmiyorum vücudumda bişey olsun hemen internete yazıyorum belirti mi diye cidden iyi değilim
Yalnız değilsin bende tam olarak bu şekildeyim

Gerçekten bukadar detaylı yazdığınız için teşekkür ederim değer verip cevap veren diğer arkadaşlarıma da aynı şekilde teşekkür ederim çok sağolun gerçekten hamilelerle konuşmak yada fikir almak çok iyi geliyor çünkü şuanda mantıklı düşünme aşaması hiç yok bende bu şekilde biraz olsun içim rahatladı

Evet iyi değilsiniz. Çok sağlıksız bir durum yaşadığınız. Belirti yok. Regl belirtisi de olabilir yaşadığınız şeyler.

Umarım bian önce bu psikolojiden çıkarım hepinize emekleriniz vakit ayırıp yazdığınız için minnettarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…